• Benim Hocam Ortaokul Videoları

✏️ Yazılı Çözüm Örnekleri
    Sosyal Bilgiler
    İzlemek istediğiniz sınıfı tıklayınız.
    SOSYAL BİLGİLER
    Konu Anlatım Videoları
    Fen Bilimleri
    FEN BİLİMLERİ
    Konu Anlatım Videoları
    Türkçe
    TÜRKÇE
    Konu Anlatım Videoları
    Fen Bilimleri
    FEN BİLİMLERİ
    Konu Anlatım Videoları
    Matematik
    MATEMATİK
    Konu Anlatım Videoları

Arama sonuçlarınız

1. engindemirci

Görsel Tekalif-i Millîye İnfografik Görseli

Tekâlif-i Millîye Emirlerinin İlan Edilme Sebepleri Mustafa Kemal’in Başkomutanlığa Getirilmesi (5 Ağustos 1921) Tekâlif-i Millîye Emirlerinin Maddeleri Her ilçede Tekâlif-i Millîye Komisyonu kurulması Her evden bir çift çorap ve çarık toplanması Tüccar stoklarının %40’ına el konulması Hububat...
  2. engindemirci

Görsel Doğu ve Güney Cepheleri infografik görseli

Doğu Cephesi: Millî Mücadelede İlk Zaferler Güney Cephesi: Halkın Direnişi ve Kahramanlık Doğu ve Güney Cepheleri: Kurtuluşun Sessiz Kahramanları Millî Mücadelede Doğu ve Güney Cephesi Kurtuluş Savaşında Doğu ve Güney Cephesi
  3. engindemirci

Görsel Batı Cephesi ve İnönü Zaferleri infografik görseli

Batı Cephesi ve İnönü Savaşları Batı Cephesi’nde Savaşan Ülke: Yunanistan Kuvâ-yı Millîye’nin Özellikleri ve Önemi Düzenli Orduya Geçiş ve İsmet İnönü I İnönü Savaşı (6–10 Ocak 1921) Teşkilat-ı Esasiye Kanunu (20 Ocak 1921) Londra Konferansı (21 Şubat – 12 Mart 1921) İstiklal Marşı’nın Kabulü...
  4. engindemirci

Görsel Sevr Antlaşması infografik görseli

5. engindemirci

Görsel TBMM’ye Karşı İsyanlar infografik görseli

6. engindemirci

Görsel Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne Giden Yol infografik görseli

Misakımillî Kararları İstanbul’un İşgali (16 Mart 1920) Yeni Başkent: Ankara (27 Aralık 1919) Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Açılışı (23 Nisan 1920) TBMM’nin Özellikleri ve Önemi Güçler birliği ilkesi Kurucu meclis niteliği
  7. engindemirci

Görsel Millî Uyanış: Bağımsızlık Yolunda Atılan Adımlar infografik görseli

8. engindemirci

Görsel Kuvâ-yı Millîye ve Cemiyetler infografik görseli

9. engindemirci

Görsel Mondros Sonrası İşgal ve Direnişin Doğuşu infografik görseli

10. engindemirci

Görsel I. Dünya Savaşı’nın Sonuçları infografik görseli

11. engindemirci

Görsel I. Dünya Savaşı’nın Sonu Wilson İlkeleri ve Yeni Dünya Düzeni infografik görseli

12. engindemirci

Görsel I. Dünya Savaşı’nda Osmanlı cepheleri infografik görseli

13. engindemirci

Görsel Osmanlı Devleti I. Dünya Savaşı’na Neden ve Nasıl Girdi infografik görseli

14. engindemirci

Görsel Osmanlı'da Demokratikleşme Adımları infografik görseli

15. engindemirci

Görsel Uyanan Avrupa, Tükenen Osmanlı infografik görseli

Uyanan Avrupa, Tükenen Osmanlı
  16. engindemirci

Görsel Mustafa Kemal'in Fikir Hayatına Yön Verenler infografik görseli

17. engindemirci

Görsel Mustafa Kemal’in Çocukluğu ve Öğrenim Hayatı infografik görseli

18. engindemirci

Görsel 5.Sınıf: Demokrasi ve Cumhuriyetin Temel Nitelikleri infografik görseli

https://ogretmensosyalbilgiler.wordpress.com/2025/11/25/5-sinif-demokrasi-ve-cumhuriyetin-temel-nitelikleri-infografik-gorseli/
  19. engindemirci

Görsel 5.sınıf: Mezopotamya ve Anadolu Medeniyetleri infografik görseli

Sümerler yazıyı buldu, Kil tabletlerde sözler doldu. Babiller göğe yükseldi, Zigguratlarda inanç beslendi. Asurlular ticaret kurdu, Yollarda kervanlar durdu. Hititler güçlü bir devlet, Anadolu’da bıraktı izler net. Urartular dağda yaşar, Taş kaleler göğe taşar. Anadolu ve Mezopotamya...
  20. engindemirci

Görsel 5.Sınıf: Anadolu’nun İlk Yerleşim Yerlerinde Yaşam infografik görseli

Bu videoda, Anadolu’nun ilk yerleşim yerlerinde yaşamın nasıl şekillendiğini, insanların barınma, beslenme ve üretim faaliyetlerini görsel bir infografik ile öğreniyoruz. Öğrenciler için sade, anlaşılır ve görsel destekli bir anlatım hazırlanmıştır. Göbeklitepe’de taşlar dik, İnançla yükselir...
Geri