2011 7.Sınıf Sosyal Bilgilier Soruları Hakkındaki Görüşleriniz

Cumali Güler

zalatar
Moderatör
2011 7.Sınıf Sosyal Bilgilier Soruları Hakkındaki Görüşleriniz.

8.sınıf sorularına göre daha zor daha cok bilgi içeren bir sınavdı.Yine yeni sistem dediler ama eskiye donus soz konusu gibi.Bu sefer Ders kitabında olmayan konulardan soru sormuslar.

Umarım öğrencilerimiz emeklerinin karsılığını almıstır

SYLAR

Unutulanlar dışında yeni bir şey yok.
Üye

Bu Eğitim-Öğretim yılında Anıttepe yayınlarının kitabını işledik, işliyoruz.
Bana göre 18 sorudan yaklaşık olarak 12 si,(%66) Genel Kültür ve okuduğunu anlama ile çözülebilecek sorulardı.
6 bilgi sorusu vardı,(%34) ve Anıttepe yayınlarına bakarsak, bu bilgi sorularının kimileri çok zordu diye düşünüyorum.(Nişancının görevi, Kırım'ın Fethi, Ankara Savaşı)

Cumali Güler

zalatar
Moderatör

hoccam ankara savaşını anlatmıstım daha onceki yıl varnayı sordukları için ama kitapta yok.
Eğer sadece kitabı işlemiş olsa idik bir cok soruyu öğrencilermiz yapamazdı

sosyal*

Çalışkan Üye
Üye
yine müfredatta olmayan soru sormuşlar 7.sınıfta bu sorun her sene oluyordu bu sene de oldu

SYLAR

Unutulanlar dışında yeni bir şey yok.
Üye

zalatar' Alıntı:
hoccam ankara savaşını anlatmıstım daha onceki yıl varnayı sordukları için ama kitapta yok.
Eğer sadece kitabı işlemiş olsa idik bir cok soruyu öğrencilermiz yapamazdı

Hocam, öğrenci kitabına ilave olarak bir sürü şey anlatmamız gerekiyor, evet kazanımlarımız her yayınevi için aynı, ama konuların işlenişi yayınevlerine göre değişiyor, mesela Anıttepe yayınlarında Divan üyelerinin görevleri ders kitabında anlatılmıyor, Öğretmen kılavuz kitabında olan, ama, öğrenci ders kitabında olmayan bir sürü şey anlatıp not tutturup, notlar dağıtmak gerekiyor, olsun, güzel bir sınavdı, az da olsa olan belirleyici sorular, az çalışanla çok çalışan arasındaki farkı belirleyecek :))