www.devo.com.tr adresinde öğretmenler gününe özel eğitim materyallerinde çeşitli indirimler vardır.

Merhaba Ziyaretçi

testkutusu

I. Dünya Savaşında Osmanlı Devleti Test Soruları

'Milli Uyanış:Yurdumuzun İşgaline Tepkiler Testleri' forumunda erkanisanmaz tarafından 15 Ekim 2008 tarihinde açılan konu

  1. erkanisanmaz

    erkanisanmaz Site Yöneticisi Site Yetkilisi Admin

    Katılım:
    20 Ocak 2007
    Mesaj:
    5,360
    Alınan Beğeniler:
    932
    Ödül Puanları:
    113
    I. DÜNYA SAVAŞI'NDA OSMANLI DEVLETİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI (1)

    1. Almanya ve İtalya'nın; XIX. yüzyıl sonlarından itibaren İngiltere ve Fransa'ya karşı birlikte hareket etmelerinin en önemli nedeni olarak aşağıdakilerden hangisi gösterilebilir?
    A) Siyasi birliklerini geç sağlamaları
    B) Sömürge alanlarını ele geçirmek istemeleri
    C) Sanayi devrimini tamamlayamamaları
    D) Avrupa devletleriyle sınır sorunları yaşamaları


    2. Osmanlı Devleti I. Dünya Savaşı sırasında;
    - Kapitülasyonların kaldırılması
    - Ege adalarının geri verilmesi
    - Mısır sorununun çözülmesi
    gibi koşulların kabul edilmesi durumunda tarafsız kalacağını açıklamıştır.
    Osmanlı Devleti'nin bu isteklerini kabul etmeyen devlet aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Almanya B) Fransa C) İngiltere D) İtalya

    3. Almanya'nın I. Dünya Savaşında Osmanlı Devleti'ni kendi yanına çekmeye çalışmasının nedenleri arasında aşağıdakilerden hangisi gösterilemez?
    A) İtilaf Devletleri'nin savaşacağı cephelerin sayısını artırmak
    B) Osmanlı Devleti aracılığı ile Rusya'ya yeni cepheler açmak
    C) Boğazların itilaf Devletleri'ne kapatılmasını sağlamak
    D) Osmanlı Devleti'nin teknik gücünden faydalanıp savaşı kazanmak


    4. I. Dünya Savaşı öncesi Almanya, İngiltere'ye karşı Hindistan'da ayaklanma çıkarmak istiyordu.
    Aşağıdakilerden hangisi Almanya'nın bu isteğini gerçekleştirmek amacına yönelik bir girişimdir?
    A) Osmanlı halifesinin cihat ilan etmesini sağlamak
    B) Ren bölgesine asker yığmak
    C) Kanal harekatını düzenlemek
    D) Galiçya'da Ruslara karşı Türk askerlerinden yararlanmak


    5. Osmanlı Devleti'nin I. Dünya Savaşı'na girmesinde aşağıdakilerden hangileri daha etkili olmuştur?
    A) Balkan Savaşları-II. Meşrutiyetin ilanı
    B) Toprak kayıpları-Coğrafi konumu
    C) Ordusunun gücü-İttihat ve Terakki Fırkası
    D) Balkan Savaşları-Kapitülasyonların kaldırılması


    6. I. Dünya Savaşı'nda;
    - Osmanlı Devleti'ne karşı Çanakkale cephesinde Kuzey Afrika ve Hindistan Müslümanlarının da savaşması
    - Arapların halifeye karşı ayaklanarak savaş açması
    gibi gelişmeler değerlendirildiğinde aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
    A) Halifenin siyasi ve dini gücünü kaybettiği
    B) Ümmet anlayışının sona erdiği
    C) İslam dünyasının bağımsızlık savaşı verdiği
    D) İslam dünyasına sömürgeci devletlerin baskı yaptığı


    7. Birinci Dünya Savaşı sırasında İtilaf Devletleri'nin Çanakkale cephesini açmalarının nedenleri arasında aşağıdakilerden hangisi yoktur?
    A) Rusya'daki yeni rejimi yıkmak
    B) Rusya'ya silah ve cephane yardımında bulunmak
    C) Balkan devletlerinin İtilaf Devletleri yanında yer almasını sağlamak
    D) Boğazları ele geçirmek


