• Benim Hocam Ortaokul Videoları

Arama sonuçlarınız

1. B

BU SORUYA BAKAR MISINIZ?

BU SORUYA BAKAR MISINIZ? bu sorunun cevabı c seçeneği. bir denemede çıkmıştı
  2. B

BU SORUYA BAKAR MISINIZ?

BU SORUYA BAKAR MISINIZ? bana göre de d ağır basıyor.söylenenlere göre milli mücadele halka mal edilmeye çalışılmış. Ancak milletin kararından bahsetmesi"milli egemenliktir." metinde ilk kez ibaresine ulaşamayız. bu nedenle D olmalı. yine de soru tartışma götürür.
  3. B

BU SORUYA BAKAR MISINIZ?

BU SORUYA BAKAR MISINIZ? *Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.(Burada “Milli egemenlik” kavramından ilk kez söz ediliyor. Ayrıca İstiklal Savaşı’mızın amacı ve yöntemi belirtiliyor.) kaynak...
  4. B

BU SORUYA BAKAR MISINIZ?

BU SORUYA BAKAR MISINIZ? "Vatanın bütünlüğünü ve milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır. "bu cümleyle millet egemenliğinden bahsetmiyor mu? bütün kaynaklarda böyle yazar. milli egemenlikten ilk kez Amasya Genelgesinde bu maddeyle bahsedilir.ama d seçeneğine de...
  5. B

BU SORUYA BAKAR MISINIZ?

BU SORUYA BAKAR MISINIZ? sorunun doğru cevabı a ve d bana göre iki seçenek de doğru
  6. B

BU SORUYA BAKAR MISINIZ?

Amasya Genelgesi'ne "İstanbul Hükümeti görevlerini yerine getirememektedir.Bu durum milletin yok olmuş gibi görünmesine neden olmaktadır.Vatanın bütünlüğünü ve milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır." denilmiştir. Buna göre Amasya genelgesi ile ilgili olarak...
Geri