• Benim Hocam Ortaokul Videoları

İzle
    SOSYAL BİLGİLER
    5. SINIF
    İzle
    SOSYAL BİLGİLER
    6. SINIF
    İzle
    SOSYAL BİLGİLER
    7. SINIF
    İzle
    İNKILAP TARİHİ
    8. SINIF
    Sınıf Seç
    SOSYAL BİLGİLER

Video 6. Sınıf Sosyal Bilgiler: Teknolojik Gelişmelerin Hak ve Sorumluluklar Etkisi - Benim Hocam Yayınları

erkanisanmaz

Site Yöneticisi
Yönetici
Admin
Web sitesi
www.sosyalbilgiler.biz
6. Sınıf Sosyal Bilgiler – Teknolojik Gelişmelerin Hak ve Sorumluluklara Etkisi konusunu ele alan bu öğretici video, öğrencilerin teknoloji ile birlikte değişen bireysel hak ve sorumlulukları fark etmelerini amaçlayan kapsamlı bir içerik sunmaktadır. YouTube üzerinden yayınlanan bu ders videosu, 6. sınıf sosyal bilgiler müfredatına uygun olarak hazırlanmış olup konuyu anlaşılır örnekler ve günlük yaşamla ilişkilendirilmiş açıklamalarla desteklemektedir.

Video içerisinde; internet kullanımı, dijital ortamda güvenlik, kişisel verilerin korunması ve teknolojiyi bilinçli kullanma gibi önemli kavramlar ele alınarak öğrencilerin dijital vatandaşlık bilinci geliştirmeleri hedeflenmektedir. Özellikle teknolojinin sağladığı hakların yanında bireylere yüklediği sorumluluklar üzerinde durularak öğrencilerin yorum yapma ve çıkarımda bulunma becerileri desteklenmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı öğretim programına uygun şekilde hazırlanan bu içerik; öğretmenler için ders anlatımında yardımcı materyal, öğrenciler için ise konu tekrarı ve pekiştirme kaynağı olarak kullanılabilir.

Bu video sayesinde öğrenciler:

• Teknolojik gelişmelerin günlük yaşama etkilerini öğrenir,
  • Dijital ortamlardaki hak ve sorumluluklarını kavrar,
  • Bilinçli teknoloji kullanımına yönelik farkındalık kazanır.

1. sınıf sosyal bilgiler dersine yönelik sade, anlaşılır ve öğretici bir konu anlatımı arayanlar için etkili bir kaynak niteliğindedir.
📺 Hemen İzleyin: 19) 6.Sınıf - Sosyal Bilgiler - Demokrasinin Uygulama Süreçleri

Benim Hocam Ortaokul kanalına abone olmayı ve öğrendiklerinizi yorumlarda paylaşmayı unutmayın!

Geri