Arama sonuçlarınız

1. S

4 Sınıf Test Soruları

Sosyal Bilgiler Dersi Soruları ( 4 sınıf ) SOSYAL BİLGİLER 4.SINIF 1. Öğretmenler günü hangi gün kutlanmaktadır? a) 24 Ekim b) 23 Nisan c) 24 Kasım d) 29 Ekim 2. Aşağıdakilerden hangisi toplum hayatını düzenleyen kurallardan değildir? a) Gelenek ve görenekler b) Hukuk...
  2. S

PKK Saldırıyor, Peki Biz Ne Yapmalıyız?

PKK Saldırıyor, Peki Biz Ne Yapmalıyız? “Barzanistan” yani Kuzey Irak kontrol altına alınabilir ise Türkiye’nin, PKK’nın temsil ettiği terör sürecini ezmesi için gereken şartlar oluşacaktır. Artık Türkiye, üniter devlet çatısı altında tek millet, tek devlet, tek dil, tek bayrak hedefini...
  3. S

Çanakkalede Yaşanmış Bir OLay

Çanakkalede yaşanmış bir olay O zamandan bu zamana hangi ozelliklerini kaybetti ve ısrarla kaybettirilmeye devam ediyor da bu hale geldi bu millet dusunmek gerek... Kocadere köyünde büyük bir sargı yeri kuruluyor. Kimi Urfalı , kimi Bosnalı , Kimi Adıyamanlı , Kimi Gürünlü, Kimi Halepli çok...
  4. S

Ali Çavuş'un Hikayesi

ALİ ÇAVUŞ'UN HİKAYESİ Çanakkale'de yedi oğlundan dördünü şehid veren Samsun'un Bekdiğin köyünden Ali Çavuş'un hikayesi de çok ilginçtir. Harbin son dönemleridir. Mehmetçik süngüyle hucuma kalkar ve düşmanı geri püskürtür. Geri kaçarken bazı yaralı düşman askerleri de siperlerde kalır daha...
  5. S

Harbin En Çok Kızıştığı Bir Gün

Harbin en çok kızıştığı bir hengamda birkaç İngiliz subayı esir alınır. Hemen cephe gerisine götürülür. Yaralı olanlarının tedavisine bakılır. Mehmetçik yokluklar içinde mücadele vermektedir. Haftada bir etli yemek bulurlarsa bayram ederler, çoğu zaman da bir kuru ekmekle geçiştirirlerdi. Fakat...
  6. S

General Guro anlatıyor:

General Guro anlatıyor: Bir gün, bir taarruz sonrası cepheyi dolaşıyordum, yaralı bir Fransız subayını gördüm ve elini sıkmak istedim. Elimi sıkmadı ve "benim değil, şu Türk subayının elini sıkınız, o olmasaydı ben şimdi ölmüştüm" diyerek ilerde baygın yatan Türk subayını gösterdi. Sebebini...
  7. S

Çanakkale'de İnsanlık Dersi

Çanakkale'de İnsanlık Dersi Baştanbaşa bir destandır Çanakkale.. Mehmetçiğin aslanlaştığı aynı zeminde şefkat kahramanı kesildiği.. yokluğun varlığa galebe çaldığı imanın zaferinin bayraklaştığı.. toptan bir milletin istikbalini pazara çıkarıp ölüm kalım mücadelesi verdiği yerdir...
  8. S

Osmanlı Padişahları Hakkında Bilgiler

Osmanlı Padişahları Hakkında Bilgiler OSMAN GÂZî; Pâdişâhlık Sırası: Bir Baba Adı : Ertuğrul Gâzî Bey Ana Adı : Hayma Ana Doğum Târîhi : 1258 Cülûsü : 1281, 1284, 1299 Saltanat Müddeti : Yirmi yedi yıl Vefâtı : 1326 Kabri : Bursa'da Osmân Gâzî Türbesindedir...
  9. S

Yabancı Gözüyle Atatürk'ün Üstün Kişiliği

YABANCI GÖZÜYLE ATATÜRK'ÜN ÜSTÜN KİŞİLİĞİ - Kemal Atatürk veya bizim O'nun o zamanlar tanıdığımız ismiyle Kemal Paşa, gençlik günlerimde benim kahramanımdı. Büyük devrimlerini okuduğum zaman pek çok duygulandım. Türkiye'yi modernleştirme yolunda Kemal Atatürk'ün giriştiği genel çabayı büyük...
  10. S

