Arama sonuçlarınız

1. M

ŞÖK Toplantısı

2013–2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YENİKONAK YİBO 6/A SINIFI 2. DÖNEM ŞUBE ÖĞRETMENLER KURULU TOPLANTI TUTANAĞIDIR. TOPLANTI TARİHİ : TOPLANTI NO : 2 TOPLANTI YERİ VE SAATİ : Matematik Sınıfı. 12.35 TOPLANTIYA KATILANLAR : İrfan DAĞDELEN,Hasan ÇIRACI,H.Eda...
  2. M

6. Sınıf 2. Dönem Şube Öğretmenler Kurulu Toplantısı

Şube Öğretmenler Kurulu Toplantısı
  3. M

Sivil Savunma Programı

Sivil Savunma Programı
  4. M

28 Şubat Sivil Savunma Günü

28 Şubat Sivil Savunma Günü
  5. M

Sivil Savunma Haftası Öğretmen Konuşması

:D Sivil Savunma Haftası Öğretmen Konuşması
  6. M

Ürettiklerimiz

Ürettiklerimiz
  7. M

Meslekler Etkinliği

Meslekler
  8. M

Çevre Alanında Faaliyet Gösteren Kuruluşlar

Çevre Alanında Faaliyet Gösteren Kuruluşlar: TEMA VAKFI Tema Vakfı, Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfının kısa yazılışıdır. Düzenlediği ağaçlandırma kampanyalarıyla adından söz ettiren TEMA Vakfı erozyonla mücadeleyi ulusal bir görev olarak görmektedir...
  9. M

İnsan Hakları Alanında Faaliyet Gösteren Kuruluşlar

İnsan Hakları Alanında Faaliyet Gösteren Kuruluşlar: TÜKETİCİYİ KORUMA DERNEĞİ (TÜKODER) Tüketici haklarının yasallaşmasında ve korunmasında önemli roller üstlenmiş olan TÜKODER, 1990 yılında kurulmuştur. TÜKODER, tüketici haklarının korunması, geliştirilmesi ve tüketicilerin kendilerini...
  10. M

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Alanında Faaliyet Gösteren Kuruluşları

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Alanında Faaliyet Gösteren Kuruluşlar: MEHMETÇİK VAKFI: Vatanımızın ve ulusumuzun güvenliği için savaşta ve barışta, çeşitli şartlar altında görev yapan, erbaş ve erlerimizden şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybedenlerin bakmakla yükümlü oldukları...
  11. M

Sağlık Alanında Faaliyet Gösteren Kuruluşları

Sağlık Alanında Faaliyet Gösteren Kuruluşlar: LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR VAKFI: Lösemi hastası çocukların sağlık ve eğitim gibi ihtiyaçlarının karşılanması için kurulmuştur. Eğitim ve araştırma kurumları kurmak gibi amaçları da vardır. TÜRK KALP VAKFI: Kalp ve damar sağlığına ilişkin çalışmalar...
  12. M

Eğitim Alanında Faaliyet Gösteren Kuruluşlar

Eğitim Alanında Faaliyet Gösteren Kuruluşlar: TÜRK EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİ VAKFI(TEGEV) 1995'TE Suna Kıraç'ın öncülüğünde kurulmuştur. Kurduğu eğitim parkları ve öğrenim birimlerinin yanı sıra gezici öğrenim birimleriyle de hizmet vermektedir. Ülkemizde eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın...
  13. M

Hayırseverlerin Kurduğu Vakıflar

Hayırseverlerin Kurduğu Vakıflar: Hayırsever: Hiçbir maddi karşılık beklemeksizin, toplumda ihtiyacı olan kişilere (yoksullara, düşkünlere, yardıma muhtaç olanlara) iyilik ve yardım etmesini seven kişiye hayırsever denilir. Koç Vakfı Sabancı Vakfı Kadir Has Vakfı Ayhan Şahenk Vakfı...
  14. M

ÜLKEMİZDE BAŞLICA SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI

ÜLKEMİZDE BAŞLICA SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI: Bir toplumda sivil toplum kuruluşlarının fazla ve çeşitli olması toplum için yararlıdır. Ülkemizde yakın amaçlarla çeşitli alanlarda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları vardır. ETKİNLİK ALANLARI  Eğitim  Sağlık  Yardımlaşma  İnsan Hakları ...
  15. M

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI İLE RESMİ KURUMLARIN FARKLI VE BENZER YÖNLERİ

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI İLE RESMİ KURUMLARIN FARKLI VE BENZER YÖNLERİ Farklı Yönleri:  Sivil toplum kuruluşlarına katılım gönüllü; resmi kurumlara zorunludur. i Sivil toplum kuruluşlarında çalışma ücretsiz; resmi kurumlarda çalışma karşılığında ücret alırlar.  Sivil toplum kuruluşlarının...
  16. M

Sivil Toplum Kuruluşları

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI Günümüzde toplumun ihtiyaçlarının karşılaması sadece devleti görevi olmakta çıkmıştır Çeşitli konularda duyarlı bireyler bir araya gelerek eğitim, sağlık, çevre, kültür, insan hakları, bilim ve teknoloji gibi toplumu temel ihtiyaçlarının karşılaması ve çeşitli sorularına...
  17. M

Resmi Kurumlar

RESMİ KURUMLAR: Devletin, toplumun eğitim, sağlık, güvenlik, barınma, beslenme, sağlıklı bir çevre gibi temel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurduğu kurumlara "resmi kurum" denir. Resmi kurumlar; • Cumhurbaşkanlığı, • Bakanlıklar, • TBMM, • Mahkemeler, • Devlet okulları, • Devlet...
  18. M

TOPLUMSAL İHTİYAÇLARIMIZ

TOPLUMSAL İHTİYAÇLARIMIZ Toplum: Aynı toprak parçası üzerinde bir arada yaşayan ve temel çıkarlarını sağlamak için iş birliği yapan insanların tümüdür. İnsan toplum içinde doğar, yaşar ve büyür.Bu esnada bebekliğimizden yaşlılığımıza kadar bir çok şeye ihtiyaç duyarız.Bunlardan bazılarını...
  19. M

Bilgi Kaynakları

BİLGİ KAYNAKLARI Bilgi edinmek amacıyla kullandığımız yayınlara bilgi kaynakları denir. Günlük gazeteleri okuyarak dünya ve ülkemizde olup biten siyasi, ekonomik, politik, sanat, spor ve bilimsel gelişmelerle ilgili haber, bilgi, değerlendirme ve görüşleri takip edebiliriz. Ancak gazetelerde yer...
  20. M

ATATÜRK'ÜN BİLİM VE TEKNOLOJİYE VERDİĞİ ÖNEM

ATATÜRK'ÜN BİLİM VE TEKNOLOJİYE VERDİĞİ ÖNEM Kendi yer altı ve yer üstü kaynaklarını işleyip, kazanca dönüştüremeyen, kendi toprağını ekemeyen, kendi sanayisini kuramayan devletler, kesinlikle gelişemez. Atatürk bu gerçeği bildiği için "Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir" ve "İlim, fen ve...