• Benim Hocam Ortaokul Videoları

✏️ Yazılı Çözüm Örnekleri
    Sosyal Bilgiler
    İzlemek istediğiniz sınıfı tıklayınız.
    SOSYAL BİLGİLER
    Konu Anlatım Videoları
    Fen Bilimleri
    FEN BİLİMLERİ
    Konu Anlatım Videoları
    Türkçe
    TÜRKÇE
    Konu Anlatım Videoları
    Fen Bilimleri
    FEN BİLİMLERİ
    Konu Anlatım Videoları
    Matematik
    MATEMATİK
    Konu Anlatım Videoları

Arama sonuçlarınız

1. B

Öğrenme Galerisi

Öğrenme Galerisi Değerlendirme ve pekiştirme amacı ile kullanılabilecek işlevsel bir tekniktir.Uygulama adımları şu şekilde sıralanabilir; • Öğrencilerin küçük gruplara ayrılması, • Grupların öğrendiklerini gözden geçirmesi, • Öğrenilenlerin listelenmesi, • Listelerin duvara asılması, tüm...
  2. B

Mahkeme Tekniği

Mahkeme Tekniği Sınıfta sanal bir mahkeme kurulması şeklinde uygulanan bu teknik birçok öğrencinin derse katılımını sağlar. Teknikte konu seçimi, çevre seçimi, öğrencilerin rollerinin seçimi (hakim, savcı, avukat, tanık, v.b.) öğretmenin rolünü seçmesi odak noktanın belirlenmesine dikkat...
  3. B

Kart Eşleştirme Yöntemi

Kart Eşleştirme Olgu, olay ya da kavramların hatırlanmasını kolaylaştırmak için kullanılır. Grupla da bireysel olarak da çalışılabilir. Öğrencilerin gözden geçirilmesi, netleştirilmesi ya da kalıcılığın artırılması gibi amaçlarla uygulanır. Öğrencilerden birbiri ile anlam bakımından ilgili...
  4. B

Akvaryum Tekniği

Akvaryum Tekniği Akvaryum tekniği, öğrencilerin ilgi duyduğu ya da üzerinde anlaşmaya varamadığı konuların öğretiminde çok etkili bir tartışma tekniğidir. Öğrencilerin tartışma ve grupla çalışma becerisini geliştirmesi için kullanılır. Bu tekniği uygularken sınıfın uygun bir yerine bir çember...
  5. B

Görüş Geliştirme Yöntemi

Eğitim ortamında bir konuda yapılan düşünce alışverişinde, tartışmasında kişinin kendi görüşünü diğer görüşlerden de yararlanarak geliştirmesini ve savunmasını ya da değiştirmesini, karşı çıktığı görüşü benimsemesini sağlayan bir tekniktir. Bu teknikte iki zıt düşünce yoktur. Tüm sınıf...
  6. B

Karar Verme Yöntemi

Karar Verme Toplumsal sorunların çözümünde kullanılan tekniklerden biridir. Konunun işlenmesi sırasında ortaya çıkabilecek sorunların çözümünde bu süreci sıkça ve etkin bir biçimde kullanabilirler. Bu teknikte aşağıdaki basamaklara uyulabilir. • Problemin farkına varma, • Problemin...
  7. B

Balık Kılçığı Yöntemi

Bir sonuç ve buna neden olabilecek değişik etkenler arasındaki ilişkilerin grafik açıklamasıdır. Detaylı bir neden-sonuç grafiği balık kılçığı şeklinde olduğunda balık kılçığı tekniği adını almaktadır. Karmaşık bir olayın nedenlerini ve sonuçlarını ortaya koymak için kullanılır. Problem çözme...
  8. B

Sosyal Bilgiler Sayesinde

Sosyal Bilgiler Sayesinde
  9. B

Atatürk Sosyal bilimler İçin Neler Yapmıştır

Atatürk'ün Sosyal Bilimler İçin yaptıkları
  10. B

Niçin Sosyal Bilgiler Öğreniyoruz?

Sosyal Bilgiler sayesinde..... 1-) Türk kültürünü ve tarihini oluşturan temel ögeleri ve sürüçleri kavrarız 2-) Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşı olarak vatanımızı ve milletimizi sever haklarımızı bilir ve kullanırız 3-) Atatürk İlke ve İnkılaplarını Türkiye Cumhuriyeti'nin sosyal kulturlerı...
  11. B

Olayların Çok Boyutluluğu Nedir?

Bir olayın birden çok nedeni ve sonucu olabilmesine ve insanları farklı şekillerde etkilemesine Olayların Çok Boyutluluğu denir
  12. B

Olay Nedir?

Meydana gelen ya da ortaya çıkan hal, iş veya duruma olay denir. Bu olayların bir kısmına doğrudan tanıklık yapar ya da içinde yer alırız. Bir kısmına da televizyon, radyo, gazete gibi çeşitli iletişim araçlarından ya da çevremizdeki insanlardan öğreniriz.
  13. B

Görüş Nedir?

İnsanların kişisel fikirlerini yansı¬tan ve doğruluğu kişiden kişiye değişen bilgilere denir.
  14. B

Olgu Nedir?

Doğruluğu kişiden kişiye değişme¬yen ve herkes tarafından kabul edilen, varlığı de¬neyler ve bilimsel verilerle kanıtlanabilen bilgilere denir
  15. B

Katalog Taraması Nedir?

Kütüphane araştırması, internet araştırması, anket, gözlem ve yüz yüze görüşme gibi yöntemlerinden biri veya bir kaçı seçilir. Hangi yöntemin kullanılacağı konuya göre değişir. Araştırma sırasında yararlanılan kitapların bilgileri ( kitabın adı ve yazarı, yayın evi adı, basım tarihi, alıntı...
  16. B

Dipnot Nedir?

Dipnot, metni yazarken alıntı yaptığımız kısımları (cümle ya da paragrafları) nereden ve kimden aldığımızı gösteren notlardır.
  17. B

Hipotez (Varsayım) Nedir?

Hipotez (Varsayım) : Deneylerle henüz yeterli derecede doğrulanmamış bilimsel tahminlere hipotez veya varsayım denir.
  18. B

Sorumluluk Nedir?

Kişinin kendine ve başkalarına karşı yerine getirmesi gereken yükümlülüklerini zamanında yerine getirmesi zorunluluğudur.
  19. B

Hak Nedir?

Hukuk düzeninin kişilere tanımış olduğu yetkidir. Bu yetkilerin belirli bir sınırı vardır.
  20. B

Özgürlük Nedir?

Bireyin başkalarına zarar vermeden her şeyi yapabilmesidir. Özgürlük ile hak arasında doğrudan bir ilişki vardır. Özgürlük bütün hakların ortak kökenidir. Özgürlük olmadan hak söz konusu olamaz. Hak, özgürlüğü sağlamak için kişiye hukukun sağladığı yetkidir. Örneğin, eğitim hakkı olmayan bir...
Geri