• Benim Hocam Ortaokul Videoları

✏️ Yazılı Çözüm Örnekleri
    Sosyal Bilgiler
    İzlemek istediğiniz sınıfı tıklayınız.
    SOSYAL BİLGİLER
    Konu Anlatım Videoları
    Fen Bilimleri
    FEN BİLİMLERİ
    Konu Anlatım Videoları
    Türkçe
    TÜRKÇE
    Konu Anlatım Videoları
    Fen Bilimleri
    FEN BİLİMLERİ
    Konu Anlatım Videoları
    Matematik
    MATEMATİK
    Konu Anlatım Videoları

Arama sonuçlarınız

1. erkanisanmaz

Ders Notu Yaşadığımız İlin Göreceli Konumu Özeti

Yaşadığımız İlin Göreceli Konumu 1. Coğrafi Konum Nedir? Dünya üzerinde herhangi bir noktanın yerini belirlemek için kullanılan kavrama Coğrafi Konum denir. Coğrafi konum iki ana başlıkta incelenir: 1. Mutlak (Matematik) Konum: Bir yerin başlangıç meridyenine ve başlangıç paraleline göre...
  2. erkanisanmaz

Video KONU ANLATIMI | Gruplar ve Rollerimiz – 5. Sınıf Sosyal Bilgiler

Toplum hayatında her birey birden fazla grubun üyesidir. Aile, okul, arkadaş çevresi ve kulüpler… Peki bu gruplar neden önemlidir? Rollerimiz neden değişir? Toplumsal hayatın düzeni nasıl sağlanır? Bu videoda; ✅ Grupların özelliklerini, ✅ Bireylerin gruplar içindeki rollerini, ✅ Rollerimizin...
  3. erkanisanmaz

Ders Notu 5. SINIF SOSYAL BİLGİLER DERS NOTU: GRUPLAR VE ROLLERİMİZ

Gruplar ve Rollerimiz 1. Grup ve Rol Kavramları Grup Nedir? • Grup, ortak görüşlere, çıkarlara ve hedeflere sahip bireylerin oluşturduğu topluluktur. • Toplum içinde ortak hedef ve değerleri olan insanlar grupları oluştururlar. • İçinde yer aldığımız ilk grup ailemizdir. • Gruplara örnek...
  4. erkanisanmaz

Video Toplumsal Sorunlar ve Çözüm Önerileri

Toplumsal Sorunlar ve Çözüm Önerileri | Sosyal Bilgiler Konu Anlatımı Günlük yaşamımızda karşılaştığımız toplumsal sorunlar; çevre kirliliğinden trafik sorunlarına, eğitimden sağlık hizmetlerine kadar pek çok alanı etkiler.
  5. erkanisanmaz

Ders Notu Toplumsal Sorunlar ve Çözüm Önerileri

Toplumsal Sorunlar ve Çözüm Önerileri 1. Toplumsal Sorun Kavramı Toplumsal sorunlar, insanlığın veya bir toplumun huzurunu, sağlığını veya bütünlüğünü tehdit eden, bireylerin yaşam kalitesini düşüren ve sosyal adaleti zedeleyen problemler olarak adlandırılır. • Toplumsal sorunlar, tarih boyunca...
  6. erkanisanmaz

2025-2026 8. Sınıf 1. Dönem 1. Yazılıya Hazırlanıyorum Soruları ve Cevapları - MEBİ

MEBİ de yayınlanan 8. Sınıf (2017-2023) T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük - 1. Dönem 1. Yazılı soruları ve cevaplarıdır.
  7. erkanisanmaz

2025-2026 6. Sınıf 1. Dönem 1. Yazılıya Hazırlanıyorum Soruları ve Cevapları - MEBİ

MEBİ de yayınlanan 6. Sınıf Sosyal Bilgiler - 1. Dönem 1. Yazılı soruları
  8. erkanisanmaz

2025-2026 5. Sınıf 1. Dönem 1. Yazılıya Hazırlanıyorum Soruları ve Cevapları - MEBİ

MEBİ de yayınlanan 5. Sınıf Sosyal Bilgiler - 1. Dönem 1. Yazılı soruları ve cevaplarıdır.
  9. erkanisanmaz

Video Kültürel Bağlar ve Millî Değerlerimizin Toplumsal Birliğe Etkisi

Kültürel Bağlar ve Millî Değerlerimizin Toplumsal Birliğe Etkisi | 6. Sınıf Sosyal Bilgiler Konu Anlatımı Bir milleti bir arada tutan en önemli unsurlardan biri ortak kültür ve millî değerlerdir. Bu videoda; Kültürel bağların toplumsal birlik üzerindeki etkisini, Millî değerlerin toplumsal...
  10. erkanisanmaz

Ders Notu Kültürel Bağlar ve Millî Değerlerimizin Toplumsal Birliğe Etkisi Ders Notu

Kültürel Bağlar ve Millî Değerlerimizin Toplumsal Birliğe Etkisi I. Temel Kavramlar ve Tanımlar 1. Kültür: Bir ulusun tarihî süreç içinde oluşturduğu maddi ve manevi değerlerin bütünüdür. 2. Millî Kültür: Bir topluma kimlik kazandıran ve onu diğer toplumlardan ayıran değerler bütünüdür...
  11. erkanisanmaz

Video Sevr Antlaşması - Benim Hocam Yayınları

Aşağıda “Sevr Antlaşması – Benim Hocam Yayınları / Berkay Türkal” dersi için kullanabileceğin özet, ana maddeler, sonuçlar ve önemi yer alıyor.
  12. erkanisanmaz

Video Misakımillî’nin Kabulü ve Büyük Millet Meclisin Açılışı - Benim Hocam Yayınları

Aşağıda “Misak-ı Millî’nin Kabulü ve Büyük Millet Meclisi’nin Açılışı” konusunun özet, önemli maddeler, tarihsel süreç ve kazanımlarını bulabilirsin. Bu, Benim Hocam / Berkay Türkal anlatımına uygun şekilde derslerde kullanılabilecek bir özet niteliğindedir.
  13. erkanisanmaz

Video Büyük Millet Meclisine Karşı Ayaklanmalar - Benim Hocam Yayınları

“Büyük Millet Meclisi’ne Karşı Ayaklanmalar”, Türkiye’nin Milli Mücadele sürecinde, TBMM’nin meşruiyetine ve otoritesine yönelik olarak çıkmış isyanları ele alan bir konudur. Bu ayaklanmalar hem iç cephede zorluk yaratmış hem de kurtuluş mücadelesini geciktirme stratejileri açısından önemli...
  14. erkanisanmaz

Video Millî Mücadele Hazırlık Dönemi- ÖZET - Benim Hocam Yayınları

Millî Mücadele Hazırlık Dönemi – Özet” (Benim Hocam Yayınları / Berkay Türkal anlatımına uygun) kısa, net ve sınavlara yönelik bir özet 1. 30 Ekim 1918 Mondros Ateşkesi sonrası İtilaf Devletleri 7. maddeyi kullanarak Anadolu’yu işgale başladı. İzmir 15 Mayıs 1919’da Yunanlılar...
  15. erkanisanmaz

Video Millî Mücadele Hazırlık Dönemi - Benim Hocam Yayınları

Birinci Dünya Savaşı’nın sona ermesi, Mondros Ateşkes Antlaşması’nın uygulanmaya başlanması ve bu antlaşmanın doğurduğu ağır şartlar Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin tohumlarını atmıştır. “Millî Mücadele Hazırlık Dönemi”, işgallerin başlamasından, Anadolu’da direnişin örgütlenmesine...
  16. erkanisanmaz

Video Kuvâ-yi Milliye Hareketi ve Cemiyetler - Benim Hocam Yayınları

Mondros Ateşkes Antlaşması’nın ardından Osmanlı Devleti’nin askerî gücünün büyük oranda terhis edilmesi, işgallerin başlaması ve merkezi hükümetin bu durumlar karşısında etkisiz kalması, Anadolu’da halkı “kendi savunmasını kendisi yapmak” zorunda bıraktı. Bu süreçte Kuvâ-yi Milliye adı verilen...
  17. erkanisanmaz

Video Mondros Ateşkes Antlaşması - Benim Hocam Yayınları

Mondros Ateşkes Antlaşması (veya Mondros Mütarekesi), I. Dünya Savaşı’nın Osmanlı cephesinde sona ermesini resmî hale getiren kritik bir belgedir. Bu antlaşma, Osmanlı Devleti’nin fiili gücünü kaybetmeye başladığını ve işgallerin yolunu açan şartları içeriyordu. Benim Hocam / Berkay Türkal’ın...
  18. erkanisanmaz

Video I. Dünya Savaşı'nda Osmanlı Devleti 2 - Benim Hocam Yayınları

“I. Dünya Savaşı’nda Osmanlı Devleti 2”, Osmanlı’nın savaşa katılımından sonra cephelerdeki mücadelelerin derinlemesine incelendiği, stratejiler, başarılar, çekilme süreçleri ve savaşın Osmanlı üzerindeki etkileri gibi temaların işlendiği devam bölümüdür. Berkay Türkal’ın anlatımıyla bu derste...
  19. erkanisanmaz

Video I. Dünya Savaşı'nda Osmanlı Devleti 1 - Benim Hocam Yayınları

“I. Dünya Savaşı’nda Osmanlı Devleti 1” başlıklı ders, Osmanlı’nın Birinci Dünya Savaşı’na girmesi, savaş öncesi durumu ve ilk cepheleri gibi konuları kapsayan bir giriş bölümüdür. Berkay TÜRKAL’ın anlatımıyla, öğrencilerin Osmanlı Devleti’nin savaş öncesi politikalarını, ittifak tercihlerini ve...
  20. erkanisanmaz

Video I. Dünya Savaşı - Benim Hocam Yayınları

I. Dünya Savaşı, 20. yüzyılın başında çıkmış, dünya devletlerini doğrudan etkileyen büyük çaplı bir çatışmadır. Bu savaş, sadece cephelerdeki askeri mücadeleleri değil, aynı zamanda siyasal dengeleri, ulus devletlerin sınırlarını, imparatorlukların çöküşünü ve dünya tarihinin yeniden...
Geri