www.devo.com.tr adresinde öğretmenler gününe özel eğitim materyallerinde çeşitli indirimler vardır.

Merhaba Ziyaretçi

testkutusu

4. Sınıf Sosyal Yaşadığımız Yer Test

'4. Sınıf Sınavlar' forumunda sosyalci tarafından 30 Mayıs 2007 tarihinde açılan konu

  1. sosyalci

    sosyalci Çalışkan Üye Üye

    Katılım:
    21 Ocak 2007
    Mesaj:
    470
    Alınan Beğeniler:
    4
    Ödül Puanları:
    18
    4.SINIF SOSYAL BİLGİLER (YAŞADIĞIMIZ YER)



    Soru 1. Hangisi krokinin özelliklerinden değildir?

    A) Sembollerden yararlanılması
    B) Ölçekli olması
    C) Kuşbakışı olması
    D) Kabataslak çizilmesi






    Soru 2. Güneş hangi yönden doğar?

    A) batı B) güney

    C) doğu D) kuzey







    Soru 3. Aşağıdakilerden hangisi yön bulmamıza yardımcı olur?

    A) pusula B) kuş yuvaları

    C) çalar saat D) ağaç dalları






    Soru 4. Depremi en doğru biçimde hangisi tanımlar?

    A) Barajların taşması
    B) Kar kütlesinin kayması
    C) Toprağın kar sularının etkisiyle kayması
    D) Çeşitli nedenlerle yerin sarsılması






    Soru 5. Coğrafi yönler hangisine göre belirlenmiştir?

    A)Kutup Yıldızı’na göre
    B)Mevsimlere göre
    C)Güneş’in doğuş ve batışına göre
    D)Ay’ın Dünya etrafındaki hareketine göre





    Soru 6. Hangisi yön bulma yöntemi değildir?

    A)Bulutların hareketlerini incelemek
    B) Pusula kullanma
    C)Karınca yuvalarına bakarak
    D)Güneş tam tepede iken(öğleyin) dik bir çubuğun gölgesini incelemek





    Soru 7. Hangisi depremin yıkıcı etkilerine karşı alınabilecek önlemlerden değildir?

    A) Binaları az katlı yapmak
    B) Sivil savunma ekipleri kurmak
    C) Zemin koşullarına uygun inşaat teknolojileri kullanmak
    D)Deprem kuşağındaki bölgelerde yerleşim yerleri kurmamak



    Soru 8. I. Doğu
    II. Güneydoğu
    III. Sis
    Yukarıda verilen kavramların sınıflandırılması hangi seçenekte doğru verilmiştir?

    A) Anayön- hava olayı-arayön
    B) Hava olayı-arayön-anayön
    C) Anayön-arayön-arayön
    D) Anayön- arayön- hava olayı


    Soru 9. Hava durumu tahminleri ifade edilirken hangisinden yararlanılmaz?

    A) sembol B) pusula

    C) sayı D) grafik






    Soru 10. Bir akarsudaki balıkların ölmesinden hangi sonuç çıkarılmaz?

    A) Balıkların fazla ürediği
    B) Doğaya karşı duyarlı davranılmadığı
    C) Suya balıklar için zararlı atıkların karıştığı
    D)Doğal dengenin bozulmaya başladığı




    Soru 11. Hangisi erozyonu hızlandıran etkenlerden değildir?

    A)Ormanların yok edilmesi
    B) Hayvanların bilinçsiz otlatılması
    C) Yamaçların dikine sürülmesi
    D)Barajların yapılması






    Soru 12. Yönler ile ilgili verilen bilgilerden hangisi doğrudur?

    A)Karıca yuvalarının toprak yığılı kısmı sürekli güneyi gösterir.
    B) Doğu bir ara yöndür.
    C) Pusula iğnesinin renkli ucu sürekli kuzeyi gösterir.
    D)Kaybolduğumuzda sürekli kuzeye doğru gidilirse yolumuzu daha kolay buluruz.



    Soru 13. Depreme karşı hazırlık yapacak olursak ilk önce hangisini yapardık?

    A) Evimizi depreme karşı dayanıklı yapmak
    B) Elektrik, gaz ve su akışını kesmek
    C) Kan bağışında bulunmak
    D) Deprem çantası oluşturmak






    Soru 14. Çevre sorunlarıyla hangi kurum ilgilenir?

    A) Belediye başkanı B) Kızılay Kurumu

    C) Çevre Bakanlığı D) Kamuoyu








    Soru 15. Depremin süresi ve şiddeti hangi alet ile ölçülür?

    A) barometre B) fay

    C) termometre D) sismograf




    Soru 16. Aşağıdakilerden hangisi bir yönüyle diğerlerinden farklıdır?

    A) sembol B) çevre

    C) kroki D) grafik







    Soru 17. I.Deprem
    II. Fırtına
    III. Yağmur
    Yukarıdakilerden hangileri hava olayı değildir?

    A) yalnız I B) yalnız II

    C) I ve II D) II ve III





    Soru 18. Kutup Yıldızı hangi yönü gösterir?

    A) Güney B) Doğu

    C) Batı D) Kuzey







    Soru 19. ‘’Japonya, şiddetli depremlerin ve tsunamilerin çok sık yaşandığı bir ülkedir. Fakat Japonya’da depremlerden kaynaklanan can kaybı depremlerin şiddeti ile karşılaştırıldığında çok küçüktür.’’
    Bu bilgiden çıkarılabilecek en doğru sonuç hangisidir?

    A)Japonların otoyolları depreme dayanıklıdır.
    B)Japonlar, teknolojik ilerlemeye çok önem vermektedir.
    C) Japonya’da depreme karşı etkili önlemler alıp uygulanmaktadır.
    D)Japonya gelişmiş bir ülkedir.


    Soru 20. İnsanları hava olayları ile ilgili bilgilendiren kuruluş hangisidir?

    A) Rasathane B) Meteoroloji

    C) Kızılay D) Verem Savaş Derneği





    CEVAP ANAHTARI


    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
    B C A D C A B D B A D C A C D B A D

    19 20
    C B


    HAZIRLAYANLAR

    Sebile AZIRAK
     
  2. sosyalci

    sosyalci Çalışkan Üye Üye

    Katılım:
    21 Ocak 2007
    Mesaj:
    470
    Alınan Beğeniler:
    4
    Ödül Puanları:
    18
    4. Sınıf Sosyal Yaşadığımız Yer Test

    1.Aşağıdakilerden hangisi ana yöndür?

    A) Kuzeydoğu B) Güneydoğu
    C) Batı D) Güneybatı

    2.Güneşin doğduğu yere sağ kolumuzu çevirirsek yüzümüz hangi yönü gösterir?

    A) Doğu B) Batı
    C) Güney D) Kuzey

    3.I.Pusula
    II.Kutup Yıldızı
    III.Ağaçların yosunlu kısımları
    IV.Ay
    V.Saat Kulesi

    Yukarıdakilerden hangileri yönümüzü bulmada bize yardımcı olur?

    A) I-II-III B) I-II-III-IV-V
    C) I-III-V D) I-IV-V

    4.Bahçeye dikilen bir sopanın öğle üzeri gölgesinin boyu en kısadır. Gölge boyu en kısa iken hangi yönü gösterir?

    A) Güney B) Kuzey
    C) Doğu D) Batı

    5.Bir yerin kuş bakışı görünüşünün kaba taslak kağıt üzerine çizimine ne denir?

    A) Plan B) Harita
    C) Kroki D) Atlas

    6.Hava olaylarını inceleyerek hava durumunu tahmin eden kurum hangisidir?

    A) Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü
    B) Karayolları Genel Müdürlüğü
    C) Türk Hava Kurumu
    D) Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü

    7.Havanın sıcaklığını ne ile ölçeriz?

    A) Barometre B) Termometre
    C) Santimetre D) Kronometre

    8. Hava tahminlerini kimlerin izlemesi daha az önemlidir?

    A) Denizcilerin B) Tarımla uğraşanların
    C) Havayolu şirketlerinin D) Çocukların

    9.Bazı takvim yapraklarında geçmişten kalan hava olayları ile ilgili ifadeler bulunur.
    Bu ifadeler insan yaşamında önemli yer tutar.
    Aşağıdakilerden hangisi bu ifadelerden biri değildir?

    A) Kocakarı soğukları B) Kartal Fırtınası
    C) Havaya, suya düşen cemre D) Pastırma yazı

    10.Aşağıdakilerden hangisi beşeri unsur değildir?

    A) Baraj B) Yol
    C) Ova D) Apartman




    11.Yaşadığımız çevreye doğal çevre denir. Doğal çevrede pek çok yer şekilleri vardır. Yer şekilleri doğal ve beşeri unsur olmak üzere ikiye ayrılır.
    Aşağıdakilerden hangisi doğal unsur değildir?

    A) Dağ B) Park
    C) Akarsu D) Göl


    12.İnsanlar doğal çevreden faydalanırken doğal çevreye de zarar verirler.
    Aşağıda yapılan çalışmalardan hangisi doğal çevreye zarar vermez?

    A) Fabrikalar yapmak
    B) Orman alanları oluşturmak
    C) Yakacak için ormandan ağaç kesmek
    D) Su kaynaklarına yakın yerleşim yeri kurmak

    13.Dört tarafı sularla çevrili kara parçasına ne denir?

    A) Ada B) Körfez
    C) Plato D) Vadi

    14.Haritada yükseltiler hangi renkle gösterilmiştir?

    A) Mavi B) Yeşil
    C) Kahverengi D) Sarı

    15.Aşağıdakilerden hangisi doğal afet değildir?

    A) Rüzgar B) Deprem
    C) Sel D) Heyelan

    16.Aşağıdakilerden hangisini depremden önce yapmalıyız?

    A) Tehlike geçene kadar çöküp bir yerden tutunmalıyız.
    B) Sarsıntı geçince evde isek dışarı çıkmalıyız.
    C) Evlerimizi sağlam, kurallara uygun yapmalıyız.
    D) Binalardan uzak açık alanlara gitmeliyiz.

    17.Ülkemizde en çok can ve mal kaybına sebep olan doğal afet hangisidir?

    A) Çığ B) Heyelan
    C) Sel D) Deprem

    18.Aşağıdakilerden hangisini yaparsak depreme karşı önlem almış oluruz?

    A) Yamaç yerleri ağaçlandırmak
    B) Dere yataklarını düzenlemek
    C) Binaları güçlendirmek
    D) Yolları asfaltlamak

    19.Doğal afetlerde afetzedelere yardım eden kara gün dostu olarak bilinen kuruluş hangisidir?

    A) Kızılay B) AKUT
    C) Sivil Savunma D) Dağcılık Federasyonu

    20.Deprem çantasında hangisi olmaz?

    A) Gıda B) İlaç
    C) Pusula D) Pilli radyo
     
  3. DiLaRaaa

    DiLaRaaa Yeni Üye Üye

    Katılım:
    13 Ekim 2009
    Mesaj:
    4
    Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    eee bunların cevapları yokmu
     
  4. :Elif:

    :Elif: Üye Üye

    Katılım:
    14 Ekim 2009
    Mesaj:
    5
    Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    hani cevaplar ???
     
  5. ladin41

    ladin41 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    20 Ocak 2010
    Mesaj:
    3
    Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    4. Sınıf Sosyal Yaşadığımız Yer Test

    yaaa ama cevapp yok yaaa !!! yaa off yaa şimdi napcamm ben yaaa üff!!! öfff!!!!!!! offfff !!! benim yarın SBS em varrrr yaaaaa off offf !! ??? ??? :mad: :( :eek: :eek: :'( :-X ??? ??? :eek: :( :eek: :mad: :( :( :(
     
  6. ladin41

    ladin41 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    20 Ocak 2010
    Mesaj:
    3
    Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    4. Sınıf Sosyal Yaşadığımız Yer Test

    yaaa !!!!
     
  7. ladin41

    ladin41 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    20 Ocak 2010
    Mesaj:
    3
    Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    4. Sınıf Sosyal Yaşadığımız Yer Test

    yaa ben ölmek istiyorum :'( :'( !!!!! ya ben neden hayattan zevk alamıyorum :'( :'( ya offff !!!! :'( :'( :'(
     
  8. ensar

    ensar Yeni Üye Üye

    Katılım:
    31 Mart 2009
    Mesaj:
    3
    Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    4. Sınıf Sosyal Yaşadığımız Yer Test

    ensarın suçu ne? uf ya
     
  9. ensar

    ensar Yeni Üye Üye

    Katılım:
    31 Mart 2009
    Mesaj:
    3
    Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    öğret öğret ???
     
  10. ensar

    ensar Yeni Üye Üye

    Katılım:
    31 Mart 2009
    Mesaj:
    3
    Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    4. Sınıf Sosyal Yaşadığımız Yer Test

    uf uf uf
     
  11. yýrtýcý

    yýrtýcý Yeni Üye Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2010
    Mesaj:
    2
    Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    4. Sınıf Sosyal Yaşadığımız Yer Test

    off cevap anahtarı yok
     
Yükleniyor...

Bu Sayfayı Paylaş