www.devo.com.tr adresinde öğretmenler gününe özel eğitim materyallerinde çeşitli indirimler vardır.

Merhaba Ziyaretçi

testkutusu

4. Sınıf Sosyal Kendimi Tanıyorum

'4. Sınıf Ders Notları' forumunda sosyalci tarafından 30 Mayıs 2007 tarihinde açılan konu

  1. sosyalci

    sosyalci Çalışkan Üye Üye

    Katılım:
    21 Ocak 2007
    Mesaj:
    470
    Alınan Beğeniler:
    4
    Ödül Puanları:
    18
    4. SINIF SOSYAL BİLGİLER (KENDİMİ TANIYORUM)



    Soru 1. Hangisi insanlar arasındaki farklılıklara örnektir?

    A) Yetenekleri
    B) Sevgi duygusu
    C) Barınma gereksinimi
    D) Beslenme gereksinimi






    Soru 2. Diğer insanlarla olan benzer özelliklerimiz hangisidir?

    A) Kitap okuma alışkanlığı
    B) Giyinme gereksinimi
    C) Yetenekler
    D) Zevkler





    Soru 3. Hoşgörülü olmak ne demektir?

    A) Farklılıkları kaldırmaya çalışmak
    B) Benzerlikleri artırmaya çalışmak
    C) Farklılıkları en aza indirgemek
    D) Farklılıklara saygı duymak, değer vermek






    Soru 4. Yarışmada derece bekleyen ve amacına ulaşamayan birey nasıl bir duygu yaşar?

    A) Hayal kırıklığı B) Sevinç

    C) Heyecan D) Öfke






    Soru 5. Düştüğünü gördüğümüz bir çocuğa hemen yardım ederiz. Yardım etmeye sevk eden duygu hangisidir?

    A) Sevinç B) Öfke

    C) Acıma D) Kin





    Soru 6. Hangisi duygularımıza bir örnek değildir?

    A) Hüzün B) Spor yapmak

    C) Sevinç D) Heyecan







    Soru 7. Başkalarına karşı duyarlılık örneği hangi seçenekte verilmiştir?

    A) Yarışmada derece yapan arkadaşımızı kutlamak
    B) Temizliğimize özen göstermek
    C) Verilen ödevleri yapmak
    D) Rolümüzü bilmek





    Soru 8. Olayların oluş sırasına göre sıralanmasına ne ad verilir?

    A) Tarih B) Sıralama

    C) Takvim D) Kronoloji






    Soru 9. Hangisi kimlik belgesi değildir?

    A) Pasaport B) Ehliyet

    C) Not defteri D) Nüfus cüzdanı







    Soru 10. Nüfus cüzdanına bakarak hangi bilgiye ulaşamayız?

    A) Hobilerine B) Yaşına

    C) Kimlik numarasına D) Anne adına





    Soru 11. Hangi anlatım yanlıştır?

    A) Farklılıklar yaşantımızı kolaylaştırır.
    B) Bireyler arasında farklılık yoktur.
    C) Farklılıklar saygıyla karşılanmalıdır.
    D) Farklılıklar toplumun zenginlikleridir.







    Soru 12. “Toplumu oluşturan ve aralarında farklılıklar ve benzerlikler bulunan her bir insana” ne ad verilir?

    A) Düşünce B) Birey

    C) Saygı D) Hobi







    Soru 13. Hangi anlatım yanlıştır?

    A) İnsanların zihinsel olarak ürettikleri fikirlere düşünce denir.
    B) Farklılıklara saygı duymak, değer vermek gerekir.
    C) Olayları oluş sırasına göre dizilmesine tarih denir.
    D) Acılar paylaşıldıkça azalır, mutluluklar paylaşıldıkça artar.





    Soru 14. Hangisi duyarlılık örneği değildir?

    A) Okula ve derslere zamanında gitmek
    B) Müzik dinlerken komşuları rahatsız etmemek
    C) Kaza geçiren arkadaşımızı ziyarete gitmek
    D) Zor durumdaki komşularımızın sorunlarını paylaşmak






    Soru 15. Tatile girdiği için arkadaşlarını göremeyen bir öğrenci hangi duyguları yaşar?

    A) Hayret B) Sevinç

    C) Kızgınlık D) Özlem



    Soru 16. “Duygu ve düşüncelerimizi akıl süzgecinden geçirmemek yanlış davranış yapmamıza neden olabilir.”
    Hangisi buna bir örnektir?

    A) Bize hediye alana teşekkür etmek
    B) Yardım isteyene yardım etmek
    C) Üzgün olan birinin üzüntüsünü paylaşmak
    D) Yazılıdan zayıf alan kardeşimize kızmak





    Soru 17. Hangi anlatım doğrudur?

    A) Farklılıkları hoş görmemek gerekir.
    B) Duyguları, akıl süzgecinden geçirirsek az hata yaparız.
    C) Mutluluk ve üzüntüler paylaşılmaz.
    D) Toplumda bireyler arasında fark yoktur.






    Soru 18. İnsanların duygu ve düşüncelerini hareketlerle anlatmasına ne denir?

    A) Davranış B) Hoşgörü

    C) Duyarlılık D) Düşünce









    Soru 19. Bireyleri diğer bireylerden ayıran özelliklere ne denir?

    A) Benzerlik B) Farklılık

    C) Birey D) Hoşgörü







    Soru 20. İnsanların sevgi, saygı, merhamet gibi ortak duygular paylaşmasına ne denir?

    A) Birey B) Farklılık

    C) Hoşgörü D) Benzerlik



    CEVAP ANAHTARI


    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
    A B D A C B A D C A B B C A D D B A

    19 20
    B D



    HAZIRLAYANLAR

    Veysel TOMBUL Sebile AZIRAK Mehmet ÖZTÜRK
     
  2. sosyalci

    sosyalci Çalışkan Üye Üye

    Katılım:
    21 Ocak 2007
    Mesaj:
    470
    Alınan Beğeniler:
    4
    Ödül Puanları:
    18
    4. Sınıf Sosyal Kendimi Tanıyorum

    KENDİMİ TANIYORUM
    GEÇMİŞİMİ ÖĞRENİYORUM


    1.Aşağıdaki ifadelerden hangisi doğru değildir?

    A)Her bireyin kendine özgü duygu ve düşünceleri vardır.
    B)Duygu ve düşüncelerimiz bireysel farklılıklarımızdır.
    C)Arkadaşlarımızın duygu ve düşüncelerine saygılı olmalıyız.
    D)Aynı olay karşısında aynı duyguları yaşar, aynı tepkileri veririz.

    2.Nüfus cüzdanında biz ve ailemizle ilgili bilgiler vardır. Aşağıdaki bilgilerden hangisi nüfus cüzdanımızda yer almaz?

    A)Doğum tarihi B)Doğum yeri C)Mesleği D)Ana adı

    3.I.Okula başladım II.Doğdum
    III.Kreşe gittim IV.Yürüdüm

    Yiğit, arkadaşlarına hayatındaki önemli olayları anlatıyor. Olayların oluş sırasını kronolojik sıraya koymak için yardım istiyor. Sizce sıralama nasıl olmalıdır?

    A)I-II-III-IV B)II-IV-III-I C)II-I-IV-III D)IV-III-II-I

    4.Soy ağacı yapan Hakan, akrabalarını yazarken annesinin kız kardeşini, nesi olarak tanımlamalıdır?

    A)Hala B)Yenge C)Abla D)Teyze

    5.Engelli insanların hayatlarını kolaylaştırmak için çeşitli çalışmalar yapılmaktadır. Aşağıdakilerden hangisi bu çalışmalardan biri olamaz?

    A)Sokaklardaki kaldırımların yüksek yapılması
    B)Binalara asansör yapılması
    C)Görme engellilerin kitap okuyabilmesi için geliştirilen Braille(Bireyl) alfabesi
    D)İşitme engelliler için geliştirilen işitme cihazları

    6.Süleyman aile büyüklerine sorular sorarak aile tarihini oluşturmak istiyor. Süleyman’ın yaptığı bu çalışmaya ne ad verilir?

    A)Tarih çalışması B)Soy ağacı C)Sözlü tarih D)Araştırma

    7.Aşağıdakilerden hangisi kültürümüzün bir parçası değildir?

    A)Düğünler B)Yılbaşı C)Gelenekler D)Görenekler

    8.Aşağıdakilerden hangisi ata sporumuz değildir?

    A)Futbol B)Güreş C)Okçuluk D)Cirit

    9.Aşağıdakilerden hangisi Atatürk’ün kişilik özelliklerinden değildir?

    A)İleri görüşlülüğü B)Çok yönlülüğü C)Öğreticiliği D)Kıskançlığı

    10.I. Dünya Savaşı ne zaman başladı?

    A)1919 B)1914 C)1920 D)1915





    11.I. Dünya Savaşı sonunda Osmanlı Devleti yenik sayıldı ve Mondros Ateşkes Antlaşması’nı imzalamak zorunda kaldı. Bu antlaşmaya göre yurdumuzu düşmanlar işgal etti.
    İşgal edilen yöreler ve işgal eden devletler aşağıda eşleştirilmiştir. Bu eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?

    A)Doğu Anadolu Bölgesi-Ermeniler B)Güneydoğu Anadolu Bölgesi-Ermeniler-Fransızlar
    C)Ege Bölgesi(Batı Anadolu)-Yunanlılar D)Antalya-Konya çevresi-Ruslar

    12.Mustafa Kemal yurdumuzun işgaline karşı milli bilinci uyandırmak, milli birliği sağlamak için Samsun’a çıktı.
    Mustafa Kemal Samsun’a aşağıdaki tarihlerden hangisinde çıktı.

    A)19 Mayıs 1920 B)29 Ekim 1919 C)19 Mayıs 1919 D)23 Nisan 1920

    13.Mustafa Kemal Samsun’a çıktıktan sonra sırası ile hangi illere gitmiştir?

    A)Amasya-Ordu-Erzurum B)Erzurum-Trabzon-Kars
    C)Amasya-Kars-Ağrı D)Amasya-Erzurum-Sivas

    14.Türkiye Büyük Millet Meclisi ne zaman açılmıştır?

    A)23 Nisan 1923 B)23 Nisan 1920 C)23 Nisan 1919 D)29 Ekim 1923

    15.Kurtuluş Savaşı’nda Türk Ordusu’nun Batı Cephesi Komutanı kimdir?

    A)Mustafa Kemal B)Kazım Karabekir C)İsmet İnönü D)Fevzi Çakmak

    16.Mustafa Kemal’e Gazilik unvanı hangi savaştan sonra verilmiştir?

    A)Sakarya Meydan Muharebesi B) I. İnönü
    C)Büyük Taarruz D)II. İnönü

    17.Doğu Cephesi’nde kimlere karşı savaştık?

    A)Yunanlılar B)Fransızlar C)İngilizler D)Ermeniler

    18.Bir milletin üzerinde yaşadığı toprak parçasına ne ad verilir?

    A)Ulus B)Halk C)Vatan D)Devlet

    19.Atatürk “Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz’dir” emrini hangi savaşta vermiştir?

    A)Sakarya Savaşı B)Başkomutanlık Meydan Muharebesi C)I. İnönü D)II. İnönü

    20.Kurtuluş Savaşı’nda Türk kadını cephede ve cephe gerisinde büyük yararlılıklar göstermiştir.
    Aşağıda kahramanlık gösteren Türk kadınlarının isimleri verilmiştir. Hangisi kahramanlık gösteren kadınların arasında yer almaz?

    A)Asker Saime B)Kara Fatma C)Şerife Bacı D)Ayşe Teyze
     
  3. AYDANNEHİR

    AYDANNEHİR Misafir Ziyaretçi

    ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM PAYLAŞTIĞINIZ İÇİN
     
  4. ase

    ase Yeni Üye Üye

    Katılım:
    12 Ocak 2009
    Mesaj:
    1
    Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    Çok teşekkür ederim kardeşime çok yardımcı oldu:D
     
  5. eylül

    eylül Üye Üye

    Katılım:
    23 Şubat 2009
    Mesaj:
    10
    Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    saolun işime yaradı emeginize sağlik
     
  6. hüseyin.deniz

    hüseyin.deniz Yeni Üye Üye

    Katılım:
    24 Mart 2009
    Mesaj:
    3
    Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    teşekkür ederrim yarın sınav var :(
     
  7. DiLaRaaa

    DiLaRaaa Yeni Üye Üye

    Katılım:
    13 Ekim 2009
    Mesaj:
    4
    Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    cevap anahtarı yokmu acep
     
  8. dilmur26

    dilmur26 Misafir Ziyaretçi

    teşekkürler
     
  9. temellt

    temellt Yeni Üye Üye

    Katılım:
    1 Aralık 2010
    Mesaj:
    2
    Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    4. Sınıf Sosyal Kendimi Tanıyorum

     
Yükleniyor...

Bu Sayfayı Paylaş