Arama sonuçlarınız

1. BTS arem

6. SINIF SOSYAL BİLGİLER KÜLTÜR VE MİRAS SORULARI ANKET

Eski Türk devletlerinde " ordu-millet " geleneği vardı. Hakan aynı zamanda ordunun komutanıydı. Askerlik özel bir meslek sayılmaz, orduya paralı askerler bulunmazdı ve savaş zamanı kadın-erkek eli silah tutan herkes asker sayılırdı. Hayat tarzları o zamanın şartlarında türklerin asker bir millet...
  2. BTS arem

13. yüzyılda Anadolu'dan İran, Suriye ve Irak'a çok sayıda koyun ve at satılmakta; Aksaray, Erzurum ve Uşak' ta üretilen halılar İslâm ülkelerine ve Avrupa' ya gönderilmekteydi. Anadolu' da üretilen pamuk ve ipekten çeşitli kumaşlar yapılıyordu. Sadece Malatya' da kumaş dokuyan 12000 tezgâh...
  3. BTS arem

Çarkıfelek

❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
  4. BTS arem

Anadolu Selçukları Döneminde; Ticaret yollarının güvenliğinin sağlanması Kervanların konaklaması için kervansaraylar yapılması Çok sayıda medrese, kütüphane, imaret ve çeşme yapılması Kıbrıs kralı ve Venediklilerle ticaret anlaşmaları yapılması Bunların hangisinin iç ve dış ticareti...
  5. BTS arem

Aşağıdakilerden hangisi Türk-İslam devletlerine örnek gösterilemez ? A Emeviler B Büyük Selçuklular C Gazneliler D Anadolu Selçukluları
  6. BTS arem

Asya ( Büyük ) Hun Devleti ile ilgili bilgilerden hangisi yanlıştır ? A Orta Asya' da bilinen ilk Türk devletidir. B Yerleşik hayata geçen ilk Türk devleti olmuştur. C Teoman, Asya Hun Devleti' nin bilinen ilk hükümdarıdır. D Oğuz Kağan Destanı Asya Hunlarından kalan en önemli eserdir.
  7. BTS arem

Çarkıfelek

Evet doğru
  8. BTS arem

Şimdi bir anket açtım bu ankette 6. sınıf kültür ve miras ünitesi hakkında soru var ve bu soruyu birlikte çözmemizi istedim.
  9. BTS arem

Çarkıfelek

Sıradakide benden Uygurları diğer Türk devletlerinden ayıran özelliklerden biri
  10. BTS arem

Çarkıfelek

İbn-i Haldun
  11. BTS arem

KOMİK BİR ANINIZ VARMI

Namjoon ile jin'in evli olduğunun kanıtı
  12. BTS arem

KOMİK BİR ANINIZ VARMI

Rojda senin attığın korkunç videoyu izledikten sonraki yüzümü bir görsen öyle bi bağırdım artık lavaboya gidemicem ve kimseye kapı açamıyacam
  13. BTS arem

KOMİK BİR ANINIZ VARMI

Evt sendemi namjin cisin ♡__♡NAMJİN♡__♡
  14. BTS arem

KOMİK BİR ANINIZ VARMI

Milletin işi gücü yok kocaya kaçıyor korkudan:D:D:D:D:D:p:p:p
  15. BTS arem

KOMİK BİR ANINIZ VARMI

Ytdjdytituoddutdutoddoououdoudoudt
  16. BTS arem

KOMİK BİR ANINIZ VARMI

Jfydtydui7td7td9o7dtdo7y