• Benim Hocam Ortaokul Videoları

İzle
    SOSYAL BİLGİLER
    5. SINIF
    İzle
    SOSYAL BİLGİLER
    6. SINIF
    İzle
    SOSYAL BİLGİLER
    7. SINIF
    İzle
    İNKILAP TARİHİ
    8. SINIF
    Sınıf Seç
    SOSYAL BİLGİLER

Arama sonuçlarınız

1. H

2025-2026 Ahlak ve Yurttaşlık Eğitimi I Dersi 1. Dönem 1. Yazılı Soruları ve Cevap Anahtarı

Ahlak ve Yurttaşlık Eğitimi Dersi ilk kez gören sınıflar için hazırlanan 1. Dönem 1. Yazılı Soruları ve Cevap Anahtarıdır. Öğrencilerin temel kavramları anlamasını, yorumlamasını ve günlük yaşama aktarmasını ölçmeyi amaçlamaktadır.
  2. H

2025-2026 Ahlak ve Yurttaşlık Eğitimi II Dersi 1. Dönem 1. Yazılı Sorular ve Cevap Anahtarı

Ahlak ve Yurttaşlık Eğitimi Dersinin 2. kitabını görenler için açık uçlu yazılı sınav örneğidir. Sorular, öğrencilerin değerler eğitimine dair farkındalıklarını artırmayı hedefleyen açık uçlu yanıtlara yöneliktir. Güncel olaylardan örneklerle öğrencilerin düşünme, yorum yapma ve toplumsal bilinç...
  3. H

2025-2026 Afet Bilinci II Dersi 1. Dönem 1. Yazılı Sorular ve Cevap Anahtarı

Afetlere karşı bilinçli bireyler yetiştirmek için hazırlanan Afet Bilinci II Dersi 1. Dönem 1. Yazılı Soruları ve Cevap Anahtarı, öğrencilerin konuları ne kadar kavradığını ölçmeye yönelik özgün sorulardan oluşmaktadır.
  4. H

2025-2026 Kültür ve Medeniyetimize Yön Verenler 1. Dönem 1. Yazılı Soru ve Cevapları

Kültür ve medeniyetimize yön verenler dersi 1. yazılısı yorumlama, çıkarım yapma, ilişkilendirme ve analiz becerilerini ölçmeye yönelik hazırlanmıştır
  5. H

Test Doğal ve Beşeri Çevre Arasındaki İlişki Testi

Doğal ve Beşerî Çevre Testi 1. İnsan etkisi olmadan oluşmuş, kendiliğinden var olan doğa unsurlarının oluşturduğu çevreye ne ad verilir? A) Beşerî Çevre B) Sosyal Çevre C) Yapay Çevre D) Doğal Çevre 2. Yerleşme şekilleri, arazi yapısı ve su kaynaklarının bolluğuna göre değişir. Dağınık...
  6. H

Ders Notu Doğal ve Beşeri Çevre Arasındaki İlişki Ders Notu

DOĞAL VE BEŞERÎ ÇEVRE ÖZELLİKLERİ ARASINDAKİ İLİŞKİ 1. Temel Kavramlar: Doğal ve Beşerî Çevre Doğal Çevre • İnsan etkisi olmadan oluşmuş, kendiliğinden var olan doğa unsurlarının oluşturduğu çevredir. • Doğal çevre, insanların yaşadığı yeri, geçim şeklini ve yerleşim düzenini doğrudan etkiler...
  7. H

Test Etkin Vatandaşın Özellikleri Testi

Etkin Vatandaşın Özellikleri
  8. H

Test Türkiye'nin Komşu Devletleri Testi

Ülkemize komşu devletler ve bağımsızlık sembolleri ile ilgili test
  9. H

Test Doğal ve Beşerî Çevremizdeki Değişim Testi ve Cevapları

Doğal ve Beşerî Çevremizdeki Değişim ile ilgili 20 soruluk deneme sınavı
  10. H

Öğretim Programları Görüş Bildirme ve Ders Kitapları/Eğitim Materyalleri Görüş Bildirme Örneği

ÖĞRETİM PROGRAMLARI GÖRÜŞ BİLDİRME VE DERS KİTAPLARI / EĞİTİM MATERYALLERİ GÖRÜŞ BİLDİRME FORMU** 1. Öğretim Programlarına İlişkin Görüşler Öğrenim Çıktılarının Yoğunluğu: Programda yer alan bazı kazanımlar kısa süreli ders saatlerine göre fazla yoğunluk içermektedir. Bu durum hem konu...
  11. H

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Orotoryosu

Edirne’den Ardahan’a kadar Bir toprak uzanır. Boz kanatlı üveyikler üstünden uçar. Ardahan’dan Edirne’ye, Edirne’den Ardahan’a kadar. Güneyde mis kokulu bir ağaç, Yuvarlak yaprakları ince. Yaz gelip de güneş vurunca, Dallarından bal akar. Samsun’un evleri denize bakar. Sokakları yosun...
  12. H

Ders Notu 823 Mondros Ateşkes Anlaşması ve İşgaller Poster Notlar

Mondros Ateşkes Anlaşması ve İşgaller konu özeti
  13. H

Ders Notu 822 Birinci Dünya Savaşında Osmanlı Devleti Poster Notları

Birinci Dünya Savaşında Osmanlı Devleti
  14. H

Ders Notu 821 I. Dünya Savaşı Poster Notları

I. Dünya Savaşı Kısa özet poster notu
  15. H

Öğrenci Takip Planı

Öğrenci Takip Planı, öğrencilerin bireysel gelişimlerini çok yönlü olarak desteklemeyi amaçlayan bütüncül bir rehberlik ve koçluk planıdır. Haftalık ders ders net hedefleri ve günlük çalışma planı, Öğrencinin hedef puanı, hedef okulu ve yüzdelik dilimi, Öğretmen notları ve veli kontrol alanı...
  16. H

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Maarif Modeli Eylül Ayı Faaliyet Raporu

Bizim idarenin istediği Maarif modeli 6. sınıf Eylül ayında yapılan faaliyetlerin raporudur.
  17. H

Ders Notu Anadolu Medeniyetleri - Lidyalılar ve İyonyalılar

Anadolu Medeniyetleri arasında yer alan Lidyalılar ve İyonyalılar, ortak mirasımıza yaptıkları önemli katkılarla bu öğrenme alanının kritik bir parçasını oluşturmaktadır. Anadolu Yarımadası, elverişli iklimi, yeryüzü şekilleri ve ulaşım olanakları, tarım ve hayvancılık faaliyetlerine uygunluğu...
Geri