Arama sonuçlarınız

1. S

Çanakkale'de Mustafa Kemal

ÇANAKKALE' DE MUSTAFA KEMAL 25 Nisan 1915 tarihinde Arıburnu'na ( ANZAK KOYU ) Anzaklar çıkartma yapmıştı. Saat gece 24.00' te Kaymakam ( Yarbay ) Mustafa Kemal dinamit torbasını yanına aldı. Bu iş için, kimseye güvenememişti. Gece karanlığında sessizce siperlerin arasından süzüldü. Tepeyi...
  2. S

Çöp Tenekesi

ÇÖP TENEKESİ Ben bir çöp tenekesiyim Çöpü bana at sevineyim Yerde bir tek çöp göreyim İster misiniz üzüleyim. Benim adım çöp tenekesi Kulağını aç duy bu sesi Yerleri temiz tutmaya Davet ederim herkesi. İşte yeni bir gün başlıyor. Bugün yine güzel bir gün olacağa benzer. Her taraf pırıl pırıl...
  3. S

Kızılderili Masalı

Evvel zaman içinde küçük bir oğlu olan bir Kızılderili reisi varmış. Bu Kızılderili reisi oğlunu usta bir avcı olarak yetiştirmek istediğinden her gün ormana avlanmaya götürürmüş. Günlerden bir gün ormanda avlanırken, Kızılderili reisin oğlunu maymunlar kaçırmış. Kızılderili reisi daldan dala...
  4. S

Keloğlan Masalları

KELOĞLAN VE DAĞCILAR Anadolu'da bir Keloğlan varmış. Hayatı ortadan ikiye yarmış. Bir yarısını Marmara'ya atmış. Diğer yarısını dağa fırlatmış. Deniz Marmara'ymış, dağ Uludağ'mış. Kış günü Uludağ kar-buz kaplıymış. Dağdaki aç kurtlar köylere inmiş. Keloğlan korkudan evine sinmiş. * *...
  5. S

Pakistan Punjab Üniversitesi'nde Okutulan Ders Kitabındaki Hikayelerim

Teşekkür ederim. Hayatı hep 12' den vurmanızı isterim.
  6. S

Serdar Yıldırım Hikayeleri 3

ANTİLOP Annesiyle birlikte gezerken, gecenin karanlığında annesini kaybeden yavru antilobu, Afrikalı bir köylü bulmuş. Yavru antilobu kucağına alan adam, köyün yolunu tutmuş. Adam, yavru antilobu besleyip büyütmüş. Bir yıl sonra kocaman olan antilobu bulduğu yere bırakmış. İnsanların arasında...
  7. S

Teşekkür ederim. Her şey gönlünüzce olsun. İdealleriniz gerçek olsun.
  8. S

Karagöz İle Hacivat Hikayeleri 3

Romanya Demokrat Türk Birliği Yayın Organı Hakses Dergisi'nde benim yazdığım Dilenci Hacivat isimli hikaye çıkmıştır. Dilenci Hacivat Sayfa 24 Yazan: Serdar Yıldırım http://rdtb.ro/hakses/pdf/mai2015.pdf Romanya Demokrat Türk Birliği Yayın Organı Hakses Dergisi'nde benim yazdığım Baba Koç ile...
  9. S

Masajınıza teşekkür ederim. Sevgiyle kalın.
  10. S

Mesajınıza teşekkür ederim. Sevgiyle kalın.
  11. S

KARAGÖZ İLE HACİVAT: MANDA Hacivat: " Karagözüm, sana bir bilmece sorayım da bil. " Karagöz: " Sor bakalım ama kolay olsun. " Hacivat: " Canı kaymak isteyen, neyi yanında taşır? " Karagöz: " Parayı yanında taşır. " Hacivat: " Olmaz. " Karagöz: " Parasız kaymak nasıl alacak? " Hacivat: "...
  12. S

KARAGÖZ İLE HACİVAT: İŞKEMBE ÇORBASI Hacivat evden çıkar, bir koşu gidip Karagöz'ün evinin kapısını çalar. Karagöz kapıyı açar. Hacivat: " Karagözüm, koş, hanım işkembe çorbası pişirdi. " Karagöz: " Hanım işkence çorbası mı pişirdi? " Hacivat: " İşkencenin çorbası mı olurmuş? İşkembe...
  13. S

