Arama sonuçlarınız

1. M

Toplum Katılımının Önemi ve Toplum Katılım Etkinlikleri

1. GİRİŞ Demokratik toplumlarda bireylerin yalnızca oy kullanarak değil, aynı zamanda gönüllü katkılarla, sorumluluk alarak ve karar alma süreçlerine katılarak aktif yurttaşlık görevini yerine getirmesi önemlidir. Bu bağlamda toplum katılımı, bireylerin yaşadıkları çevreye duyarlılık...
  2. M

Aile Katılım Çalışmalarının Planlanması

1. GİRİŞ Aile katılımı, çocuğun eğitimiyle ilgilenen her bireyin eğitim sürecine etkin şekilde dâhil olmasıdır. Etkili bir aile-okul iş birliği için katılım çalışmaları tesadüfen değil, sistemli ve planlı biçimde yürütülmelidir. Bu rapor, aile katılım çalışmalarının nasıl planlanması gerektiğine...
  3. M

Aile Katılımı, Aile Katılımı Çalışmalarında Kullanılan Yöntem ve Teknikler

1. GİRİŞ Çocuğun gelişiminde en etkili çevre aile ve okul ortamıdır. Bu iki temel yapının iş birliği içinde olması, öğrencinin hem akademik başarısını hem de sosyal-duygusal gelişimini olumlu yönde etkiler. Bu nedenle aile katılımı, çağdaş eğitim anlayışının vazgeçilmez bir parçasıdır. Bu...
  4. M

Aile Eğitiminin Amacı, Önemi ve Aile Eğitimi Etkinlikleri

1. GİRİŞ Çocukların sağlıklı gelişimi, yalnızca okul ortamında verilen eğitimle değil, aynı zamanda aile içinde verilen destekle de şekillenir. Aile, çocuğun ilk eğitim ortamıdır. Bu nedenle aile bireylerinin çocuk eğitimi konusunda bilinçlendirilmesi, çocukların akademik, sosyal, duygusal ve...
  5. M

Farklılaştırılmış Etkinlik Planlarına Yönelik Eğitim Ortamını Düzenleme

1. GİRİŞ Temel Yeterlilikler Merkezli Müfredat (TYMM) kapsamında yapılan farklılaştırma uygulamaları, öğrencilerin bireysel farklılıklarına uygun öğretim süreçlerini desteklemektedir. Bu bağlamda etkinliklerin etkili bir şekilde uygulanabilmesi için yalnızca içerik ve süreç değil, öğrenme...
  6. M

İçerik ve Süreçte Farklılaştırmaya Yönelik Etkinlik Planı Örneği Hazırlama

ETKİNLİK PLANI Ders: Sosyal Bilgiler Sınıf Düzeyi: 6. Sınıf Ünite / Konu: Üretim, Dağıtım ve Tüketim – Ekonomik Faaliyetler Süre: 1 ders saati (40 dakika) Kazanım: Öğrenci, yaşadığı çevredeki ekonomik faaliyetleri ayırt eder ve örneklerle açıklar. FARKLILAŞTIRMA BOYUTLARI BoyutUygulama...
  7. M

TYMM’de Farklılaştırma Uygulamaları - Zenginleştirme ve Destekleme

1. GİRİŞ Temel Yeterlilikler Merkezli Müfredat (TYMM), öğrencilerin bireysel farklılıklarını dikkate alan esnek, kapsayıcı ve bütüncül bir öğretim anlayışı sunar. Bu anlayış çerçevesinde farklılaştırma uygulamaları, öğrencilerin öğrenme sürecine aktif katılımını artırmayı, potansiyellerini en...
  8. M

Farklılaştırma Uygulamalarında Kullanılan Yöntem ve Teknikler

1. GİRİŞ Farklılaştırma, sınıf içindeki öğrencilerin bireysel farklılıklarını göz önüne alarak öğretim sürecinin düzenlenmesini ifade eder. Öğrencilerin hazırbulunuşluk düzeyleri, ilgi alanları ve öğrenme stillerine göre öğretimin yapılandırılması, öğrenmenin daha etkili ve kalıcı olmasını...
  9. M

2025 Haziran Seminer Konuları

HAZİRAN 2025 DÖNEMİ MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI
  10. M

Maarif Modeli Ek 1 İncelemesi

Maarif Modeli Öğretim Programı İncelemesi Ek 1 Ek 2 Maarif modeli öğretim programı incelemesi
  11. M

Maarif Modeli Öğretim Programı Ortak Metin İncelemesi

Maarif Modeli Öğretim Programı Ortak Metin İncelemesi
  12. M

Mezun Olacak Öğrenciler İçin Karne Görüşleri

Genel Tebrik ve Veda Mesajları "Bir yolun sonu, yeni bir yolun başlangıcıdır. Mezuniyetin kutlu olsun!" ✨ "Ortaokulu başarıyla tamamladın. Artık liseye doğru emin adımlarla ilerliyorsun. Yolun açık, başarıların daim olsun!" "Bu yıl son karnen ama hayatın ilk büyük adımlarından biri. Gurur...
  13. M

8. Sınıf Rehberlik Yıl Sonu Faaliyet Raporu

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı 8. Sınıf Rehberlik Yıl Sonu Faaliyet Raporu için örnek bir metin yer almaktadır. Bu metin, sınıf rehber öğretmeni tarafından hazırlanabilecek şekilde düzenlenmiştir.
  14. M

7. Sınıf Rehberlik Yıl Sonu Faaliyet Raporu

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı 7. Sınıf Rehberlik Yıl Sonu Faaliyet Raporu için örnek bir metin yer almaktadır. Bu metin, sınıf rehber öğretmeni tarafından hazırlanabilecek şekilde düzenlenmiştir.
  15. M

6. Sınıf Rehberlik Yıl Sonu Faaliyet Raporu

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı 6. Sınıf Rehberlik Yıl Sonu Faaliyet Raporu için örnek bir metin yer almaktadır. Bu metin, sınıf rehber öğretmeni tarafından hazırlanabilecek şekilde düzenlenmiştir.
  16. M

5. Sınıf Rehberlik Yıl Sonu Faaliyet Raporu

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı 5. Sınıf Rehberlik Yıl Sonu Faaliyet Raporu için örnek bir metin yer almaktadır. Bu metin, sınıf rehber öğretmeni tarafından hazırlanabilecek şekilde düzenlenmiştir:
  17. M

Maarif Modeli Mayıs Ayı Raporu

TYMM Mayıs Ayı Değerlendirme Raporu
  18. M

İnkılap Tarihi 2. Dönem 2. Yazılı 2024-2025

8. Sınıf T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 2. Dönem 2. Yazılı Sınavı Bu sınav, 8. sınıf öğrencilerinin T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersindeki bilgi, analiz ve yorumlama becerilerini ölçmek amacıyla hazırlanmıştır. Sınav, açık uçlu sorulardan oluşmakta ve öğrencilerin tarihi olayları...
  19. M

7. Sınıf Sosyal Bilgiler 2. Dönem 2. Yazılısı

Sosyal Bilgiler 2. Dönem 2. Yazılısı Bu sınav, 7. sınıf öğrencilerinin Sosyal Bilgiler dersindeki bilgi ve becerilerini ölçmek amacıyla hazırlanmıştır. Sınav, açık uçlu sorulardan oluşmakta ve öğrencilerin analiz yapma, bilgilerini yorumlama ve sentezleme yeteneklerini değerlendirmeyi...
Geri