• Benim Hocam Ortaokul Videoları

Arama sonuçlarınız

1. SYLAR

2013 Haziran Seminer Çalışmaları

1-İlk Hafta Uzaktan eğitim işkencesi malesef devam edecek. 2-İkinci Hafta herkes kendi okulunda.
  2. SYLAR

Ortaokullar Haftalık ders çizelgesi-Yeni-2013

Ne değişti? 1-Talim Terbiye Kurulu Başkanlığının, ortaokulların haftalık ders çizelgesinde yaptığı değişikliğe göre, bilişim teknolojileri ve yazılım dersi, 5'inci ve 6'ncı sınıflarda zorunlu dersler arasında yer aldı. 2- Yabancı dil dersi 5'inci ve 6'ncı sınıflarda haftada 3 saat olacak. 5...
  3. SYLAR

Sınırsız Sınıf Eğitim Projesi

http://www.sinirsizsinif.com/ Uygulama Tarihi 02-07 Eylül 2013 Projenin gerçekleştiği Kayseri’ye gidiş-dönüş masrafları hariç; proje boyunca katılımcıların tüm masrafları (gıda, konaklama, eğitim materyalleri vb.) proje bütçesinden karşılanacaktır. “Sınırsız Sınıf” adlı bu proje TÜBİTAK...
  4. SYLAR

20 Mayıs Tatil.

Sayın AVCI, 20 Mayıs 2013 günü sadece Liselerde tatil olduğunu açıklamış. Oysa ki hukuk devletinde mevzuat geçerlidir ve İlköğretim, Ortaöğretim ve Okul Öncesi Eğitim kurumları yönetmeliklerimizde 20 Mayıs’ın tatil olduğu yazıyor. Şu 1-2 gün içerisinde yönetmelik değiştirilmezse 20 Mayıs 2013...
  5. SYLAR

Sbs soru sayıları yine değişti.

Arkadaşlar Bakanlığımız Sbs kılavuzunda soru sayılarını belirtmişti, ancak kılavuzu güncellemiş, soru sayılarını değiştirmiş, üstelik herhangi bir düzeltme veya uyarı yazısı bile yayınlamadan. Eski kılavuzda: Türkçe 20 soru Matematik 20 Fen ve Teknoloji 20 Sosyal Bilgiler 20...
  6. SYLAR

Sosyal Bilgiler Maket Sergisi

Sosyal Bilgiler Maket Sergisi Hocam maketler muhteşem olmuş, özellikle Babilin asma bahçelerine bayıldım, Öğrencilerinizin ellerine sağlık Minyatür bir park olmuş orası, tebrik ederim.
  7. SYLAR

performans ölçeği işinize yaracak sanırım

performans ölçeği işinize yaracak sanırım Hocam paylaşım için teşekkürler, verdiğimiz notu uygun şekilde dağıtması güzel fikir, Bu dosya geliştirilebilir, Sosyal Bilgiler, T.C. İnkılap Tarihi ve Ata. , Vat. ve D. Eğt. uyarlanabilir.
  8. SYLAR

5. sınıflarda ŞÖK var mı?

5. sınıflarda ŞÖK var mı? Hocam merhaba, henüz Denetmenlerimiz Rehberlik için bize gelmedi, gelseler de Uygulama konusunda şahsi fikirlerini söyleyeceklerdir, bu da benim için bağlayıcı değil, Kanunlar, yönetmelikler, genelgeler dururken Eğitim Müfettişlerinin şahsi görüşü, sadece görüştür...
  9. SYLAR

5. sınıflarda ŞÖK var mı?

5. sınıflarda ŞÖK var mı? Burada yazılan yazıları hayretle okudum, Arkadaşlar, Ttkb'nin yeni ders çizelgesi 1. ve 5. sınıflardan itibaren uygulanmaya başlandı. 5. Sınıflarda Rehberlik dersi var mı, Yok, Sosyal Etkinlik var mı, yok, peki olmayan bu dersler için nasıl ek ders alırız...
  10. SYLAR

2013 sbs

2013 sbs Hocam, Haziranda son kez yapılacak Sbs'de sadece 8. sınıf konularından soru sorulacak. Sınav puanı 100 ile 700 arasında ölçülecek. 6. 7. ve 8. sınıf Ybp ler sınav puanına eklenecek. Sonuç ikiye bölünüp Oyp elde edilecek. Öğrencimiz tam puan olan 700 puanı almış olsun, 6. sınıf...
  11. SYLAR

Panolarda Atatürk Köşesi Oluşturmamız Gerekiyor Mu?

