• Benim Hocam Ortaokul Videoları

✏️ Yazılı Çözüm Örnekleri
    Sosyal Bilgiler
    İzlemek istediğiniz sınıfı tıklayınız.
    SOSYAL BİLGİLER
    Konu Anlatım Videoları
    Fen Bilimleri
    FEN BİLİMLERİ
    Konu Anlatım Videoları
    Türkçe
    TÜRKÇE
    Konu Anlatım Videoları
    Fen Bilimleri
    FEN BİLİMLERİ
    Konu Anlatım Videoları
    Matematik
    MATEMATİK
    Konu Anlatım Videoları

Arama sonuçlarınız

1. Z

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Yakınçağ Yayınları Çalışma Kitabı 64. Sayfa Cevapları

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Yakınçağ Yayınları Çalışma Kitabı 64. Sayfa Cevapları
  2. Z

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Yakınçağ Yayınları Çalışma Kitabı 61. Sayfa Cevapları

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Yakınçağ Yayınları Çalışma Kitabı 61. Sayfa Cevapları
  3. Z

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Yakınçağ Yayınları Çalışma Kitabı 60. Sayfa Cevapları

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Yakınçağ Yayınları Çalışma Kitabı 60. Sayfa Cevapları
  4. Z

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Yakınçağ Yayınları Çalışma Kitabı 59. Sayfa Cevapları

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Yakınçağ Yayınları Çalışma Kitabı 59. Sayfa Cevapları
  5. Z

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Yakınçağ Yayınları Çalışma Kitabı 58. Sayfa Cevapları

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Yakınçağ Yayınları Çalışma Kitabı 58. Sayfa Cevapları
  6. Z

6. Sınıf Yakın Çağ Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 89. Sayfa Cevapları

6. Sınıf Yakın Çağ Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 89. Sayfa Cevapları
  7. Z

6. Sınıf Yakın Çağ Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 88. Sayfa Cevapları

6. Sınıf Yakın Çağ Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 88. Sayfa Cevapları
  8. Z

6. Sınıf Yakın Çağ Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 86. Sayfa Cevapları

SORU: Geleneksel Türk sanatları denince aklınıza neler geliyor? Örnek veriniz. CEVAP: Geleneksel Türk sanatlarının bir kısmı İslam öncesi dönemden kaynaklanır. Bir kısmı ise İslam ile birlikte gelişmiştir.Bu sanatların başında Minyatür gelmektedir. Türkler İslam dinini kabul ettikten sonra...
  9. Z

6. Sınıf Yakın Çağ Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 85. Sayfa Cevapları

SORU: Günümüzde Nevruz dışında hangi bayram kutlamaları yapılmaktadır? Bu bayramlara örnek vererek geleneksel olarak devam ettirilen uygulamaları açıklayınız. CEVAP: HIDRELLEZ Hıdrellez kutlamaları genel olarak yeşillik, ağaçlık alanlarda, su kenarlarında, bir türbe ya da yatırın yanında...
  10. Z

6. Sınıf Yakın Çağ Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 84. Sayfa Cevapları

SORU: Haritayı inceleyiniz. Büyük Selçuklu Devleti nerelerde kurulmuş ve sınırlarını nerelere kadar genişletmiştir? Belirleyiniz. CEVAP: Büyük Selçuklu devleti Orta Asya'da kurulmuş olan Türk devletidir. Gaznellileri yenerek başken Nişabur olmak üzere devlet kurdular. Büyük Selçuklular, en...
  11. Z

6. Sınıf Yakın Çağ Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 81. Sayfa Cevapları

SORU: Sultan Mahmut’un hükümdarlığı, Gazneli Devleti’nin siyasi, sosyal ve kültürel yaşamına ne gibi katkılar sağlamış olabilir? Örnek vererek açıklayınız. CEVAP: 997 yılında hükümdar olan Gazneli Mahmut, 999'da Karahanlılar'dan da yardım alarak Horasan'ı fethetmiş ve Samanoğulları Devleti'ne...
  12. Z

7. Sınıf Tuna Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 89. Sayfa Cevapları

7. Sınıf Tuna Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 89. Sayfa Cevapları
  13. Z

7. Sınıf Tuna Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 88. Sayfa Cevapları

7. Sınıf Tuna Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 88. Sayfa Cevapları
  14. Z

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Tuna Yayınları Çalışma Kitabı 77. Sayfa Cevapları

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Tuna Yayınları Çalışma Kitabı 77. Sayfa Cevapları
  15. Z

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Tuna Yayınları Çalışma Kitabı 75. Sayfa Cevapları

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Tuna Yayınları Çalışma Kitabı 75. Sayfa Cevapları