7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 37-38-39. Cevapları
7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 37 Cevapları MEB Yayınları
A. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanın başına “Y” yazınız.Cevap:
1. D İletişim esnasında göz teması kurmak karşımızdaki kişiye onu aktif dinlediğimizi hissettirir.
2. D Mimik, duygu ve düşünceleri aktarırken konuşmayı destekleyen yüz ifadeleridir.
3. Y Mektup ve dergi günümüzde kullanılan sözlü iletişim araçlarıdır.
4. D Başkasının yerine kendimizi koyma becerisine empati denir.
5. Y Günümüzde en hızlı iletişim gazete ile kurulur.
6. D Ulakla haberleşme günümüzde önemini yitirmiştir.
7. Y Suçlayıcı ve eleştirici konuşma diline “ben dili” denir.
B. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere verilen sözcük grubu veya sözcüklerden uygun olanları yazınız.
Cevap:
sen dili, mağara, ben dili, kitle iletişim, tekzip, göz
1. Televizyon, radyo, dergi, gazete ya da genel ağ ile haberleri hızlı bir şekilde çok sayıda insana ulaştıran iletişim araçlarına kitle iletişim araçları denir.
2. İnsanlık tarihinde bilinen ilk yazılı iletişim mağara resimleridir.
3. B kanalında sunulan haberde nüfus müdürlüğü ile ilgili yanlış bilgi verilmiştir. Haberin düzeltilmesi için nüfus müdürlüğü kanaldan tekzip istemiştir.
4. “Eve vaktinde gelmen beni mutlu ediyor.” cümlesi ben dili ile kurulmuş bir cümledir.
5. İyi bir dinleyici, karşısındaki kişi konuşurken onun sözünü kesmez ve o kişiyle göz temasında bulunur.
C. Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.
1. Ünlü bir futbolcunun evini çevreleyen gazeteciler, aile bireylerini gizlice görüntülemişler ve bu görüntüleri kamuoyu ile izinsiz paylaşmışlardır.
Bu gazeteciler meslekleri ile ilgili hangi sorumluluğu yerine getirmemişlerdir?
Cevap: C) Özel hayatın gizliliğine saygıyı
A) İfade özgürlüğüne saygıyı
B) Ülke sırlarının açığa çıkarılmasını
C) Özel hayatın gizliliğine saygıyı
D) İletişim özgürlüğünün kısıtlanmasını