• Benim Hocam Ortaokul Videoları

✏️ Yazılı Çözüm Örnekleri
    Sosyal Bilgiler
    İzlemek istediğiniz sınıfı tıklayınız.
    SOSYAL BİLGİLER
    Konu Anlatım Videoları
    Fen Bilimleri
    FEN BİLİMLERİ
    Konu Anlatım Videoları
    Türkçe
    TÜRKÇE
    Konu Anlatım Videoları
    Fen Bilimleri
    FEN BİLİMLERİ
    Konu Anlatım Videoları
    Matematik
    MATEMATİK
    Konu Anlatım Videoları

23 Nisan Mesajı

Performans

Çalışkan Üye
Üye
Milli iradeyi, millet egemenliğini ve tam bağımsızlığı temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 92. Yıldönümünü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz.

23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı dönemde; aziz milletimiz, bir yandan da emperyalist güçler tarafından işgal edilen yurdumuzu düşmanlardan kurtarmak için bağımsızlık mücadelesini sürdürüyordu.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk Milli Egemenliği şöyle tarif etmiştir. “Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da millî egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir.”

Sevgili Çocuklar

Başöğretmen ATATÜRK, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı gün olan 23 Nisan 1920 tarihini Türk çocuklarına bayram olarak armağan etmiştir. Bu milli bayramımız dünyada ilk ve tek çocuk bayramıdır.

Atatürk, geleceğimizin güvencesi olan çocuklara her zaman güven duymuş, 1922 yılında Bursa ilini ziyaretleri sırasında çocuklara hitaben; “Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz.” Diyerek çocuklara olan sevgi, güven ve gelecekte sizden beklentilerini ifade etmiştir.

Sizlerin de Atatürk’ün gösterdiği yolda çalışarak ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkaracağınıza inancımız tamdır.

Bu vesile ile Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışında, İstiklal Savaşımızın kazanılmasında başta Cumhuriyetimizin kurucusu ATATÜRK olmak üzere, çalışma arkadaşları ile tüm şehit ve gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.

Geri