www.devo.com.tr adresinde öğretmenler gününe özel eğitim materyallerinde çeşitli indirimler vardır.

Merhaba Ziyaretçi

testkutusu

4. Sınıf Sosyal İlimiz ve Bölgemiz Test

'4. Sınıf Sınavlar' forumunda sosyalci tarafından 30 Mayıs 2007 tarihinde açılan konu

  1. sosyalci

    sosyalci Çalışkan Üye Üye

    Katılım:
    21 Ocak 2007
    Mesaj:
    470
    Alınan Beğeniler:
    4
    Ödül Puanları:
    18
    4. SINIF SOSYAL BİLGİLER ( İLİMİZ ve BÖLGEMİZ )




    Soru 1. Fiziki haritalarda açık mavi renk aşağıdakilerden hangisini gösterir?

    A) Platoları B) Dağları

    C) Sığ denizleri D) Ovaları


    Soru 2. Ormanlar bakımından en zengin olan bölgemiz aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Karadeniz B) Akdeniz

    C) Ege D) İç Anadolu


    Soru 3. Aşağıdakilerden hangisi bir kıyı ovası değildir?

    A) Çukurova B) Konya ovası

    C) Bafra ovası D) Çarşamba ovası


    Soru 4. Hava sıcaklığını ölçen aletin adı nedir?

    A) Barometre B) Manometre

    C) Termometre D) Alüviyometre


    Soru 5. Yeryüzü şekillerini özellikleriyle ölçekli olarak çizmeye ne denir?

    A) Kroki B) Plan

    C) Taslak D) Harita


    Soru 6. Aşağıdakilerden hangisi en büyük yönetim biçimidir?

    A) İlçe B) İl

    C) Kasaba D) Bölge


    Soru 7. Türkiye kaç tane coğrafi bölgeye ayrılmıştır?

    A) 7 B) 5

    C) 8 D) 9


    Soru 8. Aşağıda verilen eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?

    A) İl – Vali B) Köy - Muhtar

    C) Bucak – Bucak müdürü D) İlçe – Kaymakam
    Soru 9. Aşağıdakilerden hangisi Doğu Karadeniz Dağları üzerindeki geçitlerden birisidir?

    A) Belen Geçidi B) Zigana Geçidi

    C) Gülek boğazı D) Sertavul Geçidi


    Soru 10. Her mevsimi yağışlı olan iklim aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Karasal B) Akdeniz

    C) Tropikal D) Karadeniz


    Soru 11. Yazların sıcak ve kurak, kışların ılık ve yağışlı geçtiği mevsimin adı nedir?

    A) Karadeniz B) Akdeniz

    C) Karasal D) Muson


    Soru 12. Akdeniz Bölgesi’ni İç Anadolu’ya bağlayan geçidin adı nedir?

    A) Sertavul Geçidi B) Zigana Geçidi

    C) Gülek boğazı D) Belen Geçidi


    Soru 13. Çevresindeki yerlere göre yüksekte kalmış geniş düzlüklere ne ad verilir?

    A) Yayla B) Plato

    C) Tepe D) Ova


    Soru 14. Çevresine göre çukurda kalmış olan, fazla büyük olmayan çukurlarda biriken suya ne ad verilir?

    A) Irmak B) Okyanus

    C) Deniz D) Göl


    Soru 15. Ülkemizde nüfus sayımını hangi kurum yapmaktadır?

    A) Milli Eğitim Müdürlüğü
    B) Nüfus Genel Müdürlüğü
    C) Devlet İstatistik Enstitüsü
    D) Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü


    Soru 16. Hava basıncı değeri aşağıdakilerden hangisi ile ifade edilir?

    A) Milibar ( mb ) B) Milimetre ( mm )

    C) Selsuyus ( ) D) Santigrat ( S )



    Soru 17. Orman yoğunluğunun fazla olmasının nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Arazinin eğimli olması
    B) Yağışların fazla olması
    C) Erozyonun fazla olması
    D) Arazinin dağlık olması



    Soru 18. Akdeniz ikliminin görüldüğü yerlerin doğal bitki örtüsü nedir?

    A) Çayır B) Orman

    C) Maki D) Bozkır



    Soru 19. Nüfus yoğunluğu en az olan coğrafi bölgemiz hangisidir?

    A) Karadeniz B) Ege

    C) Marmara D) Doğu Anadolu



    Soru 20. Nüfus yoğunluğu en fazla olan coğrafi bölgemiz aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Akdeniz B) İç Anadolu

    C) Karadeniz D) Marmara



    Soru 21. Sanayi ve Endüstrinin en gelişmiş olduğu coğrafi bölgemiz aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Marmara B) Ege

    C) Akdeniz D) İç Anadolu



    Soru 22. Bitki örtüsündeki çeşitlilik yönünden en zengin olan coğrafi bölgemiz aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Akdeniz B) Karadeniz

    C) Marmara D) Ege

    Soru 23. Ormanların geniş yer kapladığı, dağınık yerleşmenin en fazla olduğu coğrafi bölgemiz hangisidir?

    A) Karadeniz B) Güney Doğu Anadolu

    C) İç Anadolu D) Ege


    Soru 24. Aşağıdakilerden hangisi bir idari yönetimle yönetilmemektedir?

    A) İlçe B) Bölge

    C) Köy D) İl


    Soru 25. Yurdumuzdaki en büyük yönetim birimi aşağıdakilerden hangisidir?

    A) İl B) İlçe

    C) Kasaba D) Köy


    Soru 26. Yurdumuzdaki il sayısı kaç tanedir?

    A) 29 B) 50

    C) 8 D) 81


    Soru 27. Türkiye’nin geleceğinde büyük bir öneme sahip olan bor mineralleri hangi ilimizde çıkarılmaktadır?

    A) Adana B) Niğde

    C) Mersin D) Antalya


    Soru 28. Haritanın üst tarafı hangi yönü gösterir?

    A) Doğu B) Batı

    C) Kuzey D) Güney


    Soru 29. Kaymakam aşağıdaki idari birimlerden hangisini yönetir?

    A) Köy B) Kasaba

    C) Kent D) İlçe


    Soru 30. Haritayı incelerken sol kolumuz hangi yönü göstermektedir?

    A) Batı B) Doğu

    C) Güney D) Kuzey


    CEVAP ANAHTARI

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
    C A B C D B A C B C B C B D C A B C

    19 20
    D D

    21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
    A C A B A D B C D A









    .
     
Yükleniyor...

Bu Sayfayı Paylaş