7.SINIF SOSYAL BİLGİLER DERSİ 2.DÖNEM 1.YAZILI SINAVI AÇIK UÇLU

Asminirhan

Www.sosyalbilgilersoyalazim. com
Üye
Teşekkürler ederim hocam elinize saglik cok guzel olmuş emeğine sağlık çok güzel olmuş sizi takio ediyorum

FatihAksoy

Aktif Üye
Üye
Denemek istiyorum cevap anahtarı varmu
Simdi paylasayorum cevaplar

Nüfus Yoğunluğu​

Nüfus yoğunluğu formülü: Nüfus / Yüzölçümü
  • İstanbul: 15.655.9245.461≈2.867\frac{15.655.924}{5.461} \approx 2.867 kişi/km²
  • Van: 1.127.61221.334≈53\frac{1.127.612}{21.334} \approx 53 kişi/km²
Sonuç: İstanbul’un nüfus yoğunluğu, Van’a göre çok daha fazladır.
a) İstanbul'daki nüfus yoğunluğunun fazla olmasının bir nedeni, ekonomik, sosyal ve kültürel olanaklarının çeşitliliği ve iş imkanlarının fazlalığıdır. Ayrıca, tarihi bir şehir olması nedeniyle de göç alması etkendir.

2) Göç Türü​

İsmail’in daha iyi koşullarda ve özgürce çalışmak için İslam ülkesine göç etmesi, beyin göçü (nitelikli insan göçü) örneğidir.

3) Yazı Yazma Aracı​

Bergamalılar tarafından kullanılan bu yazı yazma aracı, parşömen olarak adlandırılmıştır. Parşömen, hayvan derisinden yapılan bir kağıt türüdür.

4) Müslüman Bilim İnsanları​

• İbni Sina (Avicenna): El Kanun Fi’t-Tıp adlı eseriyle bilinir.
  • Farabi: Muallim-i Sani olarak anılır, İhsau’l ulum eserini yazmıştır.
  • Harezmi: Cebir biliminin kurucusudur, 0’ı bulmuştur.
  • Ali Kuşçu: Ay’ın haritasını çizmiş ve İstanbul’da astronomi çalışmaları yapmıştır.
  • El-Cezeri: Mekanik mühendislikte çalışmalar yapmış ve ilk robotları üretmiştir.

5) Tımar Sistemindeki Uygulama Amacı​

Bu uygulamanın amacı, toprakların verimli kullanılmasını sağlamak ve tarımsal üretimi süreklilik içinde tutmaktır. Böylece, Osmanlı Devleti’nin ekonomik ve askeri gücünü destekleyen tımar sistemi işlevsel kalmıştır.