• Benim Hocam Ortaokul Videoları

✏️ Yazılı Çözüm Örnekleri
    Sosyal Bilgiler
    İzlemek istediğiniz sınıfı tıklayınız.
    SOSYAL BİLGİLER
    Konu Anlatım Videoları
    Fen Bilimleri
    FEN BİLİMLERİ
    Konu Anlatım Videoları
    Türkçe
    TÜRKÇE
    Konu Anlatım Videoları
    Fen Bilimleri
    FEN BİLİMLERİ
    Konu Anlatım Videoları
    Matematik
    MATEMATİK
    Konu Anlatım Videoları

Atatürk İlke ve İnkılaplarını Oluşturan Temel Esaslar (Ders Destek Kitabı 164-165) Cevapları

MaArif Faruk

Çalışkan Üye
Üye
ATATÜRK İLKE VE İNKILAPLARINI OLUŞTURAN TEMEL ESASLAR

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Dersdestek Yayınları Sayfa 164​

Soru: Genel ağ üzerinden atam sitesini ziyaret ederek Atatürk ilke ve inkılaplarını oluşturan temel esaslar hakkında bilgi edininiz.

• Cevap: Atatürk ilke ve inkılapları, Türkiye’yi çağdaş ve bağımsız bir ülke hâline getirmeyi amaçlar. Bu ilkelerin temeli millî egemenliktir, yani yönetim milletin elindedir. Bağımsızlık, hiçbir devletin baskısı altında kalmadan yaşamak anlamına gelir. Milliyetçilik, Türk milletinin birliğini ve bütünlüğünü korumayı hedefler. Halkçılık, herkesin kanun önünde eşit olmasını sağlar. Laiklik, din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılmasını öngörür. Devletçilik ve inkılapçılık ise ekonomik kalkınmayı ve sürekli yenilenmeyi esas alır.

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Ders Destek Yayınları Sayfa 165​

Etkinlik

Soru: Atatürk ilke ve inkılaplarının korunmasında ve Türkiye Cumhuriyeti’nin çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkarılmasında gençlere düşen sorumluluklar nelerdir?

• Cevap: Gençler, Atatürk’ün ilke ve inkılaplarına sahip çıkarak Cumhuriyetin değerlerini korumalıdır. Bilime, sanata ve eğitime önem verip ülkesini geliştirmek için çalışmalıdır. Millî birlik ve beraberliği güçlendirerek Türkiye’yi çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne taşımak için gayret göstermelidir.

Geri