www.devo.com.tr adresinde öğretmenler gününe özel eğitim materyallerinde çeşitli indirimler vardır.

Merhaba Ziyaretçi

testkutusu

4 Sınıf Test Soruları

'4. Sınıf Sınavlar' forumunda sevimli tarafından 1 Haziran 2007 tarihinde açılan konu

  1. sevimli

    sevimli "İyilik büyüktür, küçükte olsa" Üye

    Katılım:
    2 Mart 2007
    Mesaj:
    562
    Alınan Beğeniler:
    2
    Ödül Puanları:
    16
    4.SINIF SOSYAL BİLGİLER DERSİ SORULARI

    1-Türk kadını hangi kanunla toplumdaki haklarına kavuşmuştur?
    A)Anayasa B)Ceza Kanunu C)Ticaret Kanunu D)Medeni Kanun

    2-Aşağıdakilerden hangisi toplum hayatını düzenleyen kurallardan değildir?
    A)Gelenek B)Görenek C)Belediye D)Din

    3-Güney ile kuzey yönleri arasındaki açı kaç derecedir?
    A) 45 B)90 C)180 D)360

    4-50 kilometrelik gerçek uzunluğun 1 cm olarak gösterildiği haritanın ölçeği aşağıdakilerden hangisidir?
    A)1/5.000.000 B)1/500.000 C)1/50.000 D)1/5.000

    5-Bir haritayı önümüze aldığımızda haritanın sol tarafı hangi yönü gösterir?
    A)Kuzey B)Güney C)Batı D)Doğu

    6-Akarsuların derin olarak yardığı ve çevresine göre yüksekte kalmış düzlüklere ne ad verilir?
    A)vadi B)plato C)ova D)yayla

    7- Ülkemizin nüfusunu gösteren harita nasıl bir haritadır?
    A)Genel harita
    B)Fiziki harita
    C)Siyasi harita
    D)Özel harita

    8-Balık ve balık çeşidi bakımından en zengin denizimiz hangisidir?
    A)Karadeniz
    B)Marmara Denizi
    C)Ege Denizi
    D)Akdeniz

    9-Karadeniz Bölgesinde hangi iklim çeşidi görülür?
    A)Karasal iklim B)Tropikal iklim C)Akdeniz iklimi D)Karadeniz iklimi

    10-Vali hangi yönetim birimini yönetir?
    A)köy B)ilçe C)il D)belde

    Yanıt anahtarı: 1-D , 2-C , 3-C , 4-B , 5-C , 6-B , 7-D , 8-A , 9-D , 10-C
     
  2. sevimli

    sevimli "İyilik büyüktür, küçükte olsa" Üye

    Katılım:
    2 Mart 2007
    Mesaj:
    562
    Alınan Beğeniler:
    2
    Ödül Puanları:
    16
    Test Soruları 4

    SOSYAL BİLGİLER

    1) Aşağıdakilerden hangisi çekirdek aileyi oluşturan bireylerden biri değildir?
    a) anne
    b) baba
    c) çocuk
    d) dede

    2) Aşağıdakilerden hangisini yapan çocuklar aile bütçelerine katkıda bulunmuş olurlar?
    a) Anne ve babasından hiç harçlık almayarak.
    b) Bir işe girip çalışarak
    c) Eşyalarını dikkatli kullanarak.
    d) Odasını kendisi toplayarak.

    3) Aşağıdakilerden hangisi toplum hayatını düzenleyen yazılı kurallardandır?
    a) kanunlar
    b) gelenekler
    c) görenekler
    d) görgü kuralları

    4) ‘ Yardıma ihtiyacı olan vatandaşlara yardım etmek iyi bir davranıştır.’ Bu davranış aşağıdakilerden hangisinin göstergesidir?
    a) Tüzükler
    b) Yönetmelikler
    c) Düzen duygusu
    d) Toplumsal dayanışma

    5) Aşağıdakilerden hangisi topluma karşı görevlerimizden biri değildir?
    a) Toplumsal yardımlaşmalarda bulunmak.
    b) Kardeşimizin derslerine yardımcı olmak
    c) Başkalarının haklarına saygı göstermek
    d) İyi bir meslek sahibi olmak.

    6) Aşağıdakilerden hangisi akraba evliliklerinin sakıncalarındandır?
    a) Ailenin geçim kaynaklarının azalmasına neden olur.
    b) Köyden şehre göçlere neden olur.
    c) Aile içinde anlaşmazlıklara neden olur.
    d) Sakat çocukların doğmasına neden olur.

    7) Aşağıdaki cümlelerden hangisi demokraside özgürlüğün sınırı ile ilgilidir?
    a) Özgürlüklerimiz sınırsızdır.
    b) Özgürlükler her zaman vardır.
    c) Özgürlüklerimiz başkalarının özgürlüklerinin başladığı yerde biter.
    d) Özgürlükler kişilerin sorumlu oldukları alanlara bağlıdır.

    8) Aşağıdakilerden hangisi ‘ okulumuzu koruma ve eşyasını iyi kullanma’ ilkesine ters düşer?
    a) Okul araçlarını tutumlu kullanmak
    b) Okul duvarına yazı yazmak
    c) Açık kalan musluk ve lambaları kapatmak
    d) Bahçedeki çiçek ve ağaçlara zarar vermemek.

    9) Cumhuriyet Döneminde Türk kadınının en önemli kazanımı, aşağıdakilerden hangisidir?
    a) Çocuklarını yetiştirmek
    b) Ev işlerini yapmak
    c) İş sahibi olmak
    d) Seçme ve seçilme hakkı

    10) Okulun ihtiyaçlarının daha iyi karşılanabilmesi, eksiklerin tamamlanması için okullarda kurulan kuruluş hangisidir?
    a) Okul Koruma Derneği
    b) Okul Aile Birliği
    c) Temizlik ve Düzen Kolu
    d) Okul Öğrenci Birliği

    11) Güneşten yararlanarak yönümüzü belirleme yöntemi aşağıdakilerden hangisinde tam sonuç verir?
    a) 23 Mart-23 Eylül
    b) 21 Mart- 21 Haziran
    c) 21 Mart- 23 Eylül
    d) 21 Mart-21 Eylül

    12) Aşağıdakilerden hangisi krokinin plandan farkını gösterir?
    a) Yönlerinin belirtilmesi
    b) Ölçeğinin olmaması
    c) Küçültme yapılması
    d) Kuşbakışı görünüşünün çizilmesi

    13) Aşağıdaki yöntemlerin hangisinden yararlanarak yönümüzü bulamayız?
    a) Pusuladan
    b) Kutup Yıldızı’ndan
    c) Ay’dan
    d) Güneş’in doğduğu ve battığı yerlerden

    14) Kuzey ile Batı ana yönlerin arasındaki yön aşağıdakilerden hangisidir?
    a) kuzeydoğu
    b) güneydoğu
    c) kuzeybatı
    d) güneybatı

    15) Bir yerin veya bir yapının kuşbakışı görüntüsünün belli bir oranda küçültülerek çizilmesine ne ad verilir?
    a) kroki
    b) plan
    c) çizim
    d) ölçek

    16) Bir plan ya da haritanın ölçeği, neyi gösterir?
    a) Çizilen yerlerin tarihi yapılarını
    b) Çizilen yerlerin yerşekillerini
    c) Çizilen yerlerin kaç kez küçültüldüğünü
    d) Çizilen yerlerin uzunluğunu

    17) Yüzünü doğuya dönüp kollarını yana açan bir çocuğun, sol kolunun gösterdiği yön hangisidir?
    a) Kuzey
    b) Güney
    c) Doğu
    d) Batı

    18) Aşağıdakilerden hangisinin iyi bir adreste bulunmasına gerek yoktur?
    a) Alıcının posta kod numarası
    b) Alıcının ilçe ve il adı
    c) Alıcının cadde, sokak adı
    d) Alıcının yaptığı işin adı

    19) Bir odanın 1/50 ölçekli planı çiziliyor. Bu odanın gerçek boyu 900 cm ise, bu uzunluk planda kaç cm ile gösterilmiştir?
    a) 18
    b) 19
    c) 20
    d) 21

    20) 1/200.000 ölçekli bir harita üzerinde 8 cm ile gösterilen iki şehir arası uzaklık gerçekte kaç km’dir?
    a) 15
    b) 16
    c) 25
    d) 26
     
  3. sevimli

    sevimli "İyilik büyüktür, küçükte olsa" Üye

    Katılım:
    2 Mart 2007
    Mesaj:
    562
    Alınan Beğeniler:
    2
    Ödül Puanları:
    16
    Sosyal Bilgiler Test Soruları ( 4 Sınıf )

    SOSYAL BİLGİLER DERSİ TEST SORULARI

    1. Demokratik ailede kararı kim verir?

    A. Aile bireyleri birlikte B. Aile başkanı C. kura ile D.her kes kendisi

    2. Aşağıdakilerden hangisi okulda uyulması gereken kurallardan birisi değildir?

    A. Okula zamanında gelmek B.ödevlerini zamanında yapmak

    C. Kırmızı ışıkta durmak D. Okulda başkalarını rahatsız etmemek.

    3- Aşağıdakilerden hangisi demokratik topluma uygun davranıştır?

    A. Otobüse sıraya uyarak binmek. B. Alışverişte bazen hile yapmak.

    C. Seçime önem vermemek . C. İşimize gelmezse söz kesmek.

    4- Aşağıdakilerden hangisi görgü kuralıdır?

    A. Kırmızı ışıkta durmak. B. Doğru sözlü olmak.

    C. vergi vermek. D.Ağızda bir şey varken konuşmamak.

    5-Ülkemiz daha iyi yönetilmesi için idari bölümlere ayrılmıştır?

    Aşağıdakilerden hangisi bir idari bölümdür?

    A.köy B. sokak C. cadde D. semt

    6- Akşam güneş batarken yüzümüzü dönersek,sol kolumuz hangi yönü gösterir?

    A.güney batı B. güney C kuzey D. doğu

    7- Plan veya harita çizilirken ölçülerin belli oranda küçültülmesine ne ad verilir?

    A. kroki B.fotoğraf C . Kuşbakışı D ölçek

    8- Aşağıdaki haritalardan hangisi diğerlerinden farklıdır?

    A . yağış haritası B.bitki örtüsü haritası C. fiziki harita D. maden haritası

    9- Bölgemizde hangi iklim tipi görülmektedir?

    A .Akdeniz iklimi B . Karasal iklim C.Karadeniz iklimi D.Tropikal iklim.

    10- 1 / 500 000 ölçekli bir haritada iki şehir arasındaki uzaklık 3 cm olarak gösterilmiştir. Gerçekte bu iki şehir arası kaç km’dir?

    A. 30 km B 150 km C.15 km D. 1500 km

    CEVAP ANAHTARI
    1. A 2. C 3.A 4. D 5. A 6 B 7. D 8. C 9. C 10. C
     
  4. sevimli

    sevimli "İyilik büyüktür, küçükte olsa" Üye

    Katılım:
    2 Mart 2007
    Mesaj:
    562
    Alınan Beğeniler:
    2
    Ödül Puanları:
    16
    Sorular ( 4 sınıf )

    4.SINIF SORULARI SOSYAL BİLGİLER

    1. Toplumu oluşturan en küçük birim aşağıdakilerden hangisidir?
    a) aile b) okul c) çevre d) köy

    2. Aşağıdakilerden hangisi birinci dereceden akraba değildir?
    a) teyze b) yenge c) amca d) dayı

    3. Aşağıdakilerden hangisi yazılı kurallardandır?
    a) görgü kuralları b)ahlak kuralları c) temizlik kuralları d) trafik kuralları

    4. Orman bakımından en zengin bölgemiz hangisidir?
    a) Akdeniz Bölgesi b) Karadeniz Bölgesi c) Marmara Bölgesi d) Ege Bölgesi

    5. Yurdumuzda kaç il vardır?
    a) 67 b) 78 c) 81 d) 82

    6. Aşağıdakilerden hangisi karayolu taşıtlarından değildir?
    a) tren b)otobüs c) kamyon d) otomobil

    7. Aşağıdakilerden hangisinin bulunması iletişimi kolaylaştırır?
    a) kamera b) internet c) video d) otomobil

    8. Aşağıdakilerden hangisinin krokisi çizilmez?
    a) sınıfın b) evin c) gökyüzünün d) okulun

    9. Güneşli bir günün hangi bölümünde gölge en kısa olur?
    a) sabah b) yatsı c) akşam d) öğle

    10. Herhangi bir yere yüksekten bakmaya ne ad verilir?
    a) plan b) kroki c) kuşbakışı d) tepeden bakış
     
  5. sevimli

    sevimli "İyilik büyüktür, küçükte olsa" Üye

    Katılım:
    2 Mart 2007
    Mesaj:
    562
    Alınan Beğeniler:
    2
    Ödül Puanları:
    16
    Sorular ( 4 sınıf )

    SOSYAL DERSİ

    1.Genelde az bulunan doğal ve kültürel kaynak değerlerini korumak amacıyla yapılan
    düzenlemelere ne denir?
    A.Park B. Milli Park C.Stad D.Oyun bahçesi
    2.Yurdumuzda ilk düzenli nüfus sayımı ile son nüfus sayımı yapıldığı tarihler hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir?
    A.1927- 1990 B.1927-2000 C.1929-1997 D.1928- 1998
    3.Aşağıdaki barajlardan hangisi fırat nehri üzerinde değildir?
    A. Atatürk B.Keban C. Hirfanlı D.Karakaya
    4.En uzun enerji aşağıdaki kaynakların hangisinden elde edilir?
    A.Su gücünden B.Katı yakıtlardan C.Sıvı yakıtlardan D.Atomdan
    5.Aşağıdaki dağlarımızın hangisi diğerlerinden farklıdır ?
    A.Toros dağları B.Hasan dağı C.Erciyes dağı D. Büyük Ağrı dağı
    6.İlkbahar yagışları yeşeren ve her yaz sıcaklarının başlamasıyla kuruyan bitki örtüsüne ne denir?
    A.Orman B. Fundalık C.Maki D Bozkır
    7.Aşağıdakilerden hangisi barajların yapılma nedenleri arasında en az etkili olandır?
    A.Sulama yapmak B. Balık üretmek C.Su taşkınlarını önlemek
    D.Elektrik elde etmek
    8.Fiziki haritalarda deniz seviyesine yakın yerler aşağıdaki renklerden hangisi ile gösterilir?
    A.Kahverengi B. Sarı C.Yeşil D. Mavi
    9.Çevresine göre yüksek olan yeryüzü şekillerine ne denir?
    A.Plato B.Ova C.Dağ D.Geçit
    10.Yurdumuzda en çok hangi yol ile yapılan ulaşım tercih edilmektedir?
    A.Hava yolu B.Deniz yolu C.Demir yolu D. Kara yolu
     
  6. sevimli

    sevimli "İyilik büyüktür, küçükte olsa" Üye

    Katılım:
    2 Mart 2007
    Mesaj:
    562
    Alınan Beğeniler:
    2
    Ödül Puanları:
    16
    Test Soruları 4 sınıf

    SOSYAL BİLGİLER

    1 – Türk kadının erkekler gibi eşit haklardan yararlanması hangi olaydan sonra gerçekleşmiştir?
    A) I. Dünya Savaşı’ndan sonra
    B) Cumhuriyetin ilanından sonra
    C) Osmanlı Devleti Döneminde
    D) Atatürk’ün ölümünden sonra
    2- Güneye doğru giden bir yaya 90 derece sağa döndüğünde arka tarafı hangi tarafı gösterir?
    A) Doğu B) Batı C) Güney D) Kuzey
    3- 1/750.000 ölçekli haritadaki iki nokta arasındaki uzaklık 4 cm’dir. Gerçek uzaklığı bulunuz?
    A) 300 km. B)600 km. C) 30 km D)3 km.
    4- Yazları sıcak ve kurak , kışları ılık ve yağışlı geçer. Bu tanım yurdumuzun hangi iklim çeşididir?
    A) Akdeniz B) Karadeniz C) Karasal İklim D)Hiçbiri
    5- Aşağıdaki nehirlerden hangisi komşu ülke topraklarından doğup yurdumuz sınırları içinden denize dökülür?
    A) Fırat B) Dicle C) Asi D) Yeşilırmak
    6- Deprem anında aşağıdakilerden hangisini yapmamalıyız?
    A) Pencere, raf gibi kırılabilen eşyalardan uzak durmalıyız.
    B) Soğuk kanlı ve sakin olmalıyız.
    C) Çamaşır makinesi gibi eşyaların yanına saklanmalıyız.
    D) Asansör ve merdivenlere koşmalıyız.
    7- Aşağıdaki el sanatları eşleşmelerinden hangisi yanlıştır?
    A) Siirt – Battaniye B) Kütahya – Çinicilik
    C) Denizli – Bakırcılık D) Kahramanmaraş – Tahta işlemeciliği
    8- Derinlik ve yüksekliklerin başlangıcı neresidir?
    A) Denizlerin en derin yeri
    B) Dağların tepesi
    C) Deniz seviyesi
    D) Bulunduğumuz yer
    9- Yurdumuz hangi madenler bakımından dünyanın en zengin ülkeleri arasındadır?
    A) petrol B) Demir C) Krom ve Bor D) Altın
    10 – I. Yeryüzü şekilleri
    II. İklim
    III. Bitki örtüsü
    IV. Ekonomik Özellikler
    Coğrafi bölgeler oluşturulurken yukarıdakilerden hangileri göz önünde bulundurulur?
    A) I- II B) II – III C) III – IV D) I- II – III - IV
     
  7. sevimli

    sevimli "İyilik büyüktür, küçükte olsa" Üye

    Katılım:
    2 Mart 2007
    Mesaj:
    562
    Alınan Beğeniler:
    2
    Ödül Puanları:
    16
    Sorular ( 4 sınıf )

    Sosyal bilgiler

    1- Aşağıdakilerden hangisi anne ve babanın evliliği ile kurulur?
    A) akrabalık B) aile C) dayanışma D) kültür
    2- Çocuk ilk hayat deneyimlerini nerede kazanır?
    A) okulda B) mahallede C) ailede D) işte
    3- Aşağıdakilerden hangisi yazılı toplumsal kurallardandır?
    A) gelenek B) töre C) tüzük D) ahlak kuralları
    4- Aile ile ilgili işlerden hangisi sorumludur?
    A) baba B) anne C) çocuklar D) ailedeki herkes
    5- Aşağıdakilerden hangisiyle yönümüzü en iyi şekilde buluruz?
    A) güneş B) kutup yıldızı C) pusula D) karınca yuvası
    6- Köy çeşmesi aşağıdakilerden hangisine aittir?
    A) muhtar B) öğretmen C) bütün köylüye D) köyden birine
    7- Aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
    A) Yazılı kuralları çiğnemeliyiz.
    B) Yazısız kuralları çiğnememeliyiz.
    C) Elimizdeki çöpü herhangi bir yere atmalıyız.
    D) Okul kurallarının hepsine uymamalıyız.
    8- Aşağıdakilerden hangisi okulda amirdir?
    A) müdür B) baba C) öğretmen D) veli
    9- Aşağıdakilerden hangisi geniş caddelere denir?
    A) bulvar B) cadde C) semt D) kavşak
    10- Canlı ve cansız varlıkların bir arada bulunduğu ortama ne denir?
    A) çevre B) mahalle C) ülke D) köy

    Cevap anahtarı
    1-B, 2-C, 3-C, 4-D, 5-C, 6-C, 7-B, 8-A, 9-A, 10-A
     
  8. sosyalci

    sosyalci Çalışkan Üye Üye

    Katılım:
    21 Ocak 2007
    Mesaj:
    470
    Alınan Beğeniler:
    4
    Ödül Puanları:
    18
    4 Sınıf Test Soruları

    :-X
     
  9. sevimli

    sevimli "İyilik büyüktür, küçükte olsa" Üye

    Katılım:
    2 Mart 2007
    Mesaj:
    562
    Alınan Beğeniler:
    2
    Ödül Puanları:
    16
    Sorular ( 4 sınıf )

    SORULAR

    S-1-Bir yerin dağlarını, ovalarını, akarsu ve göllerini bir arada gösteren haritaya ne ad verilir?
    A-Siyasi harita B-Fiziki harita C-Turizm haritası D-Bölgeler haritası
    S-2-Çevresine göre çukurda kalmış geniş düzlüklere ne denir?
    A-Plato B-Yayla C-Ova D-Vadi
    S-3-İstanbul aşağıdaki bölgelerden hangisinde yer alır?
    A-Doğu Anadolu Bölgesi B-Ege Bölgesi
    C-Karadeniz Bölgesi D-Marmara Bölgesi
    S-4-Yeryüzünün tamamının veya bir bölümünün kuş bakışı görünüşünün belli oranda küçültülerek düzlem üzerine çizilmesine ne denir?
    A-Kroki B-Ölçek C-Harita D-Plan
    S-5-Bir ülkenin il, bölge ve diğer ülkelerle olan sınırlarını gösteren harita aşağıdakilerden hangisidir?
    A-Siyasi harita B-Bölgeler haritası C-Fiziki harita D-İklim haritası
    S-6-Aşağıdakilerden hangisi özel harita değildir?
    A-İklim haritası B-Nüfus haritası C-Karayolları haritası D-Fiziki harita
    S-7-Aşağıdaki bölgelerimizden hangisinin denize sınırı yoktur?
    A-Marmara bölgesi B-İç Anadolu Bölgesi C-Akdeniz Bölgesi D-Ege Bölgesi
    S-8-İlkbaharda yeşeren ve yaz sıcaklığının başlaması ile sararıp kuruyan doğal bitki örtüsü nedir?
    A-Koru B-Fundalık C-Maki D-Bozkır
    S-9-Aşağıdakilerden hangisi bölgemizin dağlarından değildir?
    A-Ağrı Dağı B-Uludağ C-Palandöken Dağı D-Süphan Dağı
    S-10-Atatürk Barajı hangi nehrimiz üzerinde kurulmuştur?
    A-Fırat Nehri B-Dicle Nehri C-Çoruh Nehri D-Meriç Nehri
     
  10. sevimli

    sevimli "İyilik büyüktür, küçükte olsa" Üye

    Katılım:
    2 Mart 2007
    Mesaj:
    562
    Alınan Beğeniler:
    2
    Ödül Puanları:
    16
    SORULAR

    1. Evler arasındaki dar ve kısa yollara ne ad verilir?

    a-mahalle b-sokak c-semt d-cadde

    2. Sağ kolumuzu doğuya uzattığımızda ön tarafımız hangi yön olur?

    a-kuzey b-güney c-batı d-kuzeybatı

    3. Aşağıdaki yöntemlerden hangisinden faydalanırsak yönümüzü bulamayız?

    a-Güneş’in doğup battığı yerlerden

    b-Kutup Yıldızı’ndan

    c-Pusuladan

    d-Ay’dan

    4. Bir yerin veya bir yapının kuş bakışı görünüşünün, belli oranda küçültülerek çizilmesine ne ad verilir?

    a-çizim b-ölçek c-plân d-kroki

    5. Memurlara hangi kurum sosyal güvenlik yardımı sağlar?

    a-Bağ-Kur b-Yeşil Kart c-Emekli Sandığı d-Sosyal Sigortalar Kurumu

    6. Yön bulmada yararlanılması gereken en doğru yöntem hangisidir?

    a-Kutup Yıldızı b-pusula c-Güneş’in doğduğu yer

    d-Güneş’in battığı yer

    7. Depremlerin şiddetini ölçen alet hangisidir?

    a-termometre b-sismograf c-teleskop d-barometre

    8. Sokakların birleştiği ana yollara ne denir?

    a-bulvar b-semt c-cadde d-mahalle

    9. Aşağıdakilerden hangisi toplum hayatını düzenleyen yazısız kurallardandır?

    a-düğüne gitmek

    b-hırsızlık yapmamak

    c-seçimlerde oy vermek

    d-okula gitmek
    10. Pusulanın koyu renkli ucu her zaman hangi yönü gösterir?

    a-kuzeyi b-güneyi c-doğuyu d-batıyı,

    11. Mahalleyi kim yönetir?

    a-belediye başkanı b-kaymakam c-muhtar d-vali

    12. Gerçekte 5 km olan bir yol 1 ölçekli bir haritada kaç cm olmalıdır?
    50 000
    a- 25 cm b- 10 cm c- 15 cm d- 1 cm

    13. Bizim kullandığımız takvim çeşidi han¬gisidir?

    a) Milat takvim b) Hicret takvimi c) güneş takvimi d) Rumi takvim

    14. Ülkemizin batısında yer alan bölgenin adı nedir?

    a. Marmara Bölgesi
    b. Ege Bölgesi
    c. Karadeniz Bölgesi
    d. İç Anadolu Bölgesi
    15. Aşağıdaki illerden hangisi Marmara Bölgesi’nde yer almaz?
    a. Kırklareli
    b. İstanbul
    c. Edirne
    d. Konya
    16. Çok sayıda haritanın bir kitap şeklinde ciltlenmiş şekline ne denir?
    a. Atlas
    b. Nokta
    c. Ölçek
    d. Düzlem
    17. Köyden daha büyük yerleşim birimlerine ne ad verilir?
    a. Kent
    b. Eyalet
    c. İlçe
    d. Kasaba
    18.Marmara Bölgesi ülkemizin neresinde yer alır?
    a. Kuzey
    b. Güney
    c. Kuzeybatı
    d. Kuzeydoğu
    19.Aşağıdaki hangi ülke ile Marmara Bölgesinin sınırı vardır?
    a. Suriye
    b. Bulgaristan
    c. Ermenistan
    d. Gürcistan
    20. Aşağıdaki ülkelerden hangisi sınır komşumuz değildir?
    a. Yunanistan
    b. Bulgaristan
    c. Irak
    d. Avusturya
    21. Ülkemizin güneyinde yer alan denizin adı nedir?
    a. Marmara Denizi
    b. Akdeniz
    c. Karadeniz
    d. Ege Denizi
    22. Bir yerin dağlarını, ovalarını, nehirlerini ve göllerini gösteren haritalara ne ad verilir?
    a. Siyasi harita
    b. Büyük ölçekli harita
    c. Fiziki harita
    d. Orta ölçekli harita
     
  11. sevimli

    sevimli "İyilik büyüktür, küçükte olsa" Üye

    Katılım:
    2 Mart 2007
    Mesaj:
    562
    Alınan Beğeniler:
    2
    Ödül Puanları:
    16
    Sosyal Bilgiler Test Soruları ( 4 Sınıf )

    SOSYAL BİLGİLER SORU VE CEVAPLARI

    Ülkemizdeki insanların özgürlüklerini güvence altına alan özellik aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Anayasa B) Ahlak C) Görenek D) Din
    Doğru cevap : A
    Okulla ilgili aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır?
    Okulun yöneticisi müdürdür.
    Okul,bilinmeyen bir çok bilginin öğrenildiği yerdir.
    Okula,herkes istediği kıyafetle gidebilir.
    Okul kuralları yazılı ve yazılı olmayan kurallardır.
    Doğru cevap : C
    100 km’lik bir uzunluğun 25 cm ile gösterildiği haritanın ölçeği aşağıdakilerden hangisidir?
    A) 1/250.000 B) 1/100.000 C) 1/400.000 D) 1/5.000.000
    Doğru cevap : C
    Yön bulmada kullanılan en kesin yöntem aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Yosun yöntemi B) Pusula yöntemi
    C) Kutup yıldızı yöntemi D)Karınca yuvası yöntemi
    Doğru cevap : B
    Aşağıdakilerden hangisi plan ile kroki arasındaki farklardandır?
    A)Ölçek B) Kuşbakışı görünüm
    C) Düzlem üzerine çizim D)Gösterilen ayrıntı
    Doğru cevap : A
    6- İklim tipine göre bitki örtüsü oluşur.
    Karasal iklimin bitki örtüsü aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Bozkır B) Maki C) Orman D) Tundra
    Doğru cevap :A
    Ülkemizin aşağıdaki denizlerden hangisine kıyısı yoktur?
    A) Kızıldeniz B) Akdeniz C) Karadeniz D) Marmara
    Doğru cevap : A
    Yüksek basınçtan alçak basınca doğru hareket eden yatay hava akımına verilen isim aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Rüzgar B) Basınç C) Sıcaklık D) Nem
    Doğru cevap : A
    Tarih öncesi çağlardan,tarih çağlarına geçilmesini sağlayan gelişme aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Ateşin bulunması B) Tarımın başlaması
    c) Yazının bulunması D) Köylerin kurulması
    Doğru cevap : C



    10-Aşağıdakilerden hangisi tarihin konusu değildir?
    A)Toplumların birbiriyle olan ilişkileri
    B)Toplumlar arasındaki savaşlar
    C) Toplumların ortaya koydukları kültürler
    D) Toplumların günümüzdeki yaşayışları
    Doğru cevap D
     
  12. sevimli

    sevimli "İyilik büyüktür, küçükte olsa" Üye

    Katılım:
    2 Mart 2007
    Mesaj:
    562
    Alınan Beğeniler:
    2
    Ödül Puanları:
    16
    Test Soruları 4 sınıf

    SOSYAL BİLGİLER

    1-Sevginin , saygının , hoşgörünün ilk öğrenildiği yer neresidir?

    a-)okul b-)ev c-)mahalle d-)arkadaş grubu

    2-Kendi adına bağımsız olarak çalışanların sosyal güvenlik kurumları hangisidir?

    a-)Bağ-Kur b-)Emekli Sandığı c-)yeşil kart d-)Sosyal Sigortalar kurumu

    3-Aşağıdakilerden hangisi yazısız kurallardandır?

    a-)Başkalarının haklarına saygılı olmak
    b-)Trafik kurallarına uymak
    c-)Kapalı yerde sigara içmemek
    d-)Kanunlara uymak

    4-Yer yüzünün tamamının veya bir bölümünün kuşbakışı görünüşünün ölçek dahilinde kağıt üzerine çizimine ne denir?

    a-)kroki b-)ölçek c-)plan d-)harita

    5- Aşağıdakilerden hangisi kıyı ovası değildir?

    a) Çarşamba Ovası b) Çukurova c) Bafra Ovası d) Muş Ovası

    6- Yazları sıcak ve kurak kışları ılık ve yağışlı geçen iklim tipi aşağıdakilerden hangisidir?

    a)Karadeniz b) Akdeniz c) Ege Bölgesi d) Karasal iklim

    7--Baraj Gölü olup Türkiye’ nin üçüncü gölü olma özelliğini taşıyan göl aşağıdakilerden hangisidir?

    a) Van Gölü b) Tuz gölü c) Atatürk Gölü d) Beyşehir Gölü

    8- Ülkemizde nüfus artışının faydaları olarak aşağıdakilerden hangisini sayabiliriz?

    a. Barınma imkanı sağlar
    b. B) İşbulma olanakları çoğalır
    c. Yurt savunmasında yararlı olur
    d. Sağlık sorunları çözülür

    9_Yurdumuzda belirli aralıklarla yapılan nüfus sayımında aşağıdakilerden hangisi tespit edilmez?

    a)İnsan sayısı b) Çalışanların sayısı c)Evi olanların sayısı d)Askere gideceklerin sayısı

    10-Çinicilikle ilgili el sanatlarının merkezi hangi şehrimizdir?

    a) Konya b) Kütahya c) Kayseri d) Kastamonu

    Cevaplar : 1- B 2- A 3- A 4- D 5- D 6- B 7- C 8- C 9- C 10- B
     
  13. erkanisanmaz

    erkanisanmaz Site Yöneticisi Site Yetkilisi Admin

    Katılım:
    20 Ocak 2007
    Mesaj:
    5,362
    Alınan Beğeniler:
    987
    Ödül Puanları:
    113
    Sosyal Bilgiler Test Soruları ( 4 Sınıf )

    :-X
     
  14. sevimli

    sevimli "İyilik büyüktür, küçükte olsa" Üye

    Katılım:
    2 Mart 2007
    Mesaj:
    562
    Alınan Beğeniler:
    2
    Ödül Puanları:
    16
    Sosyal Bilgiler Test Soruları ( 4 Sınıf )

    SOSYAL BİLGİLER

    1) Aile toplumun en küçük birimidir.Aşağıdakilerden hangisi aileyi oluşturan bireylerden biri değildir?
    a) anne b) amca c) baba d) çocuk
    2) Aşağıdakilerden hangisi aileyi ayakta tutan faktörlerden biri değildir?
    a) ahlak b) maddi çıkarlar c) sevgi d) saygı
    3) Aşağıdakilerden hangisini yaparsak dolaylı olarak aile bütçesine katkıda bulunmuş oluruz?
    a) eşyalarımızı dikkatli kullanarak b) işe girip çalışarak
    c) babamızdan hiç harçlık almayarak d) hiç para harcamayarak
    4) Devletin, bir ailenin, bir kuruluşun gelir ve giderlerini gösteren çizelge aşağıdakilerden hangisidir?
    a) sigorta b) cetvel c) bütçe d) liste
    5) Aşağıdakilerden hangisinin yapılması, ailede demokratik ortamın oluşmasına katkı sağlar?
    a) kararları baba vermeli a) ailede annenin sözü geçmeli
    c) aile bireyleri ortak karar almalı d) çocukların görüşleri alınmamalı
    6) Aşağıdakilerden hangisi toplum hayatını düzenleyen kurallardan değildir?
    a) özel ilgi alanlarımız b) yasalar c) ahlak kuralları d) görgü kuralları
    7) Bir yerin veya bir yapının kuş bakışı görünüşünün, belli oranda küçültülerek çizilmesine ne ad verilir?
    a) çizim b) ölçek c) plân d) kroki
    8) Gerçekte 5 km olan bir yol 1/50 000 ölçekli bir haritada kaç cm olmalıdır?
    a) 25 cm b) 10 cm c) 15 cm d) 1 cm
    9) Pusulanın koyu renkli ucu her zaman hangi yönü gösterir?
    a) kuzeyi b) güneyi c) doğuyu d) batıyı
    10)Ülkemizin güneyinde yer alan denizin adı nedir?
    a) Marmara Denizi b) Akdeniz c) Karadeniz d) Ege Denizi

    Cevap anahtarı: 1)b 2)b 3)a 4)c 5)a 6)a 7)c 8)b 9)a 10)b
     
  15. sevimli

    sevimli "İyilik büyüktür, küçükte olsa" Üye

    Katılım:
    2 Mart 2007
    Mesaj:
    562
    Alınan Beğeniler:
    2
    Ödül Puanları:
    16
    4. SINIF SOSYAL BİLGİLER SORULARI


    1-Plan ile ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

    A-Kabataslak çizilir. B-Kuşbakışı çizilir.
    C-Küçültülerek çizilir D-Belli bir ölçeğe göre çizilir
    Cevap:A
    2-Batıyı arkamıza alırsak sağ kolumuz hangi yönü gösterir?

    A-Kuzey B-Güney C-Doğu D- Kuzey doğu
    Cevap:B
    3-Aşağıdakilerden hangisi demokratik hayatın ilkelerinden biridir?

    A-Vergi vermek B-Alış veriş yapmak
    C-Oy kullanmak D-iş sahibi olmak
    Cevap:C
    4-Ahmet yaptığı bir iş sonunda ilgili kurumlarca cezalandırılmıştır.Buna göre Ahmet aşağıdaki kurallardan hangisini çiğnemiştir?

    A-Görenekleri B-Kanunları C-Adetleri D-Gelenekleri
    Cevap:B
    5-Aşağıdaki açıklamalardan hangisi akraba evliliğinin ortaya çıkardığı olumsuz bir durumdur?

    A-Çocuklar engelli olabilir. B-Çocuklarda herhangi engel olmaz.
    C-Çocukların çok zeki olma ihtimali yüksek olur. D-Hepsi
    Cevap:A
    6-Aşağıdakilerden hangisi özel harita değildir?

    A-Maden haritaları B-Nüfus haritaları C-Fiziki haritalar D-İklim haritaları
    Cevap:C
    7-Aşağıdaki yerşekillerinden hangisi bir yönüyle diğerlerinden farklıdır?
    A-Cihanbeyli B-Bafra C-Gaziantep D-Haymana
    Cevap:B
    8-Aşağıdaki bölgelerimizden hangisi fafklı bir bitki örtüsüne sahiptir?
    A-İç Anadolu Bölgesi B-Doğu Anadolu Bölgesi
    C-Güneydoğu Anadolu Bölgesi D-Akdeniz Bölgesi
    Cevap:D
    9-Sıradağlarda ulaşım oldukça zordur.Bu dağlarda yollar ancak ulaşıma olanak veren yerlerden yapılır.Bu yollara ise geçit denir.Buna göre aşağıdaki geçitlerden hangisi Toros Sıradağlar’ı üzerindeki geçitlerden biri değildir?

    A-Kalkanlı B-Gülek C-Sertavul D-Belen
    Cevap:A
    10-Aşağıdakilerden ölçeklerden hangisi daha fazla ayrıntı gösterir?
    A- 1/10 000 B- 1/1000 C-1/100 000 D-1/1 000 000
    Cevap:B
     
  16. sevimli

    sevimli "İyilik büyüktür, küçükte olsa" Üye

    Katılım:
    2 Mart 2007
    Mesaj:
    562
    Alınan Beğeniler:
    2
    Ödül Puanları:
    16
    Sorular ( 4 sınıf )

    4.SINIF SOSYAL BİLGİLER SORULARI

    1.Aşağıdakilerden hangisi görgü kuralı değildir?
    A) Taşıtlarda yaşlılara yer vermek
    B) Trafik kurallarına uymak
    C) Büyüklerin sözünü dinlemek
    D) Büyüklerin elini öpmek
    2 En küçük yerleşimi birimi aşağıdakilerden hangisidir?
    A) İl B)İlçe C) Kasaba D) Köy
    3. Aşağıdakilerden hangisi ana yön değildir?
    A) Kuzey B) Kuzey batı C) Güney D) Doğu
    4. Kutup Yıldızının diğer adı nedir?
    A) Samanyolu B) Gök cismi C)Demirkazık D)Yerküre
    5. Aşağıdakilerden hangisi kıyı ovalarımızdan biri değildir?
    A) Çukurova B) Yüksekova C) Bafra ovası D) Gediz ovası
    6.Aşağıdaki hangi gölümüzün suyu sodalıdır?
    A) Tuz Gölü B) Abant Gölü C) Van Gölü D) Sapanca Gölü
    7. Aşağıdakilerden hangisi Maden Devrinin bölümlerinden biri değildir?
    A) Bakır Devri B) Yontma Taş Devri C) Tunç Devri D) Demir Devri
    8. Tarihte bilinen ilk Türk Devleti hangisidir?
    A) Kutluk Devleti B) Uygur Devleti C) Göktürk Devleti D) Büyük Hun Devleti
    9. Aşağıdakilerden hangisi yazıyı ilk kullanan Türk Devletidir?
    A) Kuzey Hun Devleti B) Uygur Devleti C) Güney Hun Devleti D) Göktürk Devleti
    10. Hunların bilinen ilk hükümdarı kimdir?
    A) Mete B) Teoman C) Kül Tekin D) Bilge Kağan
     
  17. sevimli

    sevimli "İyilik büyüktür, küçükte olsa" Üye

    Katılım:
    2 Mart 2007
    Mesaj:
    562
    Alınan Beğeniler:
    2
    Ödül Puanları:
    16
    4. SINIF SOSYAL BİLGİLER SORULARI

    1. Aile ile ilgili aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır ?

    A. İlk eğitim yuvası ailedir.
    B. Aile, bir kadın ile bir erkeğin evlenmesiyle oluşur.
    C. Aile en küçük topluluktur.
    D. Ailede mutluluğun en önemli kaynağı zengin olmaktır.
    2. Demokrasi yönetiminin temel şartı aşağıdakilerden hangisidir ?

    A. kibar ve nazik olmak B. Çalışkan olmak
    C. seçimle görev almak D. Kurallara uymak

    3. Aşağıdakilerden hangisi, köyün ortak malları arasında yer almaz ?

    A. köy kahvesi B. Köy odası C. Okul D. Köy çeşmesi

    4. Ülkemizde, aşağıdaki yöntemlerden hangisi, farklı yönü göstermektedir?

    A. pusula B. Çubuk metodu C. Minarelerin kapısı D. Kutup yıldızı

    5. Aşağıdakilerden hangisini, yön bulmada kullanmayız ?

    A. pusula B. Termometre C. Güneş D. Karınca yuvaları

    6. Gerçekte 90 m olan uzunluk, 6 cm olarak gösterilen haritanın ölçeği nedir ?

    A. 1/1500 B. 1/150 C. 15 D. 1/1 500 000

    7. Aşağıdakilerden hangisi tüm haritalarda gösterilir ?

    A. göller B. Ölçek C. Enlem ve boylam D. Ekvator

    8. Aşağıdakilerden hangisi, orta ölçekler arasında yer almaz ?

    A. 1/ 250 000 B. 1/350.000 C. 1/450.000 D. 1/550.000

    9. Aşağıdakilerden hangisi hızlı nüfus artışının oluşturduğu sorunlar arasında yer almaz ?

    A. okul ve öğretmen B. Barınma ve alt yapı (kanalizasyon )
    C. yurt savunması D. İş bulma ve işsizlik

    10. Sebzelerin mevsiminden önce veya sonra yetiştirilmesine turfandacılık adı verilir. Turfandacılık yurdumuzda en fazla hangi bölgemizde yer almaktadır ?

    A. Karadeniz Bölgesinde B. Akdeniz Bölgesinde
    C. Doğu Anadolu Bölgesinde D. Marmara Bölgesinde
     
  18. sevimli

    sevimli "İyilik büyüktür, küçükte olsa" Üye

    Katılım:
    2 Mart 2007
    Mesaj:
    562
    Alınan Beğeniler:
    2
    Ödül Puanları:
    16
    4.SINIF SOSYAL BİLGİLER

    1-İnsan veya başka bir canlının yaşamı boyunca ilişkilerini sürdürdüğü ortama ne denir?
    a) Şehir b) Köy c)Çevre d) Mahalle
    2-Bulunduğumuz yerde nelerin olduğunu bilmek ne gibi kolaylık sağlar?
    a)Bilgimiz artar. b) Görgümüz artar.
    c)İhtiyaçlarımızı kolayca karşılamamızı sağlar. d)Güvenimiz artar.
    3-Yaşadığımız yer nasıl bir yerleşim yeridir?
    a) Mahalle b) Köy c) Sokak d) Cadde
    4)Evlerin dar ve kısa yolların etrafında yapılmasıyla oluşan yerleşim yeri aşağıdakilerden hangisidir?
    a) Mahalle b)Sokak c)Cadde d)Semt
    5-Sokakların birleştiği ana yollara ne denir?
    a) Sokak b)Cadde c) Mahalle d) Semt
    6-Bir kaç mahallenin bir araya gelmesiyle oluşan yerleşme yerine aşağıdakilerden hangisi denir?
    a) Semt b)Mahalle c)Sokak d) cadde
    7-Nüfusu 2000 den az olan yerleşim yerlerine ............ denir?
    a) Şehir b) Köy c)Mahalle d) İl
    8-Aşağıdakilerden hangisi ana yön değildir?
    a)Kuzey b) Doğu c)Güneydoğu d)Batı
    9-Aşağıdakilerden hangisi ana yöndür?
    a) Kuzeybatı b)Güneybatı c)Kuzeydoğu d)Güney
    10-Güney yönü ile batı arasında kalan yöne ne denir?
    a)Güneybatı b)Kuzeybatı c)Kuzey d)Kuzeydoğu
    11-En sağlıklı yön hangi araçla bulunur?
    a)Kutup Yıldızı b)Pusula c)Güneş d)Gölge
    12-Kutup Yıldızına yüzümüzü döndüğümüzde sağ kolumuz hangi yönü gösterir?
    a)Doğu b)Batı c)Kuzey d)Güney
    13-Bir yerin kuşbakışı olarak kabataslak kağıt üzerine çizilmesine ................. denir. Cümlesinde boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?
    a)Plan b)Kroki c)Yön d)Hiçbiri
    14-Harita ve planlardaki küçültme oranlarına ne denir?
    a)Ölçek b) Plan c)Harita d)Kroki

    15-Aşağıdaki ölçeklerden hangisi en küçüktür?
    a)1/200 000 b) 1/500 000 c) 1/200 d)1/50 000

    16-Aşağıdaki ölçeklerden hangisi en büyüktür?
    a)1/1 000 000 b)1/ 1000 c) 1/ 10 000 d)1/1 00 000

    17-Gerçek uzunluğu 7 metre olan bir uzunluk 1/ 100 ölçeğinde çizilen bir planda kaç cm çizgi ile gösterilir?
    a) 7cm b)70 cm c) 700 cm d)7000 cm

    18-1/200 000 ölçekli bir haritada iki şehir arası 3cm ise gerçekte bu uzunluk kaç cm?,
    a) 600 000 cm b) 6cm c) 60 cm d) 200 cm

    19-1/ 2 000 000 ölçekli bir haritada iki şehir arası uzaklık 5cm dir. Gerçekte bu uzunluk kaç km dir?
    a) 100 km b) 10 km c)1000 km d) 1 km


    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
    c c b b b a b c d a b a b


    14 15 16 17 18 19
    a b b a a c
     
  19. sevimli

    sevimli "İyilik büyüktür, küçükte olsa" Üye

    Katılım:
    2 Mart 2007
    Mesaj:
    562
    Alınan Beğeniler:
    2
    Ödül Puanları:
    16
    Sorular ( 4 sınıf )

    SOSYAL BİLGİLER

    1- Okul hayatında, aşağıdaki davranışlardan hangisi yanlıştır?
    A-)Günlük çalışma programına uymak
    B-)Sınıfı temiz tutmak ve havalandırmak
    C-)Gürültü etmemek
    D-)İzin almadan konuşmak
    2- Bireylerin duygu, düşünce ve ortak çıkarlarda birbirlerine bağlanması ne demektir?
    A-) Dayanışma B-)9Aile
    C-)İş bölümü D-)Toplum
    3- Toplu olarak yaşayan insanlar , çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için………yaparlar.
    Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?
    A-)Kurallar B-)Gelenekler
    C-)İş bölümü D-)Aile
    4-Güneşin doğduğu yere yüzümüzü dönersek, sağ kolumuz hangi yönü gösterir?
    A-)Doğu B-)Batı
    C-)Kuzey D-)Güney
    5- I.Ahlak kuralları
    II.Gelenekler
    III.Yönetmelikler
    IV.Kanunlar
    Yukarıda ,toplum hayatını düzenleyen bazıları verilmiştir.Bu kurallardan,yazılı olanlar aşağıdakilerden hangisidir?
    A-) III - IV B-) II – III C-) I – IV D-) I – II
    6-Aşağıdakilerden hangisi , sosyal güvenliğimizi sağlayan kuruluşlardan biridir?
    A-) Hastahane B-) Sosyal Sigortalar Kurumu
    C-) Milli Eğitim Bakanlığı D-) Belediye
    7- Düğünlerde komşuların birbirlerine yardımcı olması , hangi toplumsal kuralın temelidir?
    A-) Hukuk kuralları B-) Görgü kuralları
    C-) Ahlak kuralları D-)Örf ve adetler
    8- Aşağıdakilerden hangisinde ölçek kullanılır?
    I. Harita II. Plan III. Kroki IV. Kuşbakışı görünüş
    A-) I ve II ‘de B-) II ve III ’te C-) I ve III ’te D-) I ve IV’te
    9- Çevremizdeki yerleşim birimlerini küçükten büyüğe doğru sıralayan dizilerden hangisi doğrudur?
    A-) Semt-mahalle-cadde-sokak B-) Cadde-mahalle-semt-sokak
    C-) Sokak-cadde-mahalle semt D-)Mahalle-semt-sokak-cadde
    10- Aşağıdaki ölçeklerden hangisinde daha büyük alan gösterilir?
    A-) 1 B-) 1 C-) 1 D-) 1
    25000 500000 100000 1000000
     
  20. sevimli

    sevimli "İyilik büyüktür, küçükte olsa" Üye

    Katılım:
    2 Mart 2007
    Mesaj:
    562
    Alınan Beğeniler:
    2
    Ödül Puanları:
    16
    Sosyal Bilgiler Test Soruları ( 4 Sınıf )

    SOSYAL BİLGİLER

    1- Aşağıdakilerden hangisi okulun yönetiminden sorumludur?
    A) Öğretmenler B) Hizmetliler C) Öğrenciler D) Okul Müdürü
    2- Öğretmenler Günü hangi tarihte kutlanmaktadır?
    A) 23 Nisan B) 29 Ekim C) 24 Kasım D) 24 Aralık
    3) Evlerimizi birbirine bağlayan kısa ve dar yola ne ad verilir?
    A) sokak B) cadde C) yol D) mahalle
    4- Gerçek uzunluk kağıt üzerine geçirilirken ne kadar küçüldüğünü gösteren orana ne ad verilir?
    A) ölçek B) harita C) kroki D) plan
    5- Bir ülkenin sınırlarını gösteren harita aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Nüfus haritası B) Bölgeler haritası C) Fiziki harita D) Siyasi harita
    6- İstanbul aşağıdaki bölgelerimizden hangisinde yer alır?
    A) İç Anadolu Bölgesi B) Ege Bölgesi
    C) Marmara Bölgesi D) Karadeniz Bölgesi
    7- Rüzgarın hızını ölçen alete ne ad verilir?
    A) Plüviyometre B) Anemometre C) Barometre D) Termometre
    8- Aşağıdaki bölgelerden hangisinin denize kıyısı yoktur?
    A) Marmara Bölgesi B) İç Anadolu Bölgesi
    C) Ege Bölgesi D) Karadeniz Bölgesi
    9- Aşağıdakilerden hangisi en büyük gölümüzdür?
    A) Eğirdir Gölü B) Tuz Gölü C) Van Gölü D) Beyşehir Gölü
    10- Yurdumuza gelen turistlerin bıraktığı gelire ne ad verilir?
    A) Para B) Turizm geliri C) Döviz D) Yabancı para
     
Yükleniyor...

Bu Sayfayı Paylaş