Panolarda Atatürk Köşesi Oluşturmamız Gerekiyor Mu? MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İLKÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ Dershane Araçları Madde 145 — Dershanede öğrenci sayısına göre sıra ve masa bulundurulur. Sıralar, öğrencilerin yaşları, fizikî gelişmeleri ve çalışma şekline göre yerleştirilir...
  12. SYLAR

Tek Öğretmene Zümre Yok!!

Tek Öğretmene Zümre Yok!! Aynı sınıfı veya aynı dersi okutan yalnızca bir öğretmen olması durumunda zümre öğretmenler kurulunun toplanmasına gerek yoktur. Ben okulumuzun tek Sosyal Bilgiler Öğretmeniyim, bu yazıya göre geçen yıl 2. dönem zümresi ve sene sonu zümresi yapmadım, fakat...
  13. SYLAR

Ağrı-Diyadin-Taşkesen Ortaokulu Sosyal Bilgiler Sergim

Ağrı-Diyadin-Taşkesen Ortaokulu Sosyal Bilgiler Sergim Çok emek harcanmış, güzel bir sergi olmuş, öğrencileriniz için daha anlamlı bir öğrenme alanı (Yaşayarak, yaparak öğrenme) oluşturmuşsunuz, tebrikler.
  14. SYLAR

2012-2013 İş Günü Takvimi

2012-2013 İş Günü Takvimi.
  15. SYLAR

Kazanımlara uygun sinema filmi tavsiyesi yaparmısınız?

Kazanımlara uygun sinema filmi tavsiyesi yaparmısınız? Hocam şu filmi başından sonuna kadar izletin diyemem, çünkü kitaptaki kazanımlarımızı tamamen içeren bir sinema filminden söz edemeyiz. Fakat yapılan filmlerden biz kazanımlarımıza uygun olan bölümlerini öğrencilerimize...
  16. SYLAR

Fotokopi masrafları nasıl karşılanıyor?

Fotokopi masrafları nasıl karşılanıyor? Hocam, Okulumuzda kadrolu hizmetli yok. Toplanan aidatlarla bir hizmetli çalıştırıyoruz, hizmetli hem kaloriferi yakıyor, hem temizlik yapıyor hem de diğer işleri. Hiçbir zaman okulumuzda kadrolu hizmetli olmadı. Devlet hizmetli vermeyince okul...
  17. SYLAR

Fotokopi masrafları nasıl karşılanıyor? Hocam, Fotokopi makinamız yok, arkadaşlar kitapçılardan fotokopi çekerek bu işi hallediyorlar, Kimileri de kendi yazıcılarından çıktı alarak bu işi çözüyor, Eylül ayında Öğretmene verilen Öğretime hazırlık ödeneği var ya(570 TL), onun bir kısmını...
  18. SYLAR

Fotokopi masrafları nasıl karşılanıyor? Hocam, Okulumuzda bu iş için kullanabileceğimiz Fotokopi makinası yok. Eğitim-Öğretime hazırlık ödeneğinden bu iş için para ayırıyorum, Öğrencilerden herhangi bir isim altında para toplamıyorum.
  19. SYLAR

12yıl zorunlu eğitim ve ders saatleri

12 yıl zorunlu Eğitim Yasa teklifinin onaylanması halinde doğacak riskler *Kız çocukların okuldan alınabilmesinin önünü açacak, birçok kız çocuğu 4 yıldan sonra okula gidemeyecek. *Kaynaştırma eğitiminin uygulanması riske atılacak. Engeli bulunan öğrenciler ilk 4 yıldan sonra açıköğretime...
  20. SYLAR

12yıl zorunlu eğitim ve ders saatleri

12yıl zorunlu eğitim ve ders saatleri Arkadaşlar konu çok boyutlu, ben de bir kaç parçasından bahsedeyim, 12 yıllık zorunlu Eğitimde Anasınıfı zorunlu değil, ayrıca, öğrenci dördüncü sınıfı bitirdikten sonra Veli isterse Açık Öğretime yazdırabilir, çocuğunu başka Okullara da...
Geri