- Web sitesi
- www.sosyalbilgiler.biz
6. Sınıf Sosyal Bilgiler SB.6.6.1. Ulaşım ve İletişim Teknolojileri Etkileşimli Slaytı
6. Sınıf Sosyal Bilgiler dersi 6. Öğrenme Alanı (Teknoloji ve Toplum) kapsamında yer alan SB.6.6.1. "Ulaşım ve iletişim teknolojilerindeki gelişmelerin kültürel etkileşimdeki rolünü yapılandırabilme" kazanımı için hazırladığım, tamamen özgün görsellerle desteklenmiş ve etkileşimli oyunlarla zenginleştirilmiş yeni nesil slayt çalışmamı sizlerle paylaşıyorum.
Slayt İçeriğinde Neler Var?
İndirilelebilir hali ise alttaki eklentidedir.
6. Sınıf Sosyal Bilgiler dersi 6. Öğrenme Alanı (Teknoloji ve Toplum) kapsamında yer alan SB.6.6.1. "Ulaşım ve iletişim teknolojilerindeki gelişmelerin kültürel etkileşimdeki rolünü yapılandırabilme" kazanımı için hazırladığım, tamamen özgün görsellerle desteklenmiş ve etkileşimli oyunlarla zenginleştirilmiş yeni nesil slayt çalışmamı sizlerle paylaşıyorum.
- Ulaşım Teknolojisinin Gelişimi: Geçmişten günümüze ulaşım araçları ve ticaret, turizm, sağlık alanındaki etkileri.
- Kültürel Etkileşim: Norveç somonundan hızlı trene, değişen bayram geleneklerimizden günlük yaşamdaki değişimlere kadar çarpıcı örnekler.
- İletişim ve Dijital Çağ: Bilgiye erişim, online alışveriş ve dijital dünyanın getirdiği yenilikler.
- Sosyal Medya Analizi: Sosyal medyanın yararları ve zararları (Siber zorbalık, bağımlılık, bilgi kirliliği vb.) görsel karikatürlerle anlatılmıştır.
- Eğlenceli Pekiştirme Etkinlikleri:
- "Ben Bilirim" Doğru-Yanlış etkinliği (Rekabetçi formatta).
- "Çarkı Sosyal" Puanlı ve heyecanlı bilgi yarışması.
- Anahtar Kelimeler: #SosyalBilgiler #6Sınıf #UlaşımTeknolojisi #İletişimTeknolojisi #KültürelEtkileşim #SosyalMedya #EğitimSlaytları #SB661
İndirilelebilir hali ise alttaki eklentidedir.
Ekli dosyalar
Son düzenleme: