• Benim Hocam Ortaokul Videoları

İzle
    SOSYAL BİLGİLER
    5. SINIF
    İzle
    SOSYAL BİLGİLER
    6. SINIF
    İzle
    SOSYAL BİLGİLER
    7. SINIF
    İzle
    İNKILAP TARİHİ
    8. SINIF
    Sınıf Seç
    SOSYAL BİLGİLER

Arama sonuçlarınız

1. E

2025-2026 Sosyal Bilgiler 7. Sınıf 2. Dönem 1. Yazılı

2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı Sosyal Bilgiler 2. Dönem 1. Yazılı Soruları ve cevapları Sorular; metne dayalı açık uçlu, beceri temelli çıkarım soruları ve kısa cevaplı bilgi kontrolü şeklinde üç farklı tipte tasarlanmıştır. Bu çeşitlilik, öğrencinin konuyu ne kadar derinlemesine kavradığını...
  2. E

2025-2026 Sosyal Bilgiler 6. Sınıf 2. Dönem 1. Yazılı

2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı Sosyal Bilgiler 2. Dönem 1. Yazılı Soruları ve cevapları Sorular; metne dayalı açık uçlu, beceri temelli çıkarım soruları ve kısa cevaplı bilgi kontrolü şeklinde üç farklı tipte tasarlanmıştır. Bu çeşitlilik, öğrencinin konuyu ne kadar derinlemesine kavradığını...
  3. E

2025-2026 Sosyal Bilgiler 5. Sınıf 2. Dönem 1. Yazılı

4. E

Test Teknolojik Gelişmelerin Hak ve Sorumluluklara Etkisi Testi

Teknolojik Gelişmelerin Hak ve Sorumluluklara Etkisi 1) "Elif Hanım bir kasabada çiftçilik yapmaktadır ve tarlasını satmak istemektedir. Eskiden tapu işlemleri için birkaç kez şehir merkezine gitmesi gerekirken, oğlu Emir'in yardımıyla e-Devlet uygulamasına girmiş ve gerekli belgeleri yükleyerek...
  5. E

Test Temel Hak ve Sorumlulukların Önemi Testi

Temel Hak ve Sorumlulukların Önemi 1) "Sınıfta yapılan tartışmada öğrenciler çevrelerindeki insanların davranışlarına şu örnekleri vermişlerdir: Polat: Seçim günü oy kullanmayan ve konuyla ilgilenmeyen biri. Barış: Mahalle temizliğine gönüllü olarak katılan biri. Ecrin: Genel ağdan su tasarrufu...
  6. E

Test Ülkemizin Kaynakları ve Ekonomik Faaliyetler Testi

Doğal Kaynaklar ve Ekonomik Faaliyetler Testi 1) "Erzurum-Kars Platosu'nda kışlar uzun, soğuk ve kar yağışlı geçtiği için bitkilerin yetiştirilmesi zordur. Ancak yazın yetişen çayırlar sığır yetiştirilmesi için uygun ortamı oluşturmaktadır. Buna bağlı olarak da et ve süt ürünlerine dayalı sanayi...
  7. E

2025-2026 Sosyal Bilgiler 8. Sınıf 1. Dönem 2. Yazılı

Sosyal Bilgiler 8. Sınıf 1. Dönem 2. Yazılı
  8. E

ZÜMRE TOPLANTILARI VE İZLEME-DEĞERLENDİRME RAPORU

1. Ortak Metnin Öğretim Programına Etkisi Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nde yer alan Ortak Metin, öğretim programlarında bütünlük oluşturmayı hedeflemiş; disiplinler üstü bir yaklaşımla bilişsel, duyuşsal ve değer boyutlarını bütünleştirmiştir. Sosyal Bilgiler dersi özelinde birey-toplum...
  9. E

LGS Kitap Tavsiyesi

LGS Sosyal Bilgiler (T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük) dersi için kitap seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar var: MEB Müfredatına Uygunluk: En önemlisi, kitabın Milli Eğitim Bakanlığı'nın güncel müfredatına tam uyumlu olmasıdır. Yeni nesil sorulara ve kazanım odaklı...
  10. E

Maarif Modeli Öğretim Programı Sene Sonu Derğerlendirme Raporu

1. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Ortak Metninin Program Uygulamasına Etkisi 2024–2025 yılı boyunca öğretim programlarında ortak metnin ilkeleri (yenilikçilik, disiplinlerarası işbirliği, öğrenci merkezlilik, dijital yeterlilik, sürdürülebilirlik) belirgin şekilde hissedilmiş, öğretim anlayışı...
  11. E

8. SINIF İNKILAP TARİHİ 2. DÖNEM 2.YAZILI

8. SINIF İNKILAP TARİHİ 2. DÖNEM 2.YAZILI
  12. E

İnkılap Tarihi 8. Sınıf 2. Dönem 2. Yazılı Hazırlık

İnkılap Tarihi yazılısına hazırlık
  13. E

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Şiiri

Kadınlar Günü Güneşin doğuşuyla başlar her sabah, Kadınların gücüyle aydınlanır dünya. Ana, eş, kardeş, arkadaş, yoldaş, Her biri ayrı bir değer, ayrı bir sırdaş. Yüreklerinde sevgi, ellerinde emek, Her zorluğa göğüs geren, yılmayan bir yürek. Hayatın her alanında izleri var, Bilimden sanata...
  14. E

Ortak Mirasımız Ünitesi Açık Uçlu Soruları

Ortak Miras Nedir? İnsanlığın tarih boyunca oluşturduğu ve günümüze kadar aktarılan tüm maddi ve manevi değerler ortak miras olarak adlandırılır. Doğal Varlık Nedir? İnsan müdahalesi olmadan kendiliğinden oluşmuş, doğal güzelliklere sahip coğrafi yapılar doğal varlık olarak tanımlanır. Tarihi...
  15. E

Test Türk İslam Bilim İnsanları Testi

1. Aşağıdaki bilim insanlarından hangisi tıp alanında önemli çalışmalar yapmamıştır? a) İbn-i Sina b) El-Razi c) Biruni d) İbn-i Haldun 2. "El-Kanun fi't-Tıbb" adlı eseriyle tanınan ve "Tıbbın Hükümdarı" olarak bilinen bilim insanı kimdir? a) İbn-i Sina b) El-Razi c) Biruni d) İbn-i Haldun...
  16. E

Ders Notu Etkin Vatandaş Davranışları

Etkin vatandaşlar, topluma ve çevreye duyarlı bireyler olarak sorumluluklarını yerine getirirler. İşte etkin vatandaş davranışlarına bazı örnekler: Çevre ve Doğa Koruma Geri dönüşüm yaparak atıkları ayrıştırmak Plastik kullanımını azaltarak çevre kirliliğini önlemek Ağaç dikme ve yeşil...
Geri