www.devo.com.tr adresinde öğretmenler gününe özel eğitim materyallerinde çeşitli indirimler vardır.

Merhaba Ziyaretçi

testkutusu

Test I (5 Sınıf )

'5. Sınıf Testler' forumunda sevimli tarafından 3 Haziran 2007 tarihinde açılan konu

  1. sevimli

    sevimli "İyilik büyüktür, küçükte olsa" Üye

    Katılım:
    2 Mart 2007
    Mesaj:
    562
    Alınan Beğeniler:
    2
    Ödül Puanları:
    16
    SOSYAL BİLGİLER

    1. Bireyler olarak;
    - Kendimize ve ailemize faydalı olmak.
    - Üretime katkıda bulunmak.
    - Ulusumuzu çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarmak.
    Yukarıdaki hedeflerimizi gerçekleştirmede, millet olarak hangi özelliğimiz ön plana çıkar ?
    A. Yardımseverlik B. Çalışkanlık C. Cesaret D. Hoşgörü
    2. Öğrenci Andımızda Türk Milletinin aşağıdaki özelliklerinden hangisinden söz edilmektedir ?
    A. Hoşgörülü olmak B. Cesaret C. Doğruluk D. Konukseverlik

    3. İstanbul,Boğazlar ve Doğu Trakya’nın savaş yapılmadan kurtarılması aşağıdakilerden hangisiyle sağlanmıştır ?
    A. Lozan Antlaşması B. Londra Konferansı
    C. Mudanya Ateşkes Antlaşması D. Gümrü Antlaşması
    4. Batı Cephesi’nde Yunanlılarla yapılan muharebelerden en uzun süreni hangisidir?
    A. Birinci İnönü Muharebesi B. İkinci İnönü Muharebesi
    C. Sakarya Meydan Muharebesi D. Başkomutanlık Meydan Muharebesi
    5. Türkiye aşağıdaki hangi paralel ve meridyenler arasında yer alır ?
    A. 36o-42o Güney paralelleri B. 26o-45o Batı meridyenleri
    26o-45o Doğu meridyenleri 36o-42o Güney paralelleri

    C. 26o-45o Kuzey paralelleri D. 36o-42o Kuzey paralelleri
    36o-45o Doğu meridyenleri 26o-45o Doğu meridyenleri
    6. “Ordu”ile “fındık” arasında ekonomik açıdan bir ilişki vardır. Aşağıdaki verilenlerden hangisi arasında buna benzer bir ilişki yoktur ?
    A . Rize-çay B. Konya –zeytin C. Zonguldak-kömür D. Adana-pamuk
    7. İslam tarihinde Hz. Muhammed’in Mekke’den Medine’ye göç olayına ne ad verilir? A. Kutsal göç B. Göç C. Ziyaret D. Hicret
    8. İslam dini Türkler arasında hangi olaydan sonra yayılmaya başlamıştır ?
    A. Talas Savaşı B. Bedir savaşı C. Emeviler Dönemi D. Malazgirt Zaferi
    9. Malazgirt Zaferini kazanarak Anadolu’nun kapılarını Türklere açan kimdir ? A. Melikşah B. Tuğrul Bey C. Alparslan D. Çağrı Bey
    10. Hz. Muhammed’in doğum tarihi ve yeri hangi seçenekte doğru verilmiştir ?
    A. 622 Mekke B. 571 Mekke C. 622 Medine D. 571 Medine
    11.Bir ulusun üzerinde yaşadığı toprak parçasına ne denir?
    A) Millet B) Vatan C) Ülkü D) Devlet

    12.Aşağıdakilerden hangisi milleti oluşturan öğelerden değildir?
    A) Ticaret Birliği B) Tarih Birliği
    C) Kültür Birliği D) Dil birliği
    13.Millet kavramı insanların hangi ihtiyaçlarından ortaya çıkmıştır?
    A) Birlikte Olma B) Eğlenme
    C) Avlanma D) Dinlenme
    14.Yurdumuza gelen yabancılara, evimize gelen misafirlere karşı davranışımız hangi özelliğimiz belirtir?
    A) Yardımlaşma B) Kültür Birliği
    C) Konukseverlik D) Dil Birliği
    15. Devletin olması için aşağıdakilerden hangisi gerekli değildir?
    A) Sınırları belirlenmiş vatan B) Adaleti sağlayacak mahkemeler
    B) Ülkeyi yönetecek meclis ve hükümet D) Ulaşımı sağlayacak limanlar

    16.Aşağıdakilerden hangisi I. Dünya savaşında yenilen devletler arasında yer alır?
    A) İngiltere B) Almanya C) Fransa D) İtalya

    17.Aşağıdakilerden hangisi Amasya Genelgesi’ nin maddeleri arasında yer alır?
    A) Manda ve himaye kabul edilemez
    B) Kapitülasyonlar kaldırılacaktır
    C) Sivas’ta bir kongre toplanacaktır
    D) Milli sınırlar içinde vatan bir bütündür

    18.Sonucunda, Sovyetler Birliği ile Kars, Fransa ile Ankara Antlaşmaları imzalanan savaş aşağıdakilerden hangisidir?
    A) I. İnönü Savaşı B) Sakarya Meydan Savaşı

    C) II. İnönü Savaşı D) Başkumandan Meyan Savaşı

    19.Bütün vatandaşların din ve vicdan özgürlüğünü güvenceye alan ilke aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Laiklik B) Halkçılık C) Cumhuriyetçilik D) Milliyetçilik

    20. Aşağıdakilerden hangisi eğitim ve kültür alanında yapılan inkilapların bir sonucu değildir?
    A)Öğretim birliğinin sağlanması
    B) İlköğretim kız ve erkek çocuklar için zorunlu olması
    C) Okumam – yazma öğrenmenin kolaylaşması
    D)Arap alfabesinin benimsenmesi

    21.Yaz kuraklığına dayanabilen kısa boylu ağaçlar ve çalılar hangi iklim tipinin bitki Örtüsü nedir?
    A)Karadeniz bitki örtüsü
    B) Karasal iklim bitki örtüsü
    C) Akdeniz bitki örtüsü
    D)İç bölgelerin bitki örtüsü

    22.Aşağıdakilerden hangisi ormanların faydalarından biri olamaz?
    A)Erozyonu önler
    B) Sel baskınını önler
    C) Kirli havayı temizler
    D)Hayvancılığın gelişmesini sağlar

    23.Aşağıdakilerden hangisi Türkiye’nin en yüksek dağıdır?
    A)Nemrut
    B) Süphan
    C) Tendürek
    D)Ağrı

    24. Aşağıdakilerden hangisi kirli suların yol açtığı hastalıklardan biri değildir?
    A)tifo
    B) kabakulak
    C) dizanteri
    D)sarılık

    25. Aşağıdakilerden hangisi hava kirliliğinin sonuçlarından biri değildir?
    A)Balıkların ölümü
    B) solunum yolu rahatsızlıkları
    C) kanser hastalığı
    D)bazı cilt hastalıkları
     
  2. sevimli

    sevimli "İyilik büyüktür, küçükte olsa" Üye

    Katılım:
    2 Mart 2007
    Mesaj:
    562
    Alınan Beğeniler:
    2
    Ödül Puanları:
    16
    Test I (5 Sınıf )

    CEVAP ANAHTARI


    1. B
    2. C
    3. C
    4. C
    5. D
    6. B
    7. D
    8. A
    9. C
    10. B
    11. B
    12. A
    13. A
    14. C
    15. D
    16. B
    17. C
    18. C
    19. A
    20. D
    21. C
    22. D
    23. D
    24. B
    25. A
     
Yükleniyor...

Bu Sayfayı Paylaş