• Benim Hocam Ortaokul Videoları

✏️ Yazılı Çözüm Örnekleri
    Sosyal Bilgiler
    İzlemek istediğiniz sınıfı tıklayınız.
    SOSYAL BİLGİLER
    Konu Anlatım Videoları
    Fen Bilimleri
    FEN BİLİMLERİ
    Konu Anlatım Videoları
    Türkçe
    TÜRKÇE
    Konu Anlatım Videoları
    Fen Bilimleri
    FEN BİLİMLERİ
    Konu Anlatım Videoları
    Matematik
    MATEMATİK
    Konu Anlatım Videoları

Arama sonuçlarınız

1. erkanisanmaz

Video Mustafa Kemal’in Askerlik Hayatı - Benim Hocam Yayınları

“Mustafa Kemal’in Askerlik Hayatı” konusu, Atatürk’ün askerî kariyerinin başlangıcından Kurtuluş Savaşı’ndaki liderliğine dek uzanan süreci ele alır. Bu ders, öğrencilerin Atatürk’ün liderlik özelliklerini, askeri yetkinliklerini, katıldığı savaşları, görevlerini ve Türkiye’nin bağımsızlık...
  2. erkanisanmaz

Video Mustafa Kemal’in Fikir Hayatını Etkileyen Düşünürler - Benim Hocam Yayınları

“Mustafa Kemal’in Fikir Hayatını Etkileyen Düşünürler” konusu, Atatürk’ün düşünce dünyasının şekillenmesinde rol oynayan yerli ve yabancı fikir akımlarını, yazarları ve onların düşüncelerini ele alır. Bu dersle öğrenciler; Atatürk’ün dünya görüşünü anlayabilmek için kimlerden, hangi eserlerden...
  3. erkanisanmaz

Video Mustafa Kemal’in Çocukluğu ve Öğrenim Hayatı - Benim Hocam Yayınları

Mustafa Kemal’in çocukluğu ve öğrenim hayatı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusunun karakterinin, dünyaya bakış açısının ve liderlik yönelimlerinin köklerine ışık tutar. Bu konu, onun erken yaşlarında yaşadığı olayları, eğitim sürecini ve bu süreçteki dönüm noktalarını öğrencilerle paylaşmayı...
  4. erkanisanmaz

Video Gelişen Avrupa ve Güç Kaybeden Osmanlı - Benim Hocam Yayınları

“Gelişen Avrupa ve Güç Kaybeden Osmanlı”, 8. sınıf T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersinin önemli bir bölümüdür. Bu dersin hedefi, 15. yüzyıldan itibaren Avrupa’nın siyasal, ekonomik ve teknolojik açıdan nasıl gelişim gösterdiğini ve Osmanlı Devleti’nin neden ve nasıl geri kaldığını...
  5. erkanisanmaz

Video Beylikten Cihan Devlete 3 - Benim Hocam Yayınları

Aşağıdaki başlıklar “Beylikten Cihan Devlete 3” dersinin işlenmesinde kullanılabilecek içerik yapı taşlarıdır: Fetret Devri Dönemi Yıldırım Beyazıt’ın Timur’a mağlubiyeti (Ankara Savaşı) Osmanlı’nın parçalanması, taht kavgaları Çelebi Mehmet’in birleştirici çabaları II. Murad Dönemi /...
  6. erkanisanmaz

Video Beylikten Cihan Devlete 2 - Benim Hocam Yayınları

Aşağıdaki başlıklar, “Beylikten Cihan Devlete 2” konusunun işlenebileceği temel yapı taşlarıdır: Osmanlı Devleti’nin Erken Gelişim Süreci I. Murat, Yıldırım Bayezid ve Çelebi Mehmet dönemi Fetret Devri ve siyasi bunalımlar Devlet Teşkilatı ve Yönetim Yapısı Divan teşkilatı, vezirlik...
  7. erkanisanmaz

Video Beylikten Cihan Devlete 1 - Benim Hocam Yayınları

“Beylikten Cihan Devlete 1”, 7. sınıf Sosyal Bilgiler / Kültür ve Miras ünitesi kapsamında işlenen, Osmanlı’nın kuruluş dönemi ve beylikten yükselişe geçiş sürecini ele alan bir ders konusudur. Berkay TÜRKAL’ın anlatımıyla sunulan bu içerik, Osman Bey döneminden başlayarak Osmanlı Beyliği’nin...
  8. erkanisanmaz

Video İletişim Özgürlüğü - Benim Hocam Yayınları

“İletişim Özgürlüğü”, 7. sınıf Sosyal Bilgiler dersinin birey ve toplum ünitesi içinde yer alan bir alt başlıktır. Bu ders; bireylerin fikirlerini, duygularını ve bilgilerini serbestçe ifade edebilme haklarını, bu hakların sınırlarını ve toplum üzerindeki etkilerini inceler. Berkay Türkal’ın...
  9. erkanisanmaz

Video Medyanın Toplum Hayatına Etkileri - Benim Hocam Yayınları

“Medyanın Toplum Hayatına Etkileri”, 7. sınıf Sosyal Bilgiler dersinin “İletişim” ünitesi içinde yer alan önemli bir konudur. Bu ders; medya araçlarının (televizyon, radyo, gazete, internet, sosyal medya vb.) toplumsal yaşama, kültüre, düşünce sistemine ve bireylerin davranışlarına nasıl yön...
  10. erkanisanmaz

Video Çevremle İletişim Kurabiliyorum - Benim Hocam Yayınları

“Çevremle İletişim Kurabiliyorum” dersi, 7. sınıf Sosyal Bilgiler dersinde yer alan, bireylerin çevrelerindeki insanlarla etkili iletişim kurma becerilerini geliştirmeyi amaçlayan bir konudur. Berkay Türkal’ın anlatımıyla sunulan bu içerik; sözlü, yazılı ve görsel iletişim türlerini, iletişim...
  11. erkanisanmaz

Video İletişim - Benim Hocam Yayınları

“İletişim” konusu, 7. sınıf Sosyal Bilgiler dersi kapsamında bireyler arası, toplum içi ve medya aracılı iletişimin nasıl işlediğini anlamaya yöneliktir. Berkay TÜRKAL’ın anlatımıyla sunulan bu ders içeriği; iletişimin tanımı, türleri, araçları ve etkileri üzerinde durarak, öğrencilerin iletişim...
  12. erkanisanmaz

Video Yaşadığımız İlin Göreceli Konumu - Benim Hocam Yayınları

“Yaşadığımız İl”in göreceli konumu, mutlak konumun (enlem-boylam) ötesinde, ilin çevresindeki coğrafi ve insani unsurlarla olan ilişkisini ifade eden bir kavramdır. Bu konu, öğrencilerin ilin; komşu illere, denizlere, dağlara, ulaşım yollarına, su kaynaklarına ve ekonomik faaliyetlere göre nasıl...
  13. erkanisanmaz

Video Yardımlaşma ve Dayanışmada Beraberiz - Benim Hocam Yayınları

“Yardımlaşma ve Dayanışmada Beraberiz” konusu, öğrencileri toplum içindeki yardımlaşma ve dayanışma değerlerinin önemine dikkat çeker. Berkay TÜRKAL’ın anlatımıyla verilen bu ders içeriği, öğrencilere hem bireysel hem de toplumsal düzeyde yardımlaşmanın nasıl geliştiğini, dayanışmanın toplumsal...
  14. erkanisanmaz

Video Kültürel Zenginliklerin Birlikte Yaşamaya Katkısı - Benim Hocam Yayınları

“Kültürel Zenginliklerin Birlikte Yaşamaya Katkısı” konusu, öğrencilerin toplum içindeki kültürel çeşitliliğin önemini anlamalarını ve bu çeşitliliğin birlikte yaşama ruhunu nasıl desteklediğini kavramalarını amaçlar. Bu konu; dil, gelenek, sanat, inanç, yemek, kıyafet gibi kültürel unsurların...
  15. erkanisanmaz

Video Gruplar ve Rollerimiz - Benim Hocam Yayınları

“Gruplar ve Rollerimiz”, özellikle 5. sınıf Sosyal Bilgiler dersi kapsamında ele alınan temel bir konudur. Berkay TÜRKAL’ın anlatımı ile sunulan bu ders içeriği, öğrencilerin içinde bulundukları sosyal grupları, bu gruplarda üstlendikleri rolleri ve rollerin toplumsal yaşam içindeki önemini...
  16. erkanisanmaz

Video Ülkemizin Yeryüzü Şekilleri, Özellikleri ve Etkileri - Benim Hocam Yayınları

“Ülkemizin Yeryüzü Şekilleri, Özellikleri ve Etkileri”, 6. sınıf Sosyal Bilgiler / Coğrafya dersinde öğrencilere Türkiye’nin fiziki yapısını tanıtmayı amaçlayan önemli bir konudur. Bu ders içeriğinde, Türkiye’nin dağları, platoları, ovaları gibi ana yeryüzü şekilleri ele alınır; bu şekillerin...
  17. erkanisanmaz

Video Ülkemizde Görülen İklimlerin Özellikleri - Benim Hocam Yayınları

“Ülkemizde Görülen İklimlerin Özellikleri” dersi, Türkiye’nin farklı bölgelerinde etkili olan iklim tiplerini öğrencilere tanıtmayı amaçlar. Berkay Türkal’ın anlatımıyla hazırlanan bu içerik; her iklim tipinin karakteristik özelliklerini, bunların Türkiye’nin coğrafi koşullarıyla ilişkisini...
  18. erkanisanmaz

Video Doğal ve Beşeri Çevre - Ülkemizin İklimini Etkileyen Unsurlar - Benim Hocam Yayınları

“Doğal ve Beşeri Çevre / Ülkemizin İklimini Etkileyen Unsurlar”, 6. sınıf Sosyal Bilgiler / Coğrafya derslerinde işlenen önemli bir temadır. Berkay TÜRKAL’ın anlatımıyla sunulan bu ders içeriği, öğrencilerin çevrenin doğal öğeleri ile insanların yarattığı öğeler arasındaki ilişkiyi anlamalarını...
  19. erkanisanmaz

Video Ülkemizin Deniz Komşuları - Berkay TÜRKAL

“Ülkemizin Deniz Komşuları”, 6. sınıf Sosyal Bilgiler / Coğrafya konularından biridir. Bu dersin amacı, Türkiye’nin deniz sınırları aracılığıyla komşu olduğu ülkeleri, bu komşuluğun stratejik ve coğrafi etkilerini ele almaktır. Berkay TÜRKAL’ın anlatımıyla sunulan bu içerik; haritalar...
  20. erkanisanmaz

Video Kıtalar ve Okyanuslar - Berkay TÜRKAL

“Kıtalar ve Okyanuslar”, 6. sınıf Sosyal Bilgiler dersinin coğrafya bileşeni içinde önemli bir konudur. Berkay TÜRKAL’ın anlatımıyla sunulan bu içerik, öğrencilerin dünyanın büyük kara parçalarını (kıtalar) ve su kütlelerini (okyanuslar) tanımasını, bunların özelliklerini ve insan yaşamına...
Geri