Subaylarımız Titiz Bir Eğitimle Yetiştirilmektedir

Subaylarımız titiz bir eğitimle yetiştirilmektedirler Subaylarımız, Yüce Türk Milleti'nin içinden çıkmış, özel sınavlarla seçilmiş, ruhi ve bedeni mükemmelliğe ulaşmış, üstün ve son derece titiz bir eğitimle yetiştirilmiş kıymetli vatan evlatlarıdır. Türk Silahlı Kuvvetleri, bugün dünya...
  11. S

Atatürk'ün Medeni Kişiliğini Edebiyen Yaşatan Kurum : Türk Silahlı Kuvvetleri

Atatürk'ün medeni kişiliğini ebediyen yaşatan kurum: Türk Silahlı Kuvvetleri Türk Silahlı Kuvvetleri Ulu Önder Atatürk'ün izinde emin adımlarla ilerlerken onun kendisine miras bıraktığı üstün seciyeyi, kişilik ve ahlak özelliklerini de büyük bir gurur ve liyakatla üzerinde taşımaktadır. Bu...
  12. S

Atatürk'ün Türk Ordusuna Verdiği Önem ve Değer

ATATÜRK'ÜN TÜRK ORDUSUNA VERDİĞİ ÖNEM VE DEĞER "Ordumuz, Türk birliğinin, Türk kudret ve kabiliyetinin, Türk vatanseverliğinin çelikleşmiş bir ifadesidir." -Mustafa Kemal Atatürk- Vatanına, özgürlüğüne ve şerefine düşkün olan Türk Milleti'nin milli varlığı ve istiklal uğruna...
  13. S

Atatürk'ün Dikkat Çektiği Tehlike : Komünizm

ATATÜRK'ÜN DİKKAT ÇEKTİĞİ TEHLİKE: KOMÜNİZM "Biz ne bolşeviğiz ne de komünist;ne biri ne diğeri olamayız. Çünkü, biz milliyetperver ve dinimize hürmetkarız." -Mustafa Kemal Atatürk- Atatürk, millet realitesinin ve milliyetçiliğin temel unsurlarını red ve inkar eden Marksizm'in ve komünizmin...
  14. S

En Büyük Türk Milliyetçisi Atatürk

EN BÜYÜK TÜRK MİLLİYETÇİSİ ATATÜRK "Türk Milleti milli duyguyu, insani duyguyla yanyana düşünmekten zevk alır. Vicdanında milli duygunun yanında insani duygunun şerefli yerini daima muhafaza etmekle iftihar eder." -Mustafa Kemal Atatürk- Atatürk ülkemize yepyeni bir çehre kazandırırken çok...
  15. S

Atatürk Materyalist Değildir

Atatürk materyalist değildir Buraya kadar anlattığımız gibi Atatürk Allah ve ahiret inancına sahip, dindar bir insandır. Bazı çevreler, bize bu cennet vatanı ve Cumhuriyet'i emanet eden, "Gerçeğe nasıl inanıyorsam, dinime de öyle inanıyorum" diyen Atatürk'ü din düşmanı olarak gösterme...
  16. S

Atatürk'ün Sözleri

Sözler *Siz beni hala anlamadınız Ve cağlarca da anlamayacaksınız. Hep tutturlmuş "Yıl 1919 Mayıs"ın 19'u diyorsunuz Ve eskimiş sözlerle beni övüyorsunuz, övünüyorsunuz Mustafa Kemal'i anlamak bu değil, Mustafa Kemal ülküsü sadece söz değil! *Bırakın o altın yaprağı artık, bırakın rahat etsin...
  17. S

İlk Kurşun

İLK KURŞUN Düşmana İlk Kurşun Hatay'ın DÖRTYOL İlçesinde Atılmıştır. Yakın zamana kadar Millî Mücadele'de 'İlk Kurşun'un İzmir'in işgali sırasında Hasan Tahsin (Asıl Adı Osman Nevres)'in Yunanlılar'a attığı kurşun, Millî Mücadele'nin İlk Kurşun'u olarak biliniyordu. Son yıllarda yapılan...
  18. S

Bir Şehidin Gözyaşları

Bir Şehidin Gözyaşları Yıl 1994, Mardin'in bir ilçesi. içimizde kanayan bir yaraydı terör. O gece hilâlliydi ay, sır dolu bir karanlık. Mehmed, mevzisinde karanlığı koklayarak derin nefes aldı. 'Bu nöbet son nöbetim. iki gün sonra elvedâ karlı dağlar, dumanlı tepeler...' Arkadaşı göğüs...
  19. S

Çeşitli Oyunlar

Çeşitli Oyunlar hocam nasıl açılıyor sölermisiniz açamadım
  20. S

Avrupa Ülkelerini Bulma Oyunu

Avrupa Ülkelerini Bulma Oyunu Sağolun güzel bir oyun teşekkürler
Geri