KIRLANGIÇ İLE SERÇE SARAYIN SÜTÇÜSÜ ( AYŞECİK İLE YASEMİN SULTAN ) GÜLHANE PARKI ( BÜCÜR ZÜRAFA ) GEZGİN ŞEHMUZ ( GEZGİN ŞEHMUZ İLE FAKİR PADİŞAH ) GÜZEL BİR YAZ GÜNÜ ( ANNE GÜVERCİN ) Yazdığım bu hikayeler Pakistan'ın Lahore şehrinde bulunan Punjab Üniversitesi'nden öğretim görevlisi Dr.Abdul...
  14. S

23 Nisan Ve Cumhuriyet Şiirleri

23 NİSAN Bugün 23 nisan Coşkulu tüm çocuklar Atatürk'ün çocuklara Armağan ettiği bir bayram. Sevinin çocuklar Gülün, oynayın Bakın Atatürk size Bu bayramı hediye etti. Yoktu böyle bir bayram Dünyada bir ilk Farkına vardı bunun Yüce Atatürk. 23 NİSAN COŞKUSU Atatürk'e inansan O'nun yoldaşı...
  15. S

Atatürk Şiirleri

ATATÜRK YOK, GİTTİ DİYORLAR Atatürk'ü soruyorum, nerede diyorum? Atatürk yok, gitti, diyorlar. Nereye gitti, diyorum? Bilmiyoruz, diyorlar. Olmaz, Atatürk gitmez, diyorum. Bizi bırakıp nereye gidecek? Sınırda nöbet bekliyordur. Türkiye Cumhuriyeti'ni koruyordur. SELANİK YİĞİDİ Selanik'te...
  16. S

Keloğlan Serdar Yıldırım'a Karşı

Bir adım, iki adım, üç adım. Dört yanına dört eder kırk dört adım. Keloğlan, İnegöl ile Yenice arasındaki göl kıyısında balık tutuyormuş. Tutuyormuş da kovası boşmuş. Sabah erkenden göl kıyısına geldiğinde öğle yemeği derdindeymiş. Öğlene kadar boş geçmiş, akşam yemeği için, dertlenmiş. Eli boş...
  17. S

Kurbağacık

Ormanlık bir bölgede bulunan bir su birikintisinde yaşamakta olan kurbağacık hiç arkadaşı olmadığından yakınıyordu. Bu kurbağacık vaktinin çoğunu su birikintisinde yüzerek geçiriyor, bazen de sudan çıkıp, çimenlerin üstünde zıplayarak geziniyordu. Her gün bir önceki günün tıpatıp benzeriydi.Her...
  18. S

Ev Kedisi Tekir'in Rüyası

Tekir ev kedisiydi. Sahipleri onu üç yıl önce, daha yavruyken, sokakta bulup yanlarına almışlar, besleyip büyütmüşlerdi. Doğduktan iki ay sonra annesinden ayrılmak zorunda kalan yavru Tekir, bir ay boyunca sokaklarda yapayalnız, yarı aç yarı tok yaşadığından o günleri hiç unutmamış ve bu evin...
  19. S

Horozun Fendi Tilkiyi Yendi

Tilki, birkaç gündür çiftliğin etrafında fırıldak gibi dönüyordu. Bakışlarındaki bütün dikkat çiftlik evinin yan tarafındaki tavuk kümesinde toplanmıştı. “ Ah “ diyordu, “ Ah, şu semiz tavuklardan birisini, ikisini yakalasaydım da çıtır çıtır yiyiverseydim, ne olurdu sanki? Karnım doyardı, sonra...
  20. S

Zavallı Çoban

Bundan yıllarca önce, köyün birinde yetim bir çoban yaşarmış. Anası, babası, kimi kimsesi yokmuş. Sabahları gün ağarırken kalkar, ekmeğini, soğanını, peynirini, kavalını torbasına koyar, koyunlarını evinin yanındaki ağıldan çıkarır, eline sopasını alır, köpeği Karabaş’ la birlikte erkenden yola...
Geri