• Benim Hocam Ortaokul Videoları

✏️ Yazılı Çözüm Örnekleri
    Sosyal Bilgiler
    İzlemek istediğiniz sınıfı tıklayınız.
    SOSYAL BİLGİLER
    Konu Anlatım Videoları
    Fen Bilimleri
    FEN BİLİMLERİ
    Konu Anlatım Videoları
    Türkçe
    TÜRKÇE
    Konu Anlatım Videoları
    Fen Bilimleri
    FEN BİLİMLERİ
    Konu Anlatım Videoları
    Matematik
    MATEMATİK
    Konu Anlatım Videoları

Arama sonuçlarınız

1. B

Sorunlarımıza Çözüm Ararken Nelere Dikkat

Hak, sorumluluk ve özgürlüklerimiz sorunlarımızın doğru çözümü için elimizde bulunan anahtarlar gibidir. Öncelikle hak ve sorumluluklarımızı çok iyi bilmeliyiz. Örneğin dilekçe ve bilgi edinme hakları yasalarla verilmiş haklardandır. Karşılaştığımız sorunları hukuk kurallarına uyarak çözmeye...
  2. B

Bilgi edinme hakkı nedir?

Bir kişinin bir konu hakkında bilgi edinmek İstemesidir. Herhangi bir kamu kuruluşundan istediğimiz konu hakkında bilgi edinme hakkına sahibiz
  3. B

Dilekçe hakkı nedir?

Bir isteğimiz, sorunumuz olduğunda onun çözümünü istemek için resmî kurumlara yazılan kısa yazılara dilekçe denir. Her insan, sorununu ve isteğini dile getirmekte özgürdür.
  4. B

Hizmet aksamalarında başvurulabilecek yerler

• Belediyeler, • Muhtarlıklar, • Kaymakamlıklar, • Valiliklerdir.
  5. B

Tüketici hakları ihlalleri için başvurulabilecek yerler

Tüketici hakları ihlalleri için başvurulabilecek yerler; • Belediyeler, • Tüketici Hakları Derneği, • Tüketici Haklan Merkezi, • Tüketici Mahkemesi, • Tüketici Sorunları İl / İlçe Hakem Heyeti, • Reklam Kuruludur.
  6. B

4077 Sayılı Tüketici Hakların Koruma Yasası

4077 Sayılı Tüketici Hakların Koruma Yasası'na göre; tüketici bir ay içerisin¬de itiraz edebilir. Satıcıdan ödediği paranın iadesini, özürlü malın iadesini, malın değiştirilmesini ya da ücretsiz onarımını isteyebilir. Alıcının bu isteklerinden herhangi biri gerçekleşmediği zaman, il ve ilçelerde...
Geri