    8. Osmanlı Devleti'nin I. Dünya Savaşı'nda İngiltere'nin Hindistan ile olan bağlantısını kesmek ve Mısır'ı ele geçirmek amacıyla açtığı cephe aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Galiçya Cephesi
    B) Kanal Cephesi
    C) Çanakkale Cephesi
    D) Irak Cephesi


    9. I. Dünya savaşı sırasında imzalanan gizli antlaşmalara göre;
    - Suriye ve Çukurova Fransa'ya
    - Irak ve çevresi İngiltere'ye
    - Boğazlar ve Doğu Anadolu Rusya'ya
    - Antalya ve İzmir çevresi İtalya'ya verilecektir.
    Bu kararlar, aşağıdakilerden hangisinin bir göstergesi değildir?
    A) Osmanlı Devleti'nin sınırları daralacaktır.
    B) İngiltere, Irak petrollerine egemen olmak istemiştir.
    C) Rusya'nın Karadeniz ve Akdeniz'deki etkinliği artacaktır.
    D) Osmanlı Devleti'nin varlığı sona erecektir.

    10. - Berlin Antlaşması'nın (1878) Doğu Anadolu ile ilgili hükümlerini ortadan kaldırmıştır.
    - Kafkas Cephesi'nin kapanmasını sağlamıştır.
    - Kars, Ardahan, Batum Osmanlı Devleti'ne bırakılmıştır.
    Yukarıda özellikleri verilen antlaşma aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Brest-Litowsk Antlaşması
    B) St. Germain Antlaşması
    C) Versailles Antlaşması
    D) Berlin Antlaşması


    11. İtilaf Devletleri'nin I. Dünya Savaşı'nda başarıya ulaşmalarında aşağıdakilerden hangisinin etkili olduğu savunulabilir?
    A) Rusya'da ihtilal çıkması
    B) Osmanlı Devleti'nin savaşa katılması
    C) Almanya'nın denizaltı savaşlarına başlaması
    D) ABD'nin savaşa girmesi


    12. I. Dünya Savaşı'nın son günlerinde ABD Başkanı Wilson'un yayınladığı bildiride yer alan ilkelerin savaşın sona ermesinde önemli etkisi olmuştur.
    Bu ilkelerden hangisi, dünya barışının oluşturulması amacı taşıyan Milletler Cemiyeti'nin kurulmasına zemin hazırlamıştır?
    A) Yenenlerin yenilenlerden toprak almaması
    B) Devletlerarası anlaşmazlıkları barış yoluyla çözümlemek amacıyla uluslararası bir kurulun oluşturulması
    C) Gizli antlaşmalar yapılmaması
    D) Yenilenlerin savaş tazminatı ödememesi




    CEVAP ANAHTARI________
    1. B 2. C 3. D 4. A 5. B
    6. C 7. A 8. B 9. D 10. A
    11. D 12. B
     
  2. erkanisanmaz

    erkanisanmaz Site Yöneticisi Site Yetkilisi Admin

    Katılım:
    20 Ocak 2007
    Mesaj:
    5,360
    Alınan Beğeniler:
    932
    Ödül Puanları:
    113
    I. Dünya Savaşında Osmanlı Devleti Test Soruları

    I. DÜNYA SAVAŞI'NDA OSMANLI DEVLETİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI (2)



    1. Osmanlı Devleti'nin I. Dünya Savaşı sonunda Mondros Ateşkes Antlaşması'nı imzalamasında etkili olan gelişme aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Bulgaristan'ın savaştan çekilmesi üzerine Almanya ile bağlantının kesilmesi

    B) Rus Çarlığı'nın yıkılması

    C) Sarıkamış Harekatı'nın başarısız olması

    D) Süveyş Kanalı'nın ele geçirilememesi



    2. Mondros Ateşkes Antlaşması'nın;

    - Doğudaki altı vilayette karışıklık çıkarsa bu iller işgal edilecektir.

    - Osmanlı ordusu terhis edilecektir.

    - Osmanlı Devleti'nin cephane ve savaş gemilerine el konulacaktır.

    gibi maddeleri değerlendirildiğinde aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?

    A) Wİlson ilkeleri uygulanacaktır.

