• Benim Hocam Ortaokul Videoları

İzle
    SOSYAL BİLGİLER
    5. SINIF
    İzle
    SOSYAL BİLGİLER
    6. SINIF
    İzle
    SOSYAL BİLGİLER
    7. SINIF
    İzle
    İNKILAP TARİHİ
    8. SINIF
    Sınıf Seç
    SOSYAL BİLGİLER

Video 8. Sınıf - T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük - Eğitim ve Kültür Alanında Yapılan Yenilikler - Benim Hocam Yayınları

erkanisanmaz

Site Yöneticisi
Yönetici
Admin
Web sitesi
www.sosyalbilgiler.biz
Bu video, Benim Hocam Ortaokul kanalında yayınlanan ve 8. Sınıf T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersinin "Eğitim ve Kültür Alanında Yapılan İnkılaplar" konusunu detaylı bir şekilde ele alan eğitici bir içeriktir.

İşte videonun kapsamlı bir tanıtımı ve önemli konu başlıkları:

Video İçeriği ve Önemli Başlıklar

• Tevhid-i Tedrisat Kanunu (3 Mart 1924): Osmanlı'daki eğitim karmaşasına son verilerek tüm okulların Maarif Vekaletine bağlanması ve eğitimde birliğin sağlanması anlatılıyor [02:13].
  • Harf İnkılabı (1 Kasım 1928): Arap harflerinden Latin alfabesine geçiş süreci, bu değişikliğin nedenleri (okuma-yazmayı kolaylaştırmak vb.) ve sonuçları üzerinde duruluyor [03:46].
  • Millet Mektepleri (1929): Yeni harfleri halka öğretmek amacıyla başlatılan seferberlik ve Mustafa Kemal Atatürk'e "Başöğretmen" unvanının verilmesi süreci aktarılıyor [05:14].
  • Türk Tarih ve Türk Dil Kurumları: Milli kültürün korunması ve bilimsel temellere oturtulması amacıyla kurulan Türk Tarih Kurumu (1931) ve Türk Dil Kurumu'nun (1932) önemi vurgulanıyor [06:59].
  • Üniversite Reformu (1933): Osmanlı'dan kalan Darülfünun'un modernleştirilerek İstanbul Üniversitesi'ne dönüştürülmesi ve bilimsel eğitimin temellerinin atılması işleniyor [09:08].
  • Güzel Sanatlar ve Spor: Cumhuriyet döneminde müzik, resim, heykel ve spor alanında yapılan ilk kurumsal çalışmalar ve Atatürk'ün sanata verdiği önem örneklerle açıklanıyor [11:07].

Öne Çıkan Notlar

• Milli Kültür Vurgusu: Tüm bu inkılapların temel amacının milli bilinci geliştirmek ve çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak olduğu belirtiliyor [06:15].
  • Atatürk İlkeleri ile İlişkisi: Eğitim alanındaki yeniliklerin Milliyetçilik, Halkçılık ve Laiklik ilkeleriyle doğrudan bağlantısı kuruluyor [03:12].
Bu video, özellikle LGS hazırlığı yapan öğrenciler için konuyu kronolojik ve mantıksal bir çerçevede özetleyen yardımcı bir kaynaktır.

Videoyu buradan izleyebilirsiniz: 24) 8.Sınıf - T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük - Eğitim ve Kültür Alanında Yapılan İnkılaplar

Geri