5. Sınıflar için Uyum Programının Planı?

caanaan

Üye
Üye
Merhaba Hocalarım,
Bu yıl 5. Sınıflar için bir haftalık bir uyum programı hazırlamamızın istendiğine dair yazıyı bugün okuduk. İlk kez olacağı için bir örneğini bulamadım açıkçası. Ben MEB Temel Eğitim sitesinden Okul Öncesi için hazırlanmış bir örnek buldum ekte yüklüyorum. Eğer 5. Sınıflar için hazırlanmış bir örnek varsa paylaşırsanız çok iyi olur sanırım hepimiz için. Bu vesile ile 2014/2015 Eğitim ve Öğretim Yılının hepimize hayırlı olmasını diliyorum. İyi akşamlar.

Bu plana bakarak, Pazartesi öğrenci ve veliler ile tanışma, yaka kartlarının hazırlanıp oyunla öğrencilerin birbirini tanımasını sağlama
Salı günü, okul ve sınıf kurallarını anlatma ve canlandırma ile pekiştirme
Çarşamba günü Okulun gezdirilmesi gerekli yerlerin laboratuvar, kütüphane, kantin, öğrt. odası, md odası vs
Diğer günler de tüm öğretmenlerin kendi dersleri hakkında bilgi verdiği zamanlar ayırma (ayrı ayrı)
Hatta sınıf başkanı, yardımcısı oturma düzeni vs bile eklenebilir gibi geldi. ( Rehberlik saati yok malum)
Mantıklı mıdır? Cevaplar için şimdiden teşekkürler :)

Ekli dosyalar

• 07042052_okulncesiuyumprogram2012eyll.pdf
    202.7 KB · Görüntüleme: 412

erkanisanmaz

Site Yöneticisi
Yönetici
Admin
Web sitesi
www.sosyalbilgiler.biz

Uyum sürecinde sınıf öğretmenimi girecek yoksa ders öğretmenlerimi. Ders öğretmenleri girecek ise Sosyal Bilgiler için 2 veya 3 saatlik bir çalışma anca yapılacaktır. Bu sürede ders yapmayacağımıza göre çocuklarla tanışma, kulanılacak materyalleri belirleme çocukların hedeflerini öğrenme ve biraz oyun eğlence açısından bizim derse uygun olarak hayvan bitki şehir oynatma gibi çalışmalar yaparız diye düşünüyorum

caanaan

Üye
Üye

Müdürümüz, branş öğretmenlerini görevlendirdi hocam. Sınıf öğretmenleri sabah 9 ile 12 arası yapıyorlardı bu çalışmayı sanırım bizimki de öyle olur. Bize Sosyal Bilgiler dersini tanıtma ve sevdirme adına 2,3 saat düşer bence de haklısınız. Sizinkilerin yanında haritada şehir bulma, 5 dakikada en çok il adını yazma bunlar da benim aklıma gelenler