• Benim Hocam Ortaokul Videoları

✏️ Yazılı Çözüm Örnekleri
    Sosyal Bilgiler
    İzlemek istediğiniz sınıfı tıklayınız.
    SOSYAL BİLGİLER
    Konu Anlatım Videoları
    Fen Bilimleri
    FEN BİLİMLERİ
    Konu Anlatım Videoları
    Türkçe
    TÜRKÇE
    Konu Anlatım Videoları
    Fen Bilimleri
    FEN BİLİMLERİ
    Konu Anlatım Videoları
    Matematik
    MATEMATİK
    Konu Anlatım Videoları

23 Nisan İçin Konuşma

Performans

Çalışkan Üye
Üye
Bugün Milli birlik ve beraberlik duygusuyla coşan ve güçlenen milli irademizin temsil edildiği; Türkiye Büyük Millet Meclisinin Kuruluşu ile Milli, laik, demokratik ve bağımsız yeni Türk Devletinin doğuşunun 93. Yıldönümünü kutluyoruz.

93 yıl önce 23 Nisan 1920 günü Ankara’da ilk meclisin açılmasıyla, tarihin her döneminde parlak zaferler kazanmış olan Türk Milletinin tarihinde yeni bir dönem başlamıştır. Milli iradeye dayalı yeni bir devletin temeli atılmış; hâkimiyetin kayıtsız şartsız milletimize ait olduğunun simgesini teşkil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi, Türk İstiklal Savaşına “MİLLİ MÜCADELE” özelliği kazandırmıştır. Ortaya çıkan milli egemenlik coşkusu, milletimizin geleceği ve teminatı olan siz sevgili çocuklarımıza, ulu önderimiz Atatürk tarafından Dünya da hiçbir ülke çocuklarına kısmet olmayan bir bayram günü olarak hediye edilmiştir.

Değerli Meslektaşlarım,

Çocuklarımıza daha güzel bir ülke bırakmak, onların yarınlara umutla bakmasını, huzur ve mutluluk içerisinde bir ömür sürmelerini sağlamak için bizlerde durmadan çalışmalıyız. Çocuklarımızın araştıran, sorgulayan, üreten demokrasiye ve ülkesine bağlı, kendine güvenen, vatan sevgisi yüksek bireyler olarak yetişmesi temel sorumluluğumuz olmalıdır. Tarihimizin gurur dolu sayfalarının yeni nesillerce öğrenilmesi ve Türk Devleti’nin devamını emanet edeceğimiz yeni nesillerin bu bilinçle yetişmesi amacıyla 23 Nisanlar önemli birer vesiledir.
Bu duygu ve düşüncelerle yarının büyükleri olacak çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramını kutluyor, Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığı için mücadele eden başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi minnet ve şükran ile anıyor, tüm eğitim çalışanlarının ve Denizlili hemşerilerimizin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor,

Saygılarımı sunuyorum.

Geri