    B) Osmanlı Devleti'nin yayılmacı politikası engellenecektir.

    C) Osmanlı topraklarının işgal edilmesi için ortam hazırlanmıştır.

    D) Osmanlı padişahının dinsel yetkileri sınırlandırılmıştır.


    3. Aşağıdakilerden hangisi, Mondros Ateşkes Antlaşması'nın ağır koşullar taşımasının en önemli nedenidir?

    A) Osmanlı ülkesindeki azınlık haklarını koruma düşüncesi

    B) İtilaf Devletleri'nin Türkleri Anadolu'dan tamamen atmayı düşünmeleri

    C) İtilaf Devletleri'nin tüm Müslümanları egemenlik altına almak istemeleri

    D) itilaf Devletleri'nin Osmanlı Devleti'ni paylaşmayı planlamış olmaları

    E) Osmanlı Devleti'nin I. Dünya Savaşı'nda bazı başarılar kazanması



    4. I. Dünya Savaşı süresinde, İtilaf Devletleri'nin Osmanlı Devleti'nin topraklarını paylaşmak için gizli antlaşmalar yaptıkları bilinmektedir.

    Bu antlaşmalara katılan devletlerden hangisinin savaştan çekilmesi, Mondros Mütarekesi’nde

    "Doğu Anadolu'da karışıklık çıkarsa İtilâf Devletleri bu bölgeyi de işgal edeceklerdir." şeklinde bir maddenin yer almasına neden olmuştur?

    A)Rusya B) Japonya C) Fransa D) İngiltere



    5. Mondros Ateşkes Antlaşması'nın aşağıdaki maddelerinden hangisinin Ermenileri kendi devletlerini kurmak amacıyla ayaklanmak için cesaretlendirdiği söylenebilir?

    A) Osmanlı Devleti'nin müttefikleri ile ilişkisini kesmesi

    B) Toros tünellerinin İtilaf Devletleri'nin denetimine bırakılması

    C) İstanbul ve Boğazların işgal edilmesi

    D) Doğu Anadolu'daki altı vilayette karışıklık çıkarsa bu bölgenin işgal edilmesi

    E) Osmanlıların Almanya ile ilişkilerinin kesilmesi



    6. Mustafa Kemal Mondros Ateşkesi'nin imzalanmasına karşı bazı endişelerini hükümet temsilcilerine bildirdi.

    Aşağıdakilerden hangisi, Mustafa Kemal'in Mondros Ateşkesi'nin imzalanmasından sonra ileri sürdüğü görüşlerden biri olamaz?

    A) İşgallere karşı gerekli savunma önlemleri alınmalıdır.

    B) İngiltere ile ittifak yapılmalıdır.

    C) Yıldırım Orduları Grubu dağıtılmamalıdır.

    D) Ordunun elinde bulunan silahlar teslim edilmemelidir.

    E) İskenderun'un işgal tehlikesine karşı önlem alınmalıdır.



    7. Mondros Ateşkes Antlaşması'ndan sonra Fransızlar, Adana ve Çukurova, İngilizler; Antep, Maraş ve Urfa bölgelerini işgal etmiştir.

    Bu gelişmelerin, Wilson İlkeleri'nin aşağıdaki maddelerinden hangisi ile çelişen bir durum olduğu savunulabilir?

    A) Yenilen devletlerden tazminat alınmayacaktır.

    B) Azınlıklar, kendi geleceklerini tayin etme hakkına sahip olacaklardır.

    C) Yenen devletler savaş sonrasında yenilenlerden toprak alma yoluna başvurmayacaktır.

    D) Savaş sonrasında, sorunları barış yolu ile çözümleyecek uluslararası bir örgüt kurulacaktır.

    E) Boğazlar ticaret ve ulaşıma açık tutulacaktır.



    8. - 1913 İstanbul Antlaşması'na göre; Meriç Irmağı Osmanlı Devleti ile Bulgaristan arasında sınır olacaktı.

    - 1919 Nöyyi Antlaşması ile Bulgaristan Batı Trakya'yı Yunanistan'a bırakmak zorunda kaldı.

    Bu İki durum birlikte değerlendirildiğinde Bulgaristan ile ilgili aşağıdaki yargılardan hangisi doğru olur?

    A) Savaşlardan kazançlı çıkmıştır.

    B) Ege Denizi ile bağlantısı kesilmiştir.

    C) Osmanlı Devleti ile ittifak yapmıştır.

    D) Çıkarlarını savaşarak korumaya çalışmıştır.





    9. I. Dünya Savaşı sırasında yapılan gizli anlaşmalarda Doğu Anadolu ve Boğazlar Rusya'ya bırakılmıştı.

    Rusya'nın savaştan çekilmesi üzerine, Paris Barış Konferansı'nda bu bölgelerin aşağıdakilerden hangilerine bırakılması gündeme getirilmiştir?

    Doğu Anadolu Boğazlar______

    A) Gürcüler Fransa

    B) Ermeniler Uluslararası Komisyon

    C) İngiltere Yunanistan

    D) Fransa İtilaf Devletleri

    E) Yunanistan itilaf Devletleri



    10. İngiltere, 1917 yılına kadar Doğu Akdeniz'de İtalya'yı desteklerken, Ocak 1919'da yapılan Paris Barış Konferansı'nda Yunanistan'ı desteklemiştir.

    Bu değişikliğin nedeni olarak aşağıdakilerden hangisi gösterilebilir?

    A) Batı Anadolu'da İtalya gibi güçlü bir devletin egemen olmasını istememesi

    B) İngiltere'de Yunanistan taraftarlarının çok olması

    C) İtalya'nın Osmanlı Devleti yanlısı olması

    D) Yunanistan'dan ekonomik olarak yararlanmayı düşünmesi

    E) İtalya'nın Fransa'nın yanında yer alması



    11. Birinci Dünya Savaşının sona ermesi üzerine toplanan Paris Barış Konferansı'nda, Wilson İlkeleri'ne uyulmadığının kanıtı olarak aşağıdakilerden hangisi gösterilebilir?

    A) İzmir ve çevresinin Yunanistan'a bırakılmasının kararlaştırılması

    B) Milletler Cemiyeti'nin kurulması

    C) Yenilen devletler arasında yapılacak antlaşma şartlarının açıkça görüşülmesi

    D) İtalya'ya İzmir ve çevresinin verilmemesi

    E) Birinci Dünya Savaşı'nın genel sonuçlarının görüşülmesi



    12. I. Dünya Savaşı'ndan sonraki dönemde Anadolu'da kurulan derneklerden bazıları şunlardır;

    I. Rum Pontus

    II. Trakya-Paşaeli

    III. İslam Teali

    IV. Redd-i İlhak

    V. İngiliz Muhipleri

    Bunlardan hangileri işgallere tepki olarak kurulan yararlı cemiyetlerdir?

    A) II ve III B) I ve IV C) II ve IV D) III ve V









    CEVAP ANAHTARI

    1. A 2. C 3. D 4.A 5. D

    6. B 7. C 8.B 9. B 10. A

    11. A 12. C
     
  3. erkanisanmaz

    erkanisanmaz Site Yöneticisi Site Yetkilisi Admin

    Katılım:
    20 Ocak 2007
    Mesaj:
    5,360
    Alınan Beğeniler:
    932
    Ödül Puanları:
    113
    I. Dünya Savaşında Osmanlı Devleti Test Soruları

    I. DÜNYA SAVAŞI'NDA OSMANLI DEVLETİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI (3)



    1. I. Dünya Savaşı'nın temel nedenlerinden biri de devletlerarası çıkar çatışmalarıdır.

    Aşağıdakilerden hangisinde verilen devletler arasında savaşa neden olan bir anlaşmazlık söz konusu olmamıştır?

    A) Almanya-İngiltere

    B) Almanya-Fransa

    C) İtalya-İngiltere

    D) Avusturya-Sırbistan




    2. Almanya'nın, I. Dünya Savaşı'nda, Osmanlı Devleti'ni kendi yanına çekmeye çalışması,

    I. İtilaf Devletleri'nin savaşacağı cephe sayısını artırmak

    II. Rusya'ya karşı yeni cepheler açmak

    III. İtilaf Devletleri'nin Boğazlardan yararlanmasını engellemek

    IV. Osmanlı Devleti'nin teknik gücünden yararlanmak

    gibi amaçlardan hangileri ile açıklanabilir?

    A) I ve II B) II ve III C) Yalnız IV D) I, II ve III



    3. 11 Kasım 1914'de ordu ve donanmaya halife sıfatıyla bir beyanname yayınlayan padişah Cihad-ı Ekber ilan etti.

    Osmanlı Devleti'nin cihat İlan edilmesinden beklentileri arasında aşağıdakilerden hangisi yoktur?

    A) Hindistan'daki Müslümanları İngilizlere karşı ayaklandırmak

    B) Arapların bağımsızlık kazanmalarını sağlamak

    C) Mısır'da İngilizlere karşı isyanlar çıkarmak

    D) Dünya Müslümanlarının Osmanlı padişahının etrafında toplanmasını sağlamak





    4. Osmanlı Devleti'nin, I. Dünya Savaşı'na katılmasında aşağıdakilerden hangisi daha etkili olmuştur?

    A) Kaybettiği topraklarını geri almak istemesi

    B) Müttefikleriyle yapmış olduğu anlaşmalara uymak zorunda kalması

    C) Devletlerarasındaki sömürge elde etme yarışına katılma düşüncesi

    D) Rusya'nın Slavlaştırma politikasını başarısızlığa uğratmak istemesi




    5. İtilaf Devletleri, Birinci Dünya Savaşı sırasında Çanakkale Boğazı'na saldırarak Osmanlı Devleti'ne karşı yeni bir cephe açmışlardır.

    Aşağıdakilerden hangisi bu saldırının amaçlarından biri olarak gösterilemez?

    A) Almanya'ya karşı Trakya üzerinden yeni bir cephe açmak

    B) Rusya'ya yardım göndermek

    C) Savaşın kısa sürede bitmesini sağlamak

    D) Rusya'daki Bolşevik İhtilali'ni desteklemek





    6. I. Dünya Savaşı sırasında ABD Başkanı Wilson’un yayınladığı ilkelerin bazıları şunlardır:

    I. Savaş sonrasında dünya barışını koruyacak bir örgüt kurulmalıdır.

    II. Savaş sırasında yapılmış olan gizli antlaşmalar ortadan kaldırılmalıdır.

    III. Osmanlı egemenliğindeki uluslara, çoğunlukta oldukları yerlerde kendilerini yönetme hakkı tanınmalıdır.

    IV. Savaş sonunda her devlet eski sınırlarına çekilmelidir.

    Bu ilkelerden hangilerinin Osmanlı Devleti'nin çıkarlarına aykırı olduğu savunulabilir?

    A) Yalnız IV B) II ve IV C) Yalnız III D) I ve II



    7. Aşağıdakilerden hangisi, Rusya'nın I. Dünya Savaşı'ndan çekilmesini gerektiren nedenlerden biridir?

    A) Almanların üstün hale gelmesi

    B) Osmanlı İmparatorluğunun savaşa girmesi

    C) Bolşevik İhtilali’nin çıkması

    D) ABD'nin savaşa girmesi



    8. Mondros Ateşkesi'nde yer alan bazı kararlar şöyledir:

    - Doğu'daki altı vilayette bir karışıklık çıkarsa bu vilayetlerin herhangi bir kısmı İtilaf Devletleri tarafından işgal edilebilecek

    - Osmanlı Devleti'nin ordusu terhis edilecek

    - Haberleşme araç ve gereçleri itilaf Devletlerinin denetimine bırakılacak

    Bu kararlara bakılarak;

    I. Osmanlı Devleti'nin işgallere karşı direnmesi engellenmek istenmiştir.

    II. İtilaf Devletleri'nin işgal edeceği bölgeler önceden belirlenmeye çalışılmıştır.

    III. Osmanlı donanması teslim olmuştur.

    IV. İstanbul hükümeti ateşkes hükümlerine tepki göstermiştir.

    V. Osmanlı Devleti'nde telsiz ve telefon hattı yaygın durumdadır.

    gibi yargılardan hangilerine ulaşılabilir?

    A) I ve II B) II ve IV C) III ve V D IV ve V



    9. Mondros Ateşkes Antlaşması'nın hangi maddesi, Doğu Anadolu'da Ermeni Devleti'nin kurulması İçin bir hazırlığın olduğunu kanıtlar?

    A) Orduların terhis edilmesi

    B) Tüm ulaşım ve haberleşme araçlarının İtilaf Devletleri'nin denetimine bırakılması

    C) Vilayet-i Sitte'de (Altı vilayet) bir karışıklık çıkarsa bu bölgenin işgal edilmesi

    D) Toros tünellerinin İtilaf Devletleri tarafından denetlenmesi





    10. I. Dünya Savaşı sürerken Osmanlı Devleti'ni paylaşmak amacıyla yapılan gizli antlaşmalara aşağıdaki devletlerden hangisi katılmamıştır?

    A) Yunanistan B) Rusya C) İngiltere D) İtalya



    11. I. Dünya Savaşı'ndan sonra toplanan Paris Konferansı'nda İtilaf Devletleri Almanya, Avusturya, Bulgaristan ile kesin hükümlü antlaşmalar imzaladıkları halde; Osmanlı Devleti'nin durumunu görüşmek üzere ayrı bir konferans düzenlenmesine karar verdiler.

    İtilaf Devletleri'nin bu tutumuna bakılarak;

    I. Aralarında görüş ayrılıkları vardır.

    II. Osmanlı Devleti Paris Konferansı kararlarına karşı çıkmıştır.

    III. Osmanlı Devleti'nin geleceği konusunda uzlaşma sağlayamamışlardır.

    yargılarından hangileri ileri sürülebilir?

    A) I ve II B) II ve III C) Yalnız III D) I ve III



    12. Mondros Ateşkes antlaşmasından sonra ortaya çıkan;

    - Bölgesel direniş cemiyetlerinin kurulması

    - Kuva-i Milli birliklerinin oluşturulması

    - Kongre ve mitinglerin yapılması

    gibi gelişmeler aşağıdakilerden hangisinin kanıtıdır?

    A) Wilson İlkeleri'nin uygulandığının

    B) İstanbul hükümetinin ulusun haklarını koruyamadığının

    C) İtilaf Devletleri arasında görüş ayrılıklarının yaşandığının

    D) Misak-ı Milli kararlarının amacına ulaştığının








    CEVAP ANAHTARI________

    1. C 2. D 3. B 4. A 5. D

    6. C 7. C 8. A 9. C 10. A

    11.D 12. B
     
  4. UZAY

    UZAY Üye Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2007
    Mesaj:
    6
    Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    I. Dünya Savaşında Osmanlı Devleti Test Soruları

    :)
     
  5. karabasan_mehme

    karabasan_mehme Yeni Üye Üye

    Katılım:
    5 Mart 2009
    Mesaj:
    1
    Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    I. Dünya Savaşında Osmanlı Devleti Test Soruları

    vay be tosunuma bak ne güzel sorular alla alla
     
  6. ethem01

    ethem01 Çalışkan Üye Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2007
    Mesaj:
    787
    Alınan Beğeniler:
    1
    Ödül Puanları:
    18
    I. Dünya Savaşında Osmanlı Devleti Test Soruları

    :)
     
  7. sahrahazar

    sahrahazar Üye Üye

    Katılım:
    21 Eylül 2007
    Mesaj:
    11
    Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    I. Dünya Savaşında Osmanlı Devleti Test Soruları

    sağolasın
     
  8. alim33

    alim33 Üye Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2007
    Mesaj:
    34
    Alınan Beğeniler:
    1
    Ödül Puanları:
    8
    I. Dünya Savaşında Osmanlı Devleti Test Soruları

    teşekkürler
     
  9. Doðukan9894

    Doðukan9894 Çalışkan Üye Üye

    Katılım:
    9 Kasım 2010
    Mesaj:
    201
    Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    16
    I. Dünya Savaşında Osmanlı Devleti Test Soruları

    Tesekkürler
     
  10. þule987

    þule987 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    21 Eylül 2011
    Mesaj:
    1
    Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    I. Dünya Savaşında Osmanlı Devleti Test Soruları

    SÜPER
     
  11. zeki doğan

    zeki doğan Çalışkan Üye Üye

    Katılım:
    5 Eylül 2007
    Mesaj:
    3,301
    Alınan Beğeniler:
    192
    Ödül Puanları:
    63
    I. Dünya Savaşında Osmanlı Devleti Test Soruları

    teşekkürler erkan hocam...
     
Yükleniyor...

Bu Sayfayı Paylaş