• Benim Hocam Ortaokul Videoları

✏️ Yazılı Çözüm Örnekleri
    Sosyal Bilgiler
    İzlemek istediğiniz sınıfı tıklayınız.
    SOSYAL BİLGİLER
    Konu Anlatım Videoları
    Fen Bilimleri
    FEN BİLİMLERİ
    Konu Anlatım Videoları
    Türkçe
    TÜRKÇE
    Konu Anlatım Videoları
    Fen Bilimleri
    FEN BİLİMLERİ
    Konu Anlatım Videoları
    Matematik
    MATEMATİK
    Konu Anlatım Videoları

Arama sonuçlarınız

1. erkanisanmaz

Oyun Kapışma Oyunu: 822 I. Dünya Savaşı ve Osmanlı Devleti

Kapsadığı Kazanım: İTA.8.2.2. Birinci Dünya Savaşı’nda Osmanlı Devleti’nin durumu hakkında çıkarımlarda bulunur. (Kafkas, Kanal, Çanakkale, Hicaz-Yemen, Irak ve Suriye cepheleri; Mustafa Kemal Paşa ve diğer komutanların başarıları; 1915 Olayları; savaşın sonuçları) Kapışma Oyunu: 822 I. Dünya...
  2. erkanisanmaz

Oyun Kapışma Oyunu: 722 Osmanlı Devleti’nin Fetih Politikası

Kapışma Oyunu: Osmanlı Devleti’nin Fetih Siyaseti 🏰✨ Osmanlı Devleti’nin gaza ve cihat anlayışı, istimâlet politikası ve millet sistemi gibi temel konularını rekabetçi ve eğlenceli bir şekilde pekiştirmeye hazır mısınız? Bu oyun, SB.7.2.2. Osmanlı Devleti’nin fetih siyasetini örnekler...
  3. erkanisanmaz

Oyun Bilgi Çarkı Oyunu: 722 Osmanlı Devleti’nin Fetih Politikası

Bilgi Çarkı Oyunu: Osmanlı Devleti’nin Fetih Siyaseti 🇹🇷⚔️ Osmanlı Devleti’nin gaza ve cihat anlayışı, istimâlet politikası ve millet sistemi gibi temel kavramlarını eğlenceli bir şekilde pekiştirmeye hazır mısın? Bu özel Bilgi Çarkı Oyunu, SB.7.2.2. Osmanlı Devleti’nin fetih siyasetini...
  4. erkanisanmaz

Oyun Bilgi Çarkı Oyunu: 622 Doğal ve Beşeri Çevre Arasındaki İlişki

Doğal ve beşerî çevre özellikleri arasındaki ilişkiyi eğlenceli bir şekilde pekiştirmeye ne dersiniz? Bu oyun, 6. Sınıf Sosyal Bilgiler dersi SB.6.2.2 kazanımına uygun olarak hazırlanmıştır. Öğrencilerin; Ülkemizdeki doğal çevre (iklim, bitki örtüsü, yer şekilleri vb.) ve beşerî çevre...
  5. erkanisanmaz

Oyun Kapışma Oyunu: 622 Doğal ve Beşerî Çevre Özellikleri Arasındaki İlişki

Sınıfta bilgi dolu, heyecanlı bir yarışmaya hazır mısınız? Kapışma Oyunu: 622 Doğal ve Beşerî Çevre Özellikleri Arasındaki İlişki
  6. erkanisanmaz

Video Cumhuriyete Giden Süreç Kısa Video

Mustafa Kemal Paşa, yakın silah arkadaşlarını Çankaya Köşkü’ne davet ederek tarihe geçen o sözü söyledi: 👉 “Efendiler, yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz.” Bu söz, sadece bir cümle değil… 🎇 Yeni bir devletin, yeni bir yönetim biçiminin ve özgür bir geleceğin başlangıcıydı. 29 Ekim 1923’te Türkiye...
  7. erkanisanmaz

2025-2026 5. Sınıf Sosyal Bilgiler 1. Dönem 1. Yazılı Soruları ve Cevapları - MEB Tüm Senaryolar - Benim Hocam Yayınları

https://sosyalbilgiler.biz/forum/kategori/bep-5-sinif-yazililari.1753/ Hocam bu bölüme bakınız
  8. erkanisanmaz

8. Sınıf Tüm Dersler 1. Dönem 1. Yazılı - Benim Hocam Yayıncılık

8. Sınıf Tüm Dersler 1. Dönem 1. Yazılı – Benim Hocam Yayıncılık 📘✏️ 8. sınıf öğrencileri için hazırlanan “1. Dönem 1. Yazılı Sınav Hazırlık Paketi” MEB müfredatına %100 uyumlu Çözümlü sorularla pekiştirme Yazılıya hazırlık için ideal deneme niteliğinde içerik Dönem: 1. Dönem – 1. Yazılı Sınıf...
  9. erkanisanmaz

7. Sınıf Tüm Dersler 1. Dönem 1. Yazılı - Benim Hocam Yayıncılık

7. Sınıf Tüm Dersler 1. Dönem 1. Yazılı – Benim Hocam Yayıncılık 📘✏️ 7. sınıf öğrencileri için hazırlanan “1. Dönem 1. Yazılı Sınav Hazırlık Paketi” MEB müfredatına %100 uyumlu Çözümlü sorularla pekiştirme Yazılıya hazırlık için ideal deneme niteliğinde içerik Dönem: 1. Dönem – 1. Yazılı Sınıf...
  10. erkanisanmaz

6. Sınıf Tüm Dersler 1. Dönem 1. Yazılı - Benim Hocam Yayıncılık

6. Sınıf Tüm Dersler 1. Dönem 1. Yazılı – Benim Hocam Yayıncılık 📘✏️ 6. sınıf öğrencileri için hazırlanan “1. Dönem 1. Yazılı Sınav Hazırlık Paketi” MEB müfredatına %100 uyumlu Çözümlü sorularla pekiştirme Yazılıya hazırlık için ideal deneme niteliğinde içerik Dönem: 1. Dönem – 1. Yazılı Sınıf...
  11. erkanisanmaz

5. Sınıf Tüm Dersler 1. Dönem 1. Yazılı - Benim Hocam Yayıncılık

5. Sınıf Tüm Dersler 1. Dönem 1. Yazılı – Benim Hocam Yayıncılık 📘✏️ 5. sınıf öğrencileri için hazırlanan “1. Dönem 1. Yazılı Sınav Hazırlık Paketi” MEB müfredatına %100 uyumlu Çözümlü sorularla pekiştirme Yazılıya hazırlık için ideal deneme niteliğinde içerik Dönem: 1. Dönem – 1. Yazılı Sınıf...
  12. erkanisanmaz

Efendiler, yarın Cumhuriyeti İlan Edeceğiz" Sözü Nasıl Ortaya Çıktı?

1923 yılının sonbaharında Türkiye’de önemli bir yönetim krizi yaşanıyordu. Lozan Antlaşması’nın imzalanmasının ardından yeni devletin nasıl yönetileceği netleşmemişti. O günlerde hükümet istifa etmiş, yeni bir hükümet bir türlü kurulamamıştı. Meclis karışık, halk endişeliydi. Mustafa Kemal Paşa...
  13. erkanisanmaz

Oyun Kapışma Oyunu: 522 Doğal ve Beşeri Çevremizdeki Değişim

Kapışma Oyunu: 522 – Doğal ve Beşerî Çevremizdeki Değişim SB.5.2.2. Yaşadığı ilde doğal ve beşerî çevredeki değişimi neden ve sonuçlarıyla yorumlayabilme 💡 “Kapışma Oyunu” ile öğrenciler hem bilgilerini pekiştiriyor hem de sınıfta eğlenceli bir öğrenme ortamı oluşuyor! Öğrencilerin bilgiyi...
  14. erkanisanmaz

Oyun Bilgi Çarkı Oyunu: 522 Doğal ve Beşeri Çevremizdeki Değişim

5. sınıf Sosyal Bilgiler dersi “SB.5.2.2. Yaşadığı ilde doğal ve beşerî çevredeki değişimi neden ve sonuçlarıyla yorumlayabilme” kazanımına özel olarak hazırlanmış bu eğlenceli Bilgi Çarkı Oyunu, öğrencilerin konuyu etkin, etkileşimli ve zevkli bir şekilde pekiştirmesini sağlar. Bilgi Çarkı...
  15. erkanisanmaz

Video Doğal ve Beşeri Çevremizdeki Değişim Video Anlatım

5. Sınıf Sosyal Bilgiler – Doğal ve Beşeri Çevremizdeki Değişim Dikkat çekme ve özetleme olarak kullanılabilirsiniz. 🌿 Doğal çevremiz zamanla iklim, yer şekilleri veya afetler nedeniyle değişebilir. 🏘️ Beşerî çevre ise insanların ihtiyaçlarına göre yapılaşır ve dönüşür. Bu videoda 👇 ✅ Doğal...
  16. erkanisanmaz

Video Yaşadığımız Yerin Göreceli Konumu

Sosyal Bilgiler Dersi 5. Sınıf TYMM Müfredatına Uygun #SosyalBilgiler #GöreceliKonum #İlimizinKonumu #TYMM #LGS #Coğrafya #TürkiyeHaritası #Eğitim #Öğreniyorum
  17. erkanisanmaz

Video İlimizin Göreceli Konumu Video Anlatım

Konu: Yaşadığımız İlin Göreceli Konumu 📚 Ders: Sosyal Bilgiler 🧭 Sınıf Düzeyi: 5. Sınıf — TYMM Müfredatına Uygun Yaşadığımız ilin doğal, beşerî ve ekonomik özelliklerini anlamak için göreceli konumunu bilmek çok önemlidir. Kanalımıza abone olmayı, videoyu beğenmeyi ve paylaşmayı unutmayın...
  18. erkanisanmaz

Yazılı 7. SINIF SOSYAL BİLGİLER DERSİ 2025-2026 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM 1. YAZILI YOKLAMASI

7. Sınıf Sosyal Bilgiler 1. Dönem 1. Yazılı Sınavı 2025 – 2026 Eğitim-Öğretim Yılı Sınav Konuları: Empati ve etkin iletişim unsurları Çocuk hakları ve temel haklar Medyanın toplumsal etkisi Osmanlı Devleti’nin siyasi ve sosyal yapısı Divan teşkilatı ve devlet görevlileri Hazırlayan: Sosyal...
  19. erkanisanmaz

2025-2026 6. Sınıf Sosyal Bilgiler 1. Dönem 1. Yazılı Soruları ve Cevapları - Arı Yayınları

2025-2026 6. Sınıf Sosyal Bilgiler 1. Dönem 1. Yazılı Soruları ve Cevapları Yayında! Sınavın Kapsadığı Konular: Gruplar ve Rollerimiz Kültürel Bağlar ve Toplumsal Birlik Toplumsal Sorunlar ve Çözüm Önerileri Kıtalar, Okyanuslar ve Coğrafi Konum Paralellerin Özellikleri ve Türkiye’nin Mutlak...
Geri