• Benim Hocam Ortaokul Videoları

İzle
    SOSYAL BİLGİLER
    5. SINIF
    İzle
    SOSYAL BİLGİLER
    6. SINIF
    İzle
    SOSYAL BİLGİLER
    7. SINIF
    İzle
    İNKILAP TARİHİ
    8. SINIF
    Sınıf Seç
    SOSYAL BİLGİLER

Video 5. Sınıf Sosyal Bilgiler: Temel Haklarımız ve Sorumluluklarımız - Benim Hocam Yayınları

erkanisanmaz

Site Yöneticisi
Yönetici
Admin
Web sitesi
www.sosyalbilgiler.biz

5. Sınıf Sosyal Bilgiler: Temel Haklarımız ve Sorumluluklarımız

Bu ders videosunda, Berkay Türkal Hoca ile Sosyal Bilgiler dersinin en temel ve hayati konularından biri olan "Temel Haklar, Özgürlükler ve Sorumluluklar" konusunu işliyoruz. Sadece bir birey olarak değil, aynı zamanda toplumun bir parçası olarak sahip olduğumuz ayrıcalıkları ve yerine getirmemiz gereken ödevleri öğreniyoruz.

Videoda Neler Öğreneceksiniz?

• Temel Kavramlar: Hak, özgürlük ve sorumluluk kavramlarının tanımlarını; bu yetkilerin anayasa ve kanunlarla nasıl güvence altına alındığını keşfediyoruz [01:04].
  • Hakların Özellikleri: Temel hakların doğuştan geldiğini, evrensel olduğunu, devredilemez ve vazgeçilemez olduğunu çarpıcı örneklerle (yaşama hakkı gibi) inceliyoruz [01:30].
  • Başlıca Temel Haklarımız: Yaşama, beslenme, sağlık, eğitim, konut dokunulmazlığı, özel hayatın gizliliği ve haberleşme özgürlüğü gibi en önemli haklarımızı madde madde ele alıyoruz [02:31].
  • Güvence Altındaki Haklar: Haklarımızı koruyan uluslararası ve ulusal belgeleri (BM İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi, Çocuk Haklarına Dair Sözleşme ve T.C. Anayasası) ve bu belgelerdeki kritik maddeleri görüyoruz [04:30].
  • Vatandaşlık Sorumlulukları: Sadece haklarımızı bilmek yetmez; askere gitmek, vergi vermek, oy kullanmak ve kanunlara uymak gibi devlete karşı olan sorumluluklarımızı hatırlıyoruz [07:21].
  • Hak ve Sorumluluk İlişkisi: Sağlık hakkı örneği üzerinden, bir haktan yararlanırken (doktora başvurmak gibi) üzerimize düşen sorumlulukları nasıl yerine getirmemiz gerektiğini öğreniyoruz [07:39].
Neden İzlemelisiniz? Kendi değerinizi korumak, maddi ve manevi gelişiminizi sağlamak ve haklarınız ihlal edildiğinde nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini bilmek için bu ders büyük önem taşıyor. Unutmayın, demokratik bir toplumda yaşamak hem haklarımızı bilmeyi hem de başkalarının haklarına saygı duymayı gerektirir.

📺 Hemen İzleyin: 14) 5.Sınıf - Sosyal Bilgiler - Temel Haklarımız ve Sorumluluklarımız

Benim Hocam Ortaokul kanalına abone olmayı ve görüşlerinizi yorumlarda paylaşmayı unutmayın!

Geri