• Benim Hocam Ortaokul Videoları

✏️ Yazılı Çözüm Örnekleri
    Sosyal Bilgiler
    İzlemek istediğiniz sınıfı tıklayınız.
    SOSYAL BİLGİLER
    Konu Anlatım Videoları
    Fen Bilimleri
    FEN BİLİMLERİ
    Konu Anlatım Videoları
    Türkçe
    TÜRKÇE
    Konu Anlatım Videoları
    Fen Bilimleri
    FEN BİLİMLERİ
    Konu Anlatım Videoları
    Matematik
    MATEMATİK
    Konu Anlatım Videoları

Arama sonuçlarınız

1. H

Test Doğal ve Beşeri Çevre Arasındaki İlişki Testi

Doğal ve Beşerî Çevre Testi 1. İnsan etkisi olmadan oluşmuş, kendiliğinden var olan doğa unsurlarının oluşturduğu çevreye ne ad verilir? A) Beşerî Çevre B) Sosyal Çevre C) Yapay Çevre D) Doğal Çevre 2. Yerleşme şekilleri, arazi yapısı ve su kaynaklarının bolluğuna göre değişir. Dağınık...
  2. H

Ders Notu Doğal ve Beşeri Çevre Arasındaki İlişki Ders Notu

DOĞAL VE BEŞERÎ ÇEVRE ÖZELLİKLERİ ARASINDAKİ İLİŞKİ 1. Temel Kavramlar: Doğal ve Beşerî Çevre Doğal Çevre • İnsan etkisi olmadan oluşmuş, kendiliğinden var olan doğa unsurlarının oluşturduğu çevredir. • Doğal çevre, insanların yaşadığı yeri, geçim şeklini ve yerleşim düzenini doğrudan etkiler...
  3. H

Test Etkin Vatandaşın Özellikleri Testi

Etkin Vatandaşın Özellikleri
  4. H

Test Türkiye'nin Komşu Devletleri Testi

Ülkemize komşu devletler ve bağımsızlık sembolleri ile ilgili test
  5. H

Test Doğal ve Beşerî Çevremizdeki Değişim Testi ve Cevapları

Doğal ve Beşerî Çevremizdeki Değişim ile ilgili 20 soruluk deneme sınavı
  6. H

Öğretim Programları Görüş Bildirme ve Ders Kitapları/Eğitim Materyalleri Görüş Bildirme Örneği

ÖĞRETİM PROGRAMLARI GÖRÜŞ BİLDİRME VE DERS KİTAPLARI / EĞİTİM MATERYALLERİ GÖRÜŞ BİLDİRME FORMU** 1. Öğretim Programlarına İlişkin Görüşler Öğrenim Çıktılarının Yoğunluğu: Programda yer alan bazı kazanımlar kısa süreli ders saatlerine göre fazla yoğunluk içermektedir. Bu durum hem konu...
  7. H

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Orotoryosu

Edirne’den Ardahan’a kadar Bir toprak uzanır. Boz kanatlı üveyikler üstünden uçar. Ardahan’dan Edirne’ye, Edirne’den Ardahan’a kadar. Güneyde mis kokulu bir ağaç, Yuvarlak yaprakları ince. Yaz gelip de güneş vurunca, Dallarından bal akar. Samsun’un evleri denize bakar. Sokakları yosun...
  8. H

Ders Notu 823 Mondros Ateşkes Anlaşması ve İşgaller Poster Notlar

Mondros Ateşkes Anlaşması ve İşgaller konu özeti
  9. H

Ders Notu 822 Birinci Dünya Savaşında Osmanlı Devleti Poster Notları

Birinci Dünya Savaşında Osmanlı Devleti
  10. H

Ders Notu 821 I. Dünya Savaşı Poster Notları

I. Dünya Savaşı Kısa özet poster notu
  11. H

Öğrenci Takip Planı

Öğrenci Takip Planı, öğrencilerin bireysel gelişimlerini çok yönlü olarak desteklemeyi amaçlayan bütüncül bir rehberlik ve koçluk planıdır. Haftalık ders ders net hedefleri ve günlük çalışma planı, Öğrencinin hedef puanı, hedef okulu ve yüzdelik dilimi, Öğretmen notları ve veli kontrol alanı...
  12. H

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Maarif Modeli Eylül Ayı Faaliyet Raporu

Bizim idarenin istediği Maarif modeli 6. sınıf Eylül ayında yapılan faaliyetlerin raporudur.
  13. H

Ders Notu Anadolu Medeniyetleri - Lidyalılar ve İyonyalılar

Anadolu Medeniyetleri arasında yer alan Lidyalılar ve İyonyalılar, ortak mirasımıza yaptıkları önemli katkılarla bu öğrenme alanının kritik bir parçasını oluşturmaktadır. Anadolu Yarımadası, elverişli iklimi, yeryüzü şekilleri ve ulaşım olanakları, tarım ve hayvancılık faaliyetlerine uygunluğu...
  14. H

Ders Notu Anadolu Medeniyetleri - Hititler

Anadolu Medeniyetleri arasında önemli bir yer tutan Hititler, yaptıkları katkılarla bu ortak mirasın şekillenmesinde kilit bir rol oynamışlardır. Hititler Hakkında Kaynaklarda Söylenenler: • Coğrafi Konum ve Kuruluş: Anadolu Yarımadası, elverişli iklimi, yeryüzü şekilleri ve ulaşım olanakları...
  15. H

Ders Notu Mezopotamya Medeniyetleri - Babilliler ve Asurlular

Mezopotamya Medeniyetleri arasında yer alan Babilliler ve Asurlular da insanlık tarihine yaptıkları önemli katkılarla bu ortak mirasın önemli bir bölümünü oluşturmuşlardır. Mezopotamya, Fırat ve Dicle nehirleri arasında kalan, uygun iklim koşulları ve verimli topraklara sahip olduğu için "Münbit...
  16. H

Ders Notu Mezopotamya Medeniyetleri - Sümerler

Mezopotamya Medeniyetleri arasında özel bir yere sahip olan Sümerler, insanlık tarihine yaptıkları önemli katkılarla bu ortak mirasın temelini oluşturan uygarlıklardan biridir. Sümerler Hakkında Kaynaklarda Söylenenler: • Coğrafi Konum: Mezopotamya, Fırat ve Dicle nehirleri arasında kalan...
  17. H

Ders Notu Anadolu'nun İlk Yerleşim Yerlerinde Sosyal Hayat

Anadolu'nun İlk Yerleşim Yerlerinde Sosyal Hayatın Temel Unsurları: Anadolu, iklim yapısının, yeryüzü şekillerinin ve ulaşım olanaklarının elverişli olması, ayrıca tarım ve hayvancılık faaliyetlerine uygunluğu nedeniyle tarih öncesi devirlerden itibaren insanların yerleşim yeri olarak tercih...
  18. H

Ders Notu Ortak Mirasımız

Ortak Mirasın Tanımı ve Kapsamı: "Ortak miras", toplumların geçmişten miras aldığı ve geleceğe aktarmak istediği maddi ve manevi değerlerin tümüne denir. Bu miras, insanlığın yüzyıllardır süren çabaları ve birikimleri sonucu oluşmuştur ve belirli bir devlete veya millete değil, tüm insanlığa...
Geri