www.devo.com.tr adresinde öğretmenler gününe özel eğitim materyallerinde çeşitli indirimler vardır.

Merhaba Ziyaretçi

testkutusu

4. Sınıf İlk Yurdumuz-Tarihte Anadolu Test

'4. Sınıf Sınavlar' forumunda sosyalci tarafından 30 Mayıs 2007 tarihinde açılan konu

  1. sosyalci

    sosyalci Çalışkan Üye Üye

    Katılım:
    21 Ocak 2007
    Mesaj:
    470
    Alınan Beğeniler:
    4
    Ödül Puanları:
    18
    4. SINIF SOSYAL BİLGİLER (TARİH – İLK YURDUMUZ – TARİHTE ANADOLU)



    Soru 1. Aşağıda, tarih öncesi insanların yaptığı faaliyetlerden hangisi ilk sırayı alır?

    A) Hayvanı evcilleştirmek
    B) Avcılık yapmak
    C) Ev yapmak
    D) Toprak işlemek





    Soru 2. İlk insanların, araç ve gereç yapmada aşağıdakilerden hangisini en önce kullandıkları kabul edilir?

    A) Kalay B) Demir

    C) Bakır D) Tunç







    Soru 3. Matbaayı Avrupalılardan daha önce kimler kullanmışlardır?

    A) Uygurlar B) Hunlar

    C) Selçuklular D) Göktürkler







    Soru 4. Yazı, ilk defa aşağıdaki coğrafi bölgelerden hangisinde kullanılmıştır?

    A) Anadolu’da
    B) Orta Asya’da
    C) Mezopotamya’da
    D) Mısır’da






    Soru 5. Hayvanların evcilleştirilmesi, hangi tarih öncesi devirde gerçekleşmiştir?

    A) Tunç B) Bakır

    C) Yontma Taş D) Cilalı Taş

    Soru 6. Orhun Yazıtları hangi Türk devletine aittir?

    A) Göktürk B) Karahanlı

    C) Uygur D) Büyük Hun







    Soru 7. Kadeş antlaşması aşağıdaki devletlerden hangileri arasında yapılmıştır?

    A) Mısırlılar – Hititler
    B) Mısırlılar – Sümerler
    C) Asurlular – Sümerler
    D) Asurlular - Hititler







    Soru 8. Parayı kullanan ilk devlet aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Hititler B) Frigler

    C) Lidyalılar D) Urartular







    Soru 9. Tarihteki Türk adıyla anılan, ilk Türk devleti ve kurucusu aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Uygurlar – Kutluk Bilge Kül
    B) Asya Hun devleti – Teoman Han
    C) Göktürkler – Mete Han
    D) Göktürkler – Bumin Kağan






    Soru 10. Aşağıdaki devlet ve başkent eşleştirmelerinden hangisi yanlıştır?

    A) Uygur Devleti – Karabalgasan
    B) Göktürk Devleti – Karabalgasan
    C) Kutluk Devleti – Ötüken
    D) Göktürk Devleti - Ötüken
    Soru 11. 1453’te İstanbul’un Türkler tarafından fethi ile başlayıp, 1789 Fransız ihtilali ile sona eren çağ hangisidir?

    A) Yeni B) ilk

    C) Orta D) Yakın








    Soru 12. İlk modern ordu sisteminin temellerini aşağıdakilerden hangisi kurmuştur?

    A) Teoman Han B) Mete Han

    C) Atilla D) Kutluk Kağan








    Soru 13. Bir çok kavmi yurtlarından göç ettirerek, “ Kavimler Göçü’ne “ sebep olan devlet aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Göktürkler
    B) Uygurlar
    C) Asya Hun Devleti
    D) Avrupa Hun Devleti








    Soru 14. İyon Medeniyeti, hangi medeniyetlerin kaynaşması sonucu ortaya çıkmıştır?

    A) Mezopotamya – Ege
    B) Anadolu – Mezopotamya
    C) Girit – Mısır
    D) Anadolu - Girit






    Soru 15. Aşağıdakilerden hangisi, Anadolu’nun tarih öncesi devrini aydınlatan bir merkezdir?

    A) Gordion B) Hattuşaş

    C) Çatal Höyük D) Kaniş
    Soru 16. Aşağıdakilerden hangisi ilk insanların problemi değildir?

    A) Yırtıcı hayvanlardan koruma
    B) Yiyecek bulma
    C) Bir barınağa sahip olma
    D) Üretimi artırma







    Soru 17. İlk yazılı kanunlar aşağıdakilerden hangisi tarafından yapılmıştır?

    A) Mısırlılar B) Hitiler

    C) Sümerler D) Romalılar








    Soru 18. Hangisi tarihten önceki dönemin buluşlarından birisidir?

    A) Alfabe B) Para

    C) Tunç D) Pusula









    Soru 19. İlk Çağ’da Mısır’da kurulan şehir devletlerine ne ad verilir?

    A) Nom B) Polis

    C) Site D) Koloni





    Soru 20. I. Başkentleri Hattuşaş’tır.
    II. Meclislerine pankuş denir.
    III. Hiyeroglif ve çivi yazısını kullanmışlardır
    Yukarıdaki bilgiler hangi medeniyetle ilgilidir?

    A) Frigler B) Hititler

    C) Urartular D) Lidyalılar


    CEVAP ANAHTARI


    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
    B D A C D A A C D B A B C D C D C C


    19 20
    A B
     
  2. sene

    sene Yeni Üye Üye

    Katılım:
    8 Mart 2009
    Mesaj:
    1
    Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    çok zor ???
     
  3. tarihdostu55

    tarihdostu55 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    28 Eylül 2009
    Mesaj:
    53
    Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    4.sınıf için milli mücadele döneminde türk halkının durumunu anlatan sunu yok mu?
     
Yükleniyor...

Bu Sayfayı Paylaş