www.devo.com.tr adresinde öğretmenler gününe özel eğitim materyallerinde çeşitli indirimler vardır.

Merhaba Ziyaretçi

testkutusu

SBS Sosyal Test

'6. Sınıf Karma Testler' forumunda K@PT@N tarafından 31 Mart 2008 tarihinde açılan konu

  1. K@PT@N

    K@PT@N Misafir Ziyaretçi

    SOSYAL BİLGİLER 6.SINIFLAR SBS SORU-CEVAPLARI:
    1)Aşağıdaki cümlelerin hangisi bir olgu cümlesidir?
    A)Matematik dersi en sevdiğim derstir.
    B)Bursa en güzel şehirdir.
    C)En sevdiğim yemek köftedir.
    D)İstanbul 1453’te fethedilmiştir.
    2)Atatürk’ün sosyal bilimlere katkı sağlayan kurumu aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Türkiye İş Bankası
    B)Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi
    C)Anadolu Ajansı
    D)Hakimiyet-i Milliye Gazetesi
    3)Aşağıdakilerden hangisi vatandaşlık sorumluluğumuzdur?
    A)Oy kullanmak
    B)Market açmak
    C)Okula gitmek
    D)Mahkemeye çıkmak
    ------------------------------------
    4)Hangi kıtanın tamamı güney yarımkürededir?
    A)Asya
    B)Avrupa
    C)Okyanusya(Avustralya)
    D)Afrika
    5)Aşağıdaki haritalardan hangisinin ayrıntısı fazladır?
    A) 1/500.000 ölçekli harita
    B) 1/250.000 ölçekli harita
    C) 1/100.000 ölçekli harita
    D) 1/50.000 ölçekli harita
    6)Aşağıdaki iklimlerden hangisi ülkemizde görülmez?
    A)Tropikal iklim
    B)Karasal iklim
    C)Karadeniz iklimi
    D)Akdeniz iklimi
    7)Aşağıdakilerden hangisi eski Anadolu uygarlığı değildir?
    A)Asurlular
    B)İyonlar
    C)Frigler
    D)Urartular
    --------------------------
    8)Doğu-Batı arasındaki Dünya’nın en eski ticaret yolu aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Baharat yolu
    B)İpek yolu
    C)Kral yolu
    D)Kürk yolu
    9)Kök Türk’lerden kalan Türk Tarihi’ni anlatan anıtlara ne ad verilir?
    A)Yenisey yazıtları
    B)Orhun yazıtları
    C)Çin yazıtları
    D)Moğol yazıtları
    10)Aşağıdakilerden hangisi Uygurların özelliğidir?
    A)İlk Türk devletini kurmuşlardır
    B)İlk Türk-İslam devletini kurmuşlardır
    C)Yerleşik hayata geçen ilk Türk devletidir
    D)Çinlilerle ilk anlaşma yapan Türk devletidir.
    11)Aşağıdaki sıralamanın hangisi doğrudur?
    A)Hz.Ali-Hz.Ömer-Hz.Ebubekir-Hz.Osman
    B)Hz.Ömer-Hz.Ali-Hz.Osman-Hz.Ebubekir
    C)Hz.Osman-Hz.Ömer-Hz.Ebubekir-Hz.Ali
    D)Hz.Ebubekir-Hz.Ömer-Hz.Osman-Hz.Ali

    12)Adına hutbe okutulup,para bastırılmak neyin işaretidir?
    A)Yeni vergi toplanacağının
    B)Hükümdarın bağımsız devlet başında olduğunun
    C)Savaşa karar verildiğinin
    D)Bir devletle barış yapılacağının
    13)Anadolu’yu Türk yurdu haline getiren savaş aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Dandanakan savaşı
    B)Talas savaşı
    C)Malazgirt savaşı
    D)Katvan savaşı
    -----------------------------
    14)Aşağıdaki madenlerden hangisi yurdumuzda azdır?
    A)Bor
    B)Demir
    C)Bakır
    D)Volfram
    15)Aşağıdaki sanayi kollarından hangisi yurdumuzda gelişmemiştir?
    A)Tekstil ve Deri sanayi
    B)Kimya sanayi
    C)Gıda sanayi
    D)Bilişim Teknolojileri sanayi
    16)Makarna fabrikası kurmak isteyen biri hangi şehirde yatırım yapmalıdır?
    A)Konya
    B)Ağrı
    C)Antalya
    D)Rize
    ---------------------------
    17)Nüfusu en fazla olan kıta aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Avrupa
    B)Asya
    C)K.Amerika
    D)Afrika
    18)Azerbaycan,Kuveyt,Kazakistan ve Venezüela ülkelerinin ortak özelliği nedir?
    A)Zengin ormanlara sahip olmaları
    B)İslam devletleri olmaları
    C)Petrol üreten ülkeler olmaları
    D)Hint Okyanusu kıyısında bulunmaları
    19)Aşağıdakilerden hangisi Türk devleti değildir?
    A)Afganistan
    B)Kırgızistan
    C)Kazakistan
    D)Özbekistan
    ---------------------------
    20)Demokrasinin ilk uygulanışı hangi ülkededir?
    A)Pakistan
    B)İspanya
    C)Yunanistan
    D)Mısır
    21)Tevhid-i Tedrisat kanunu ne ile ilgilidir?
    A)Osmanlı vakıfları ile ilgilidir
    B)Tüm okulların Milli Eğitim Bakanlığına bağlanması ile ilgilidir
    C)Kılık-kıyafet ile ilgilidir
    D)Yeni inkılapların yapılması ile ilgilidir
    22)İnsan hakları ile ilgili ilk yasa aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Asur kanunu
    B)Elamlılar kanunu
    C)Magna Karta kanunu
    D)Hammurabi kanunu

    23)Eski çağlardan günümüze kalan eserleri hangi bilim ortaya çıkarır?
    A)Sosyoloji
    B)Biyoloji
    C)Arkeoloji
    D)Jeoloji
    24)Türk Tayyare Cemiyetinin adı aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Türk Deniz Kurumu
    B)Türk Gazeteciler Kurumu
    C)Türk Ordusu Kurumu
    D)Türk Hava Kurumu
    25)Atatürk’ün manevi kızı Sabiha Gökçen hangi yönüyle ilktir?
    A)İlk kadın pilot
    B)İlk kadın gemi kaptanı
    C)İlk kadın başbakan
    D)İlk kadın vali
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    CEVAP ANAHTARI:1)D , 2)B , 3)A , 4)C , 5)D , 6)A , 7)A , 8)B , 9)B , 10)C , 11)D ,

    12)B , 13)C , 14)D , 15)D , 16)A , 17)B , 18)C , 19)A , 20)C , 21)B ,

    22)D , 23)C , 24)D , 25)A .
     
  2. K@PT@N

    K@PT@N Misafir Ziyaretçi

    SBS Sosyal Test

    SBS Sosyal Test
     

    Ekli dosyalar:

  3. K@PT@N

    K@PT@N Misafir Ziyaretçi

    SBS Sosyal Test

    6. Sınıf Sosyal
     

    Ekli dosyalar:

  4. K@PT@N

    K@PT@N Misafir Ziyaretçi

    SBS Sosyal Test

    6. Sınıf Sosyal Test
     

    Ekli dosyalar:

Yükleniyor...

Bu Sayfayı Paylaş