• Benim Hocam Ortaokul Videoları

✏️ Yazılı Çözüm Örnekleri
    Sosyal Bilgiler
    İzlemek istediğiniz sınıfı tıklayınız.
    SOSYAL BİLGİLER
    Konu Anlatım Videoları
    Fen Bilimleri
    FEN BİLİMLERİ
    Konu Anlatım Videoları
    Türkçe
    TÜRKÇE
    Konu Anlatım Videoları
    Fen Bilimleri
    FEN BİLİMLERİ
    Konu Anlatım Videoları
    Matematik
    MATEMATİK
    Konu Anlatım Videoları

Arama sonuçlarınız

1. P

Osmanlı’da İlk Matbaa

güzel olmuş 8)
  2. P

Osmanlıda Devlet Ve Toplum Düzeninin Özellikleri

osmanlıda devlet ve toplum düzeninin özellikleri Osmanlı Devleti XIV. Yüzyılın başında, Marmara Bölgesi’nde kurulmuştur. XIII.-XV. yüzyıllarda İran’ın Anadolu’nun ve Bizans İmparatorluğu’nun siyasal ve toplumsal sorunları, küçük bir beylik olan Osmanlı Beyliği’nin kısa zamanda büyümesini ve...
  3. P

Matbaacılık Ve Baskı Sektörü

Bugün gelinen noktada ise geniş bir alana yayılan matbaacılık, matbaayı da içinde barındıran baskı sektörü adı altında şekillenmiş bulunmakta. Baskı sektörü teknolojisi dünyada bir hayli ileri bir noktaya sahip. Türkiye’de de baskı sektörü ve matbaacılık dünyadaki gelişmelerden çok uzak değil...
  4. P

Osmanlı’da İlk Matbaa

Osmanlı topraklarında çalışan ilk matbaadan 234 yıl sonra Osmanlı’nın İslam tebaasından olan İbrahim Müteferrika matbaayı kurdu. Lale Devri olarak bilinen bir dönemde, 1727 yılında matbaayı kuran Müteferrika, ilk kitap olarak Kitab-ı Lügat-ı Vankulu (Vankulu Sözlüğü)’nü bastı. Müteferrika...
  5. P

Osmanlıda Hukuk

Teokratik bir yapıya sahip olan Osmanlı Devleti’nde, devletin ve toplumun yönetimi İslam hukukuna göre düzenlenmiştir(şeriat düzeni). Bu düzende müslüman halk şeriat kurallarına göre yönetilirken, yabancı ve azınlıklar ise kapitülasyonlar nedeniyle kendi hukuk kurallarını uyguluyorlardı...
  6. P

Osmanlıda Egitim

İslâm ülkelerindeki ilmî hayatın gelişmesinde XI. asrın müstesna bir yeri vardır. Zira bu asirdan itibâren sistemli bir egitim ve ögretim mahalli olarak medreseler, halkin kültürel ve dinî anlayis bakimindan yetisip gelismesinde faal bir rol oynamaya basladilar. Osmanlilar döneminde ise...
  7. P

Ekonomik Ve Sosyal Hayat

Dünyanın İlk Meşruti Krallığı Hitit imparatorluğu feodal bir yapıya sahipti ve vergi vermeye yükümlü kıldığı bir dizi krallığı egemenliği altında tutuyordu. Bu krallıklarlardan Kargamış ve Halpa gibi yaşamsal önemde olanları kralın kardeşleri ya da akrabaları tarafından yönetiliyordu